Vasaros lygos apžvalga po antrosios savaitės

2016-07-09

Tęsiasi Vasaros lygos varžybos. Antrosios savaitės metu daug rungtynių neįvyko, tačiau po truputį ėmė ryškėti turnyro lyderiai. Pabandysime trumpai pažvelgti į turnyrinėje lentelėje susiklosčiusią situaciją.

MAŽOJI TAURĖ GRUPĖ A
Mirtininkų grupėje gana anksti susitiko dvi favoritėmis įvardijamos ekipos. Visgi intrigos nebuvo. Net ir žaisdami be savo idėjinio vado Deimanto Pavlovskio, "Dredai - Pilsner" gana nesunkiai įveikė "KK Riešė - Foodwankers" komandą. Pagrindinis raktas į pergalę buvo aktyvūs veiksmai puolime ir gynyboje. "Dredai - Pilsner" ekipos krepšininkai ne tik bandė aštriai pulti, tačiau ir kibiai gynėsi bei taip išprovokavo gausybę varžovų klaidų. Gana nesunki pergalė tik padidino "Dredai Pilsner" komandos kaip turnyro favoritų statusą. Į antrąją turnyrinės lentelės poziciją bent jau laikinai pakilo "ReBALT Autošalna", kurie sugebėjo palaužti "KK Didžioji Riešė" bei taip apsunkinti pastarosios komandos galimybes kovoje dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas.

MAŽOJI TAURĖ GRUPĖ B
"B" grupės varžybose lyderių pozicijoje įsitvirtino Simo Liepinaičio vedami "Oplia" krepšininkai bei Raimondo Paukštės traukiami - "Seniukai". Abi ekipos per dvejas žaistas rungtynes iškovojo dvi pergales. Paskutiniame susitikime "Oplia" palaužė "Vilko Brolija 2" ekipą, o "Seniukai" parodė, jog dar turi parako "VKM 2000" jaunimui. Trečia prie šių dviejų klubų prisijungsianti ekipa turėtų būti "BC Liejykla", o dėl likusio paskutinio kelialapio į atkrintamąsias turėtų vykti aršios kovos.


Raimodas Paukštė kol kas sunkiai sustabdomas varžovams krepšininkas

IŠŠŪKIO TAURĖ
Iššūkio taurėje, kaip ir buvo prognozuota, liko vos trejos nepralaimėjusios ekipos. Užtikrintai pirmoje vietoje įsitvirtino kol kas grėsmingiausiai atrodantis "Stress Off" klubas. Ši ekipa iškovojo visas tris galimas pergales ir nepaliko nė menkiausių vilčių nei vienam iš savo varžovų. Užtikrintai dvejomis pergalėmis turnyrą praėjo "Vilko Brolija 2". Ši komanda kol kas irgi nesutiko rimtesnio priešininko.  Su dvejom, tačiau gerokai sunkesnėmis pergalėmis trečiojoje pozicijoje kol kas įsitaisė "www.VilNews.lt" kolektyvas. Abiejų šios ekipos rungtynių pabaigoje dar tvyrojo įtampa, tačiau savo patirties bagažą "www.VilNews.lt" krepšininkai sugebėjo paversti pergalėmis. Vieną pergalę savo sąskaitoje turi "www.begikams.lt" kolektyvas. Likusios ekipos kol kas priverstos nusileisti turnyrinės lentelės favoritams ir laukti savo šanso rungtynėse su turnyrinės lentelės kaimynais.


STATISTIKOS KAMPELIS
- "Socialinės dirbtuvės" yra daugiausiai pražangų išprovokuojanti komanda (23), tačiau tuo pačiu šis klubas daugiausiai ir klysta (35).

- "Oplia" yra geriausiai baudas metanti ekipa (83,3%). Artimiausius savo konkurentus šis klubas kol kas lenkia beveik 20%. Antroje vietoje yra "KK Riešė Foodwankers" (63,6%)

- Abiejų "Vilko Brolijos" komandų tritaškių pataikymas yra geresnis nei 30%.

- Tris iš penkių rezultatyviausių turnyro komandų ("Dredai Pilsner", "Stress Off" ir "Seniukai") yra trenerio Genadijaus Kuliomino auklėtinės. Šis strategas tikrai žino kaip priversti savo komandą teisingai atakuoti varžovų krepšį.

- "Licėjaus Pegasai" debiutinėse savo rungtynėse savo varžovus "pavaišino" net trylika blokų. Vienuoliką iš jų surinko du krepšininkai: Augustinas Stropus (7) ir Rūtenis Badikonis (4).

- Niekam mėgėjų krepšinyje dar nežinomas "Šernų" komandos žaidėjas Tomas Purvinys po dviejų savaičių dalinasi pirmąją vietą tarp daugiausiai kamuolių atkovojusių krepšininkų su tokiais garsniais žaidėjais kaip Andrej Kovalevski ir Povilas Kaminskas.

- "SportsDirect" gynėjas Tomas Mačiulis per pirmąjį "Vasaros lygos" susitikimą atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų (10), kiek buvo atlikęs šį sezoną per pirmąsias septynerias "3-čiosios" lygos rungtynes.

- "Seniukai" komandos 34-verių metų gynėjas Raimondas Paukštė rungtynėse prieš "VKM 2000" komandą pagerino net tris savo karjeros rekordus: naudingumo (32), rezultatyvumo (29) ir rezultatyvių perdavimų (8).

- "Vilko Brolija 2" komandos gynėjas Paulius Jasukaitis yra žaidėjas "Vasaros taurėje", kuris jau spėjo išmesti daugiau nei dvidešimt tritaškių metimų

- Du lyderiai pagal technines pražangas (Artur Tysevič [Litresta] ir Vitalijus Danilovas [Dredai Pilsner]) yra kilę iš Lentvario miestelio.

- Rungtynėse su "BC Versus" Mindaugas Kraujalis ("Oplia") pelnė savo du tūkstantąjį tašką.

- Viktorui Azarkovui ("ReBALT Autošalna") iki du tūkstantojo taško trūksta vos 4 taškų.


Viktoras Azarkovas netrukus pasieks savo du tūkstantąjį tašką

DALYVIŲ KOMENTARAI:

Žygimantas Rimkus (www.begikams.lt):
Prasidėjus Vasaros lygos sezonui sužaidėme 2 rungtynes. Žinome, kad mūsų komanda yra sudaryta iš įvairių žaidėjų, todėl nenuostabu, kad reikia šiek tiek praktikos visiems susižaisti. Pirmame mače įrodėme, kad pirmą kartą susirinkusi "chebra" sugeba žaisti. Tiesiogine to žodžio prasme apibėgome varžovus. Juk esam BEGIKAMS.LT! Antros varžybos susiklostė nesėkmingai. Deja, bet pralošėme. Verta paminėti, kad kovojo dvi lygiavertės komandos, bet tai dienai buvo stipresni oponentai. Kol kas galima vertinti teigiamai pirmų dviejų savaičių ciklą. Komanda yra draugiška, kovinga bei tikrai tikinti, jog pergalių bus tikrai ne viena ar ne dvi. Varžovai, saugokitės, nes WWW.BEGIKAMS.LT atrieda - atidunda!
 

Raimondas Paukštė (Seniukai):
Vasaros lygai susibūrėme seni pažįstami ir keletas is tos pačios komandos žaidėjų. Žaidžiame savo malonumui, ateiname truputi pajudėti ir tiek. Komandos tikslai yra patekti i kita etapą . Šiaip norime gerai praleisti laiką vasaros periodu.

Vasaros lygos apžvalga po antrosios savaitės

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009