Vasaros lyga startavo

2016-07-04

Lygiai prieš savaitę startavo ilgai laukta Vasaros lyga. Į aikštelę įžengė visos užsiregistravusios dalyvės išskyrus VKM 2000 komandą, kuri turnyrui tuo metu dar ruošėsi "Perlo" krepšinio stovykloje. Pasistengsime apžvelgti pirmosios savaitės įvykius abiejų taurių rungtynėse bei pasidalinsime keletu komandų atstovų komentarų.
Mažojoje taurėje didesnių netikėtumų neįvyko. Vienintelė komanda, kuri sugebėjo paneigti išankstines prognozes buvo "Litresta". Jie gana nesunkiai palaužė geriau prieš sezoną įvertintą "KK Didžioji Riešė" klubą. Į pergalę nugalėtojus vedė klubo lyderiai - Andrej Kovalevskij, Lukas Motiejūnas ir Artur Tysevič. Nežinia, kaip būtų pasibaigęs "Litrestos" susitikimas su kitais Riešės miestelio atstovais, "KK Riešė - Foodwankers.lt", jeigu rungtynių antrajame ketvirtyje už dvi technines pražangas iš aikštelės nebūtų buvęs pašalintas Artur Tysevič. "Litrestos" komanda ilgą laiką pirmavo ir prieš šį galingą varžovą, tačiau vieno iš lyerių netektis demoralizavo komandos draugus ir antrojoje rungtynių pusėje "Litrestos" krepšininkai atrodė tarsi nesavi. Arti netikėtumo buvo "Licėjaus Pegasai", kurie iki pačių paskutinių akimirkų garbingai priešinosi galingam "ReBALT Autošalnos" kolektyvui. Visgi paskutines akimirkas geriau sužaidė susitikimo favoritai, kurie ir šventė jiems iš anksto prognozuotą pergalę.

Iš Švedijos grįžęs Dainius Novickas jau pirmosiose savo rungtynėse įrodė, jog sportinės formos dar neprarado

Grupėje "B" arčiausiai netikėtumo buvo Pauliaus Jasukaičio vedami "Vilko Brolija 2" krepšininkai. Visgi 31 pelnyto Pauliaus taško nepakako, kad pateikti netikėtumą prieš susitikimo favoritus. Deniso Olifero ir Raimundo Paukštės tandemas šį kartą buvo pajėgesnis. Neabejotinai įdomiausios šios savaitės "Mažosios taurės" rungtynės vyks penktadienį 19 val 30 min. Abi grupės o gal net ir viso turnyro favoritės susitiks tarpusavyje. Galingas "KK Riešė - Foodwankers" kolektyvas bandys mesti iššūkį "Dredų Pilsner" komandai.
Iššūkio taurės rungtynėse po pirmųjų rungtynių komandos išsidėstė beveik įdentiškai prognozėms. Rungtynėse dėl ketvirtosios reitingo pozicijos "www.begikams.lt" tik po labai atkaklios kovos palaužė "Sportsdirect" kolektyvą. Kovingieji "Sportsdirect" krepšininkai sugebėjo panaikinti 16 taškų deficitą ir paskutinėmis rungtynių akimirkomis buvo net išsiveržę į priekį. Visgi "bėgikai" nepalūžo ir vos ne vos išsikapstė nugalėtojais. Dabar penktadienį jų lauks rungtynės dėl trečiosios reitingo vietos su turnyrinės lentelės kaimynais - "www.vilnews.lt". Ši ekipa taip pat sugebėjo išbarstyti solidžią persvarą ir susitikimo pabaigoje vos neatidavė pergalės kur kas silpnesniais laikytiems "Absurdo Karnavalo" atstovams. Favoritų vaidmenį puikiai kol kas patvirtina "Stress Off" kolektyvas. Ši ekipa jau sugebėjo iškovoti dvi pergale vidutiniškai triuškindama varžovus 48 taškų skirtumu. 

Jau nuo pat čempionato pradžios "Stress Off" vyrukai rodo, jog jie yra kiek per stiprūs Iššūkio taurės varžyboms
 

Deimantas Pavlovskis (Dredai Pilsner):

Visu pirma reikėtų pasidžiaugti sėkmingu startu ir iškovota pergale pirmosiose rungtynėse. Matėsi, kad komanda žaidžia kartu pirmą kartą ir dar trūksta susižaidimo, tačiau mūsų potencialas yra milžiniškas. Visi žaidėjai žino, kaip reikia žaisti ir turi sukaupę didelį patirties bagažą. Turime gerus aukštaūgius puolėjus ir gynėjus, tad galime taikyti bet kokį žaidimą savo priešininkams. Dėl šių priežasčių mūsų tikslai šiame čempionate yra tik didžiausi. Komanda rinkta, kad laimėtų auksą ir mes kryptingai einame link šio tikslo. Visi žaidėjai yra užsivedę, dega noru užbaigti vasaros sezono auksiniu akordu - tikiuosi, taip ir bus: mes favoritų statusą patvirtinsime.

Romanas Bairašauskas (BC Liejykla):

Sėkmingai pradėjome, nes, turbūt, atėjome nusiteikę pakankamai rimtai, žinodami, kad dabartinis tikslas yra pirmoji vieta grupėje, kadangi kitame pogrupyje tikrai yra daug pajėgių varžovų, su kuriais labai nesinorėtų susidurti jau ketvirtfinalio varžybose. Žinoma, toli gražu nežaidėme geriausių rungtynių, bet pergalei šį kartą to užteko. Gerai pasirodė vienas mūsų lyderių, Meškauskas, bet ateityje ir  iš kitų žaidėjų tikimės kokybiškesnio krepšinio, ypač, iš Totorio. Taip pat sulauksime pastiprinimo aukštaūgių grandyje bei prisijungs gynėjas Kargaudas. Tai padės geriau paskirstyti rotaciją ir išvengti nuovargio. Manau, tai taip pat leis pagerinti žaidimą, ypač, agresyviau žaisti gynyboje bei kovoti dėl atšokusių kamuolių. Komanda yra naujai suburta, tačiau. beveik visi esame daug metų pažįstami, tad susižaidimo problemų gali iškilti nebent su naujais aukštais žmonėmis - Mantu, Mariumi ir Dariumi. Visgi, tikimės, jog jiems prisijungus komanda tik sustiprės. Ypatingai gerinsime kovą  dėl atšokusių kamuolių, nes pirmosiose rungtynėse dėl to turėjome šiek tiek problemų, nors važovai išsiskiriančių aukštų krepšininkų neturėjo. Ateityje tikimės nemažinti apsukų ir gerinti žaidimą, kad atkrintamosiose būtumėme optimalios sportinės formos.

Ignas Vilkelis (Vilko Brolija):

Sužaidę iš viso 29 rungtynes per visą sezoną VKL trečiojoje ir EKO lygose, sudalyvavę Pavasario čempionate, galvojome kokias „net tris minutes“, norime dalyvauti vasaros čempionate ar ne, ir po labai trumpų mano, kaip komandos vadovo įkalbinėjimų, visa komanda nusprendė, kad tikrai sudalyvausime VKL Vasaros taurėje. Pirmiausia norėtųsi pasidžiaugti, kad viso sezono metu, komanda neturėjusi gryno tipinio įžaidėjo, Vasaros čempionatui sugebėjo gan nesunkiai prisivilioti net du: Marių Sveikauską ir Karolį Andrejevą, grynus pirmos pozicijos žaidėjus, kurie jau per pirmas rungtynes parodė, kad moka gerai „traukti“ ir skirstyti kamuolį bei mieliau atiduoda perdavimą negu patys meta į krepšį. Trumpai tariant, esu patenkintas jų pirmuoju pasirodymu. Taigi, jau pirmose rungtynėse, gan lengvai, su didele, po pertraukos susikaupusia motyvacija nušlavėme varžovus. Žaidėme komandiškai, su gera nuotaika ir tikrai jautėsi, kad nors ir pertrauka buvo trumpa, jau visi žaidėjai yra išsiilgę krepšinio. Tikėkimės žaidimo „alkis“ liks ir visam VKL vasaros čempionatui. Dalyvavimo vasaros čempionate pagrindinis tikslas tikrai nėra medaliai ar pergalės. Svarbiausia yra išlaikyti komandos branduolį, vidinę dvasią, teigiamas emocijas ir norą žaisti krepšinį, bei žinoma sustiprinti komandos ambicijas po sėkmingo šių metų žygio, kurį norėtųsi pakartoti, ar netgi pagerinti sekančio sezono metu. Taigi, tikiuosi, kad vasaros čempionato metu gerinsime komandinį žaidimą, asmenines formas, maloniai pažaisime ir žinoma turėsime grėsmingą sezono uždarymą. Dėkojame VKL už rengiamą Vasaros čempionatą ir puikią galimybę pasportuoti vasaros metu, nes pilvus galima auginti tik savaitgaliais.

Vasaros lyga startavo

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009