Vasaros lygos Mažoji taurė "A" grupė: reitingas ir prognozės

2016-06-26

Netrukus startuos ilgai lauktos Vasaros lygos rungtynės. Dvidešimt trys komandos dviejuose pajėgumo divizionuose išbandys savo jėgas ir sieks iškovoti kurios nors spalvos medalius. Pabandysime apžvelgti visas šio turnyro dalyves. Šį kartą Jūsų dėmesiui Mažosios taurės grupė "A", kuri jau spėjo įgauti mirtininkų grupės pavadinimą.Šioje apžvalgoje visas komandas išreitinguosime bei aprašysime. Primename, jog tai tėra spėjimai ir jie neprivalo pasitvirtinti, tačiau be abejonės įneša daugiau įdomumo į čempionato kovas. 
 


1. Dredai Pilsner

Viso tunyro favoritais turėtų būti "Dredai Pilsner" komanda. Prieš sezoną klubo vadovai gerokai padirbėjo rinkdami komandą. Atsižvelgiant į apribojimus, pavyko suburti labai galingą klubą. Daug spėjusių mėgėjiškame krepšinyje pasižymėti krepšininkų bandys vesti "Dredai Pilsner" ekipą link čempionų titulo. Vienintelis dalykas, kuris gali šią komandą sustabdyti - individualizmas. Neabejotinai šios ekipos lyderiu formaliai yra Deimantas Pavlovskis, tačiau tikrai ne vienas krepšininkas savo atstovaujamoje ekipoje yra pratęs rinkti gana solidžius statistikos rodiklius ir antraplanis vaidmuo gali ne vienam žaidėjui nepatikti. Atsiradus trinčiai automatiškai kristų ir klubo rodikliai. Šį dalyką pagrinde sureguliuoti turės ekipos "sidabrinis berniukas" treneris - Genadijus Kuliominas. "Pavasario čempionate" treneriui suvaldyti aikštingos komandos iki galo nepavyko, tačiau strategas įgavo nemažai patirties, kurią galės panaudoti šiame čempionate. Ar pavyks Genadijui susitvarkyti su krepšininkais šią vasarą, pamatysime jau greitai.


2. KK Riešė

"Riešės" komandoje nuo įsikūrimo žaidė labai daug žaidėjų. Vasaros lygai komandos įdėjinis vadas Ervinas Stankus atsirinko pačius geriausius. Vien ką reiškia Gediminas Povilauskas, kuris šiemet dominuodavo įvairiose mėgėjiškose krepšinio lygose. O Dainius Novickas? Vienas garsiausių visų laikų Lietuvos mėgėjas krepšininkas grįžo iš emigracijos į krepšinio liūną ir bandys toliau pildyti savo trofėjų lentyną bei parodyti jaunajam Deimantui Pavlovskiui, jog dar per anksti nukarūnuoti mėgėjiško krepšinio karalių. Šių krepšininkų užnugaris tikrai galingas. Nors pajėgos negausios, tačiau tikrai kokybiškos. Jeigu visi žaidėjai deramai rinksis į rungtynes, galima šiai ekipai būtų prognozuoti net pirmą vietą grupėje ar net visame čempionate. Tačiau ateidami vos penkiese į rungtynes žaidėjai gali pritrūkti jėgų ir tada jau bus kur kas sunkiau netgi kovoti dėl bet kurios spalvos medalių. Daug kas nekantrauja išvysti šią ekipą ir tai galės padaryti jau netrukus. 


3. ReBATL Autošalna
Bent jau šioje grupėje ši komanda tikrai yra geriausiai tarpusavyje susižaidęs klubas. Vien šį sezoną krepšininkai sužaidė begalę rungtynių. Šį sezoną iki "Vasaros lygos" starto "ReBALT Autošalnos" komandos pagrindas sužaidė net 75 rungtynes! Tai beveik prilygsta NBA lygos reguliaraus sezono susitikimų skaičiui. Nors solidesnių pasiekimų sezono metu pasiekti nepavyko, tačiau sukauptas susižaidimas turėtų leisti šiai ekipai patekti tarp grupės ir lygos favoritų grupelės. Be abejonės savo vaidmenį kovoje dėl aukščiausių pozicijų suvaidins ir tokie klubo naujokai kaip Gytis Gedeika ar Vidas Braziulis. Abu žaidėjai mėgėjiškame krepšinyje rungtyniauja ne pirmus metus ir jau spėjo įrodyti daugumai mėgėjiškų krepšiniu besidominčių asmenų, jog tikrai moka žaisti krepšinį. Jeigu šie krepšininkai deramai pritaps prie esamo klubo branduolio, galime tikėtis vaisingos labai ilgo 2015/2016 m. sezono pabaigos.
 


4. KK Didžioji Riešė

Iš "KK Riešės" komandos pašalintas Vytautas Cicėnas visą sezoną kūrė planus, kaip sugrįžti į mėgėjišką krepšinį ir atsirevanšuoti "KK Riešės" ekipai - taip atsirado "KK Didžioji Riešė". Į šį klubą perėjo ne vienas kažkada "KK Riešę" atstovavęs krepšininkas. Neabejotinais ekipos lyderiais turėtų būti buvę "KK Riešės" krepšininkai - Gediminas Juozapavičius, Andrius Gaidys, Vytautas Cicėnas ir Martynas Rakauskas. Prie šios ketveriukės pridėkimę Kiprą Urbanavičių ir turėsime labai pajėgų startinį penketuką. Visgi iškarto pamatome problemą su atsarginiu žaidėjų suoleliu. Pakaitiniai krepšininkai gali nesugebėti palaikyti lyderių diktuojamo tempo ir neatėjus bent vienam iš pagrindinių žaidėjų "KK Didžiosios Riešės" žaidimas gali sugriūti. Dabar belieka sulaukti turnyro starto ir galėsime pamatyti ar trumpas atsarginių žaidėjų suolelis nepakiš "KK Didžiosios Riešės" komandai kojos, kovojant dėl aukščiausių apdovanojimų. Dar įdomiau bus išvysti Riešės miestelio "pilietinį karą". 

5. Socialinės Dirbtuvės
Žemame lygmenyje rungtyniavusi "Socialinių dirbtuvių" komanda pasitiprino ir nusprendė žengti į platesnius vandenis. Justas Jankauskas, Tadas Gaižauskas ir Ugnius Stulginskas bus tie krepšininkai, kurie padės buvusiam "Socialinių dirbtuvių" pagrindui kaupti patirtį žaidžiant aukštesniame lygmenyje. Nuo rudens žaidę "Socialinių dirbtuvių" žaidėjai spėjo parodyti, jog turi potencialo ir gali žaisti tikrai kokybiškai. Patekimas į "mirtininkų grupę" turėtų užgrūdinti šį klubą bei suteikti neįkainojamos patirties. Nors ekipos žaidėjai ne visada geba priimti teisingus sprendimus, tačiau kovingumo iš jų neatimsi. Jeigu "Socialinių dirbtuvių" krepšininkai sugebės deramai rinktis į rungtynes ir kovos iš visų jėgų, tikrai yra tikimybė, jog šią komandą pamatysime atkrintamosiose, o ten viskas prasidės iš naujo, kadangi sąlyginai grupė "B" tikrai turėtų būti silpnesnė.

 

6. Litresta

Ilgus metus drauge žaidę "Litrestos" krepšininkai pagaliau išsikovojo bronzinės spalvos apdovanojimus "Iššūkio taurėje". Komanda buvo netoli didžiojo finalo, tačiau į jį patekti nepavyko. Mažajame finale krepšininkai istorinio šanso nepaleido vėjais ir pasidabino medaliais. Šis titulas leido komandai vėl sugrįžti į aukštesnio lygio varžybas. Grumtis čia vėl turėtų būti labai sunku. Klubo lyderiui Andrej Kovalevski be abejonė reikės gero užnugario, norint grumtis su pajėgiais varžovais. Pertraukos tarp čempionatų metu komandos vadovas Ruslanas Turčila spėjo pasistiprinti keletu žaidėjų. Be to komanda derasi ir su NKL patirties turinčiu Luku Motiejūnu. Jeigu ir šis krepšininkas prisijungtų, tai galimybės varžytis dėl dar vieno trofėjaus tik išaugtų. Senosios sudėties susižaidimas bei naujųjų krepšininkų meistriškumas turėtų būti tas derinys, kuris atves "Litrestą" į pergales, tačiau kiek tokių pergalių iškovoti pavyks?



7. Licėjaus Pegasai

"Licėjaus Pegasai" balansavo ties žaidimo "Iššūkio taurėje" riba, tačiau dviejų krepšininkų pasiekimai ir individualus meistriškumas nulėme klubo patekimą į aukštesnio pajėgumo divizioną. Augustinas Stropus ir Rūtenis Badikonis turėtų būti pagrindinė varomoji šios ekipos jėga. Šiems krepšininkams pasirodžius rungtynėse priekinė komandos linija bus tikrai labai pajėgi ir ši ekipa bus potencialiai pajėgi po krepšiais prilygti bet kuriam varžovui. Klubo lyderiams gerai talkinti turėtų mėgėjiškame krepšinyje pasižymėti spėję Simonas Baranauskas ir Balys Valatkevičius. Kitų krepšininkų galimybės nežinomos. Dalis iš jų yra labai jauni. Be to nėra aišku, ar komanda yra nors kažkiek žaidusi drauge ir taip spėjo susižaisti. Klaustukų daugiau nei atsakymų, todėl tenka šią ekipą statyti į paskutinę reitingo poziciją ir leisti klubo žaidėjams patiems įrodyti, jog jie yra verti daugiau. 

Vasaros lygos Mažoji taurė

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009