Vasaros lygos Iššūkio taurės dalyvių reitingas / prognozės

2016-06-25

Netrukus startuos ilgai lauktos Vasaros lygos rungtynės. Dvidešimt trys komandos dviejuose pajėgumo divizionuose išbandys savo jėgas ir sieks iškovoti kurios nors spalvos medalius. Pabandysime apžvelgti visas šio turnyro dalyves. Pradėsime nuo devynių Iššūkio taurės komandų. Visus devynis klubus išreitingavome nuo stipriausios iki silpniausios komandos. Primename, jog tai tėra spėjimai ir jie neprivalo pasitvirtinti, tačiau be abejonės įneša daugiau įdomumo į čempionato kovas.

 

1. Stress Off

Kaip viso turnyro favoritai "Stress Off" turėtų jausti tam tikrą įtampą ir stresą, tačiau to nebus, kadangi ši ekipa atstovauja streso valdymo programą. Jeigu žiūrėtumėme rimčiau, tai ši komanda be abejonės turės galingiausią priekinę liniją visoje lygoje. Artūras Giedraitis, Mantas Bielinskas ir Jonas Kabelka tai yra labai daug mėgėjiškame krepšinyje patirties sukaupę krepšininkai. Vien savo individualiomis pastangomis ši trijulė gali atvesti komandą į pergales. Ne ką prastesni ir komandos krašto puolėjai Aivaras Martinaitis bei Gvidas Mockus. Prie jų puikiai turėtų pritapti ir ekipos naujokas Dovydas Butkus. Daug kas priklausys nuo to kaip  žaidimo valdymo procesą sutvarkys aikštelės generolas Aurelijus Stankevičius. Klubo sudėtyje daug žaidybinio laiko turėtų gauti ir ekipos treneris Genadijus Kuliominas. Šis strategas jau ilgą laiką nesportuoja krepšinio, tačiau jo snaiperiški sugebėjimai kalba patys už save. Galime prisiminti kaip prieš sezoną į aikštelę be jokio pasiruošimo įžengęs Genadijus pataikė 5 tritaškius šūvius iš  7 bandymų ir tapo vienu iš svarbiausių komandos vedlių į sunkią pergalę prieš "General Financing" ekipą.


2. Vilko Brolija 

Šį sezoną naujai susikūręs "Vilko Brolijos" klubas spėjo sudalyvauti jau ir pagrindiniame, ir pavasario čempionatuose bei sukaupti daug patirties. Didžioji dalis komandos krepšininkų jau spėjo sužaisti ne vienas svarbias išlikimo rungtynes ir taip gerokai užsigrūdino. Žaidėjų meistriškumas, sukaupta patirtis bei išpuoselėtas susižaidimas yra pagrindiniai faktoriai, kurie šiam klubui leidžia prognozuoti sidabro spalvos apdovanojimus. Tiesa, ekipa žaidžia gana banguotai ir neretai galime išvysti šią komandą žaidžiančią gerokai žemiau savo galimybių ribos. Iš naujų krepšininkų komandoje lyderių vaidmens turėtų imtis Šarūnas Putna, Karolis Andrejevas ir Arūnas Rakauskas. Visi trys krepšininkai yra aukšto meistriškumo ir gali gerokai suvaržyti savo komandos draugų žaidimo laiką ir reiškimosi aikštelėje galimybes. Visgi komandos žaidimas turėtų nė kiek nesuprastėti, net jeigu aikštelėje nebesirodys buvę ekipos lyderiai - Mindaugas Sutkus ir Lukas Lemežis. Kadangi ekipos priekinė nėra pati stipriausia, daug lems Arnoldo Vabalo ir Igno Vilkelio žaidimas po krepšiais. Išnaudoję visą buvusį ir naują potencialą "Vilko Brolijos" krepšininkai turėtų būti pagrindiniai pretendentai žaisti finale.


3. www.Vilnews.lt

Iš įvairių rudeninio ir pavasarinio čempionatų žemesnio pajėgumo komandų buvo surinktas žaidėjų mišinys. Vos vienas iš šios komandos žaidėjų "EKO" ar "Iššūkio" taurės rungtynėse sugebėjo iškovoti apdovanojimą. "EKO" lygos bronzinės spalvos apdovanojimus iškovojo Edmundas Katovičius. "Vasaros lygoje" visi pasistengs drauge nužygiuoti bent iki finalinio ketverto.Komanda subalansuota tikrai gerai. Ekipoje yra visų pozicijų krepšininkų. Ryškiausiai spindėti šiame klube turėtų 198 cm ūgio ir 118 kg svorio vidurio puolėjas Paulius Miškinis. Šioje taurėje tai turėtų būti bene vienintelis aukštaūgis, kuris kaip lygus su lygiais galėtų varžytis su galingais "Stress Off" komandos vidurio puolėjais. Atsiskleisti gal pagaliau pavyks ir Edmundui Katovičiui, kuris, po puikaus sezono "EKO" lygoje, "Pavasario Iššūkio" taurėje atrodė gana blankiai. Ypatingai svarbus rotacijoje bus Arnoldas Bulota. Šio įžaidėjo įgūdžiai bus labai svabūs, norint sustyguotį visą komandos krepšinį. Nederėtų pamiršti ir Žilvaro Zinkevičiaus bei Jono Staniulio, kurių sukaupta patirtis gali labai pasitarnauti sunkiomis akimirkomis.


4. www.begikams.lt

Per du turnyrus šį pavadinimą turinti komanda nesugebėjo iškovoti nei vienos pergalės. Tai tik įrodė, jog bėgikai turi bėgioti, o ne žaisti krepšinį. Visgi kantriausieji pasiekia savo tikslą ir dabar šis klubas yra labai realus pretendentas išsikovoti vietą finaliniame ketverte. Jog bus iškovota pirmoji pergalė klubo istorijoje galima neabejoti. Nors ir neturi galingų aukštaūgių, tačiau ši komanda yra perpildyta greitais ir universaliais krepšininkais. Jeigu klubas sugebės diktuoti savo tempą varžovams, bet kuriam priešininkui bus labai sunku. Esant reikalui po krepšiais pakovoti galės Paulius Pinkevičius ir Modestas Jurevičius, tačiau pagrindiniu šios ekipos ginklu turėtų būti greitasis puolimas. Ypatingai komandai svarbus bus sumanusis įžaidėjas Lukas Ragauskas, kuris savo vadovavimo įgūdžius jau spėjo atskleisti Pavasario čempionate atstovaudamas tą pačią ekipą. Bet kuriuo atveju, šis turnyras, greičiausiai, www.begikams.lt klubui bus geriausias komandos istorijoje.


5. Sportsdirect

Daug naujų veidų pamatysime "Sportsdirect" komandoje. Ši ekipa, greičiausiai, primins Oklahoma City "Thunder" klubą, kuriame pirmaisiais smuikais griežia Kevin Durant ir Russel Westbrook, tik "Sportsdirect" gretose vadžias savo rankose laikys atitinkamai Adomas Gricius ir Tomas Mačiulis. Šių dviejų gana gerai mėgėjiškame krepšinyje žinomų krepšininkų duetas tikrai potencialiai galės atvesti ekipą į ne vieną pergalę. Dar prieš prasidedant turnyrui varžovai turėtų atkreipti dėmesį į šiuos du krepšininkus, kadangi daugiausiai puolimas bus koncentruojamas būtent ant jų. Be abejonės kuo sėkmingesniam ekipos žaidimui reikės ir solidaus kitų žaidėjų indėlio. Ar pavyks visiškai naujam klubui pateisinti apžvalgininkų prognozes, pamatysime jau netrukus. 


6. Šernai

Pavasario čempionate debiutavusi ekipa taip ir nesugebėjo iškovoti nei vienos pergalės. Visgi naujajame Vasaros čempionate šiam klubui prognozuojama vieta atkrintamosiose. Šuolis ir apžvalgininkų viltys dedamos į šią komandą išties dideli. Ekipa spėjo sukaupti nemažai patirties, kurią turėtų deramai išnaudoti prieš debiutuojančius klubus. Kitavertus geros prognozės būna užmigdo ekipą ant laurų. Komandos lyderiais ir toliau turėtų išlikti gynėjas Karolis Larvirovič ir puolėjas Mantas Venckus. Stipriai krepšininkus motyvuoti ir gausus palaikymo būrys. Ištikimi sirgaliai griausmingai ekipą palaikė viso Pavasario čempionato metu. Jeigu palaikymas nesumažės ir vasaros metu, ši ekipa gana greitai turėtų iškovoti pirmąją pergalę savo klubo gyvavimo istorijoje.  


7. Absurdo Karnavalas

Gausus būrys krepšininkų, kurie prieš tai vykusiuose čempionatuose savo komandose atliko atsarginius vaidmenis pabandys parodyti, jog komandiniais veiksmais galima pasiekti visai gerų rezultatų. Ekipą sustiprins atletiškasis puolėjas Vitalijus Viduto, kuris neabejotinai ir taps klubo lyderiu. Prieš vias naujas ekipas šio klubo pranašumas bus sukaupta patirtis. Beveik visi krepšininkai yra gana nemažai rungtyniavę įvairiose ekipose ir mėgėjiškas krepšinis jiems yra puikiai pažįstamas. Nors bendras komandos meistriškumas tikrai nėra labai aukštas, įvairiose situacijose žaidėjai neturėtų pasimesti. Nors ūgio šios komandos žaidėjams ir trūksta, tačiau svorio kategorija yra tikrai gana solidi ir, jeigu krepšininkai taisyklingai atsitvėrinės savo varžovus, po krepšiais turėtų įgauti pranašumą prieš daugelį varžovų. Prognozuoti galima bandyti daug, tačiau tik laikas parodys, ar šiai ekipai pavyks žengti pergalingu keliu. 


8. BC Babrungas

Naujai susibūręs kolektyvas kol kas visiems krepšinio ekspertams atrodo labai paslaptingas. Pakankamai jauna ir patirties mėgėjiškame krepšinyje beveik neturinti komanda bandys jau pirmajame sezone iškovoti bent vieną pergalę. Įprastai labai dažnai debiutai ekipoms būna labai skausmingi, kadangti trūksta patirties. Nereta komanda pirmąjį savo sezoną pabaigia neiškovodama nei vienos pergalės, tačiau, laikui bėgant, būna, jog debiutuodama pusantro sezono buvusi be pergalių komanda, po kažkiek laiko tampa čempionais, kaip tai padarė - "Mad Lamb" klubas.  Nei labai aukštų, nei labai sunkių krepšininkų šioje komandoje nėra, todėl galima spėti, jog sunkoką kovojimą dėl kamuolių šis klubas bandys kompensuoti greitu žaidimu. Vienintelis kiek daugiau patirties sukaupęs žaidėjas šioje ekipoje yra Martynas Mankus. Be abejonės šis krepšininkas sezono eigoje stengsis kuo greičiau pripratinti savo komandą prie mėgėjiško krepšinio ir galbūt net pasiekti pirmąją pergalę. 


9. Dešimt balų

Greičiausiai, silpniausia ir mažiausiai psichologiškai slegiama komanda bus - "Dešimt Balų". Komandoje kažkiek patirties daugiau turės Justas Šarupičius ir Julius Tervydis. Tiesa, šie krepšininkai mėgėjų krepšinyje dar nespėjo nuversti kalnų. Justas per savo karjerą "Vilniaus krepšinio lygoje" spėjo sužaisti 50 rungtynių ir per jas pelnyti 208 taškus bei surinkti 246 naudingumo balus. Juliaus pasirodymas kiek kuklesnis: 134 taškai ir 91 naudingumo balas per 79 susitikimus. Likę žaidėjai patirties neturi visiškai. Pirmąją pusę sezono krepšininkai turės adaptuotis prie mėgėjiško krepšinio, o vėliau jau bus galima pabandyti pakovoti ir dėl pirmosios pergalės. Bet kokiu atveju šios komandos neslegia jokia psichologinė įtampa, o netikėtai iškovota pergalė leistų gerokai pasikylėti psichologiškai. 

 

Vasaros lygos Iššūkio taurės dalyvių reitingas / prognozės

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009