VKL Taurės finalas: Čiančia / Apsaugos Spektras - Tigrai >>> ko tikėtis ?

2016-06-01

 

  Šių metų Nesė Casino - Vilniaus Krepšinio Lygos čempionate pirmą kartą startavo naujovė - VKL TAURĖS VARŽYBOS. Jose dalyvavo net 114 komandų iš visų VKL pajėgumo divizionų. Galiausiai liko dvi stipriausios, kurios birželio 1d. (trečiadienį) MRU didžiojoje sporto salėje susikaus dėl VKL Taurės. Viena iš jų gaus teisę metus saugoti pereinamąją įspūdingą taurę, kita - liks be nieko. Ko galime tikėtis finalo rungtynių metu?

 

Dvi komandos, kurios pasidabino VKL I lygos 2 ir 3 vietų medaliais, tačiau pusfinalyje taip ir nesusitiko, susigrums "VKL taurės" finale. Jeigu pagal 1-oosios lygos prognozes aiškūs šios poros favoritai būtų "Čiančia - Apsaugos spektras", tai "VKL Taurės" finale abiejų ekipų šansai kur kas lygesni. "Čiančios" komandai lemiamoje kovoje negalės padėti būrys sezono eigoje registruotų žaidėjų, o "Tigrai", atvirkščiai, lyginant su I-osios lygos finaliniu ketvertu turėtų būti tikrai geriau susirinkę. "VKL taurė" - tai pirmas ir beprecedentis turnyras mėgėjiškame krepšinyje, todėl motyvacijos laimėti abiems ekipoms tikrai netrūks. Šios dvikovos metu bus labai įdomu stebėti dvi mikrodvikovas. Pirmiausiai susirungs du naudingiausi abiejų ekipų krepšininkai - Paulius Joneliūnas ir Gediminas Povilauskas. Paulius sukaupęs labai daug patirties, kurią turėtų bandyti išnaudoti prieš savo jaunesnį varžovą. Gedimino pagrindinis koziris šioje dvikovoje bus fizinė jėga. I-osios lygos finalinėse rungtynėse "Čiančia - Apsaugos spektras" nesugebėjo išnaudoti savo galingo aukštaūgio. Dauguma krepšinio ekspertų pastebėjo, jog lemiamoje dvikovoje Gediminas visiškai negaudavo kamuolių. Nežaidžiant keletui klubo lyderių, galbūt "Čiančios" krepšininkai bus priversti vėl pažvelgti į Gedimino pusę bei kur kas geriau išnaudoti šį fenomenalų žaidėją. Paulius savo komandoje yra užsitarnavęs kur kas didesnį autoritetą ir neabejotinai eilinį kartą bus vienas kertinių krepšininkų.

 

"Čiančia - Apsaugos spektras" nusitaikė į pagrindinį sezono trofėjų - VKL taurę

 

Kita įdomi dvikova vyks tarp Deimanto Pavlovskio ir Pauliaus Miškinio. Dabartinė mėgėjiško krepšinio pažiba Deimantas Pavlovskis susigrums su septyniais metais vyresniu ir nuostabiai rungtyniavusiu Pauliumi Miškiniu. Paulius, greičiausiai, bus ypatingai motyvuotas įrodyti, jog jo dienos dar nepraeityje ir jis gali kažką parodyti. Statistiškai Deimantas atrodo vos ne trigubai geriau už savo tiesioginį konkurentą, tačiau čia bus vienos vienintelės rungtynes ir jose daug ką lems noras ir nusiteikimas. Deimantas Pavlovskis šį sezoną yra iškovojęs begalę trofėjų, tačiau šiemet dar neturėjo galimybės į savo rankas paimti tokio dydžio taurės ir pasakyti, jog aš irgi prisidėjau prie šio trofėjaus iškovojimo. Tad ir šis titulų medžiotojas turėtų būti ne ką mažiau motyvuotas atvesti savo klubą į pergalę.

 

"Tigrai" - viena stabiliausių sudėčių turėjusi komanda viso sezono metu

 

Komandos I-osios lygos rungtynėse jau spėjo susitikti du kartus. Abu sykius pergalę šventę "Čiančia - Apsaugos spektras", o nesustabomas abiejose dvikovose buvo jau prieš tai minėtas Deimantas Pavlovskis. Įdomu, ar "Tigrai" turės ką nors pasiruošę šio žaidėjo pristabdymui. Jeigu ir trečiose rungtynėse Deimantas pademonstruos panašų krepšinį, pergalės "Tigrams" tikėtis turėtų būti labai sunku. Šiuo atveju "Tigrams" praverstų profesionali Lietuvos rinktinės skauto Beno Matkevičiaus pagalba. Šis krepšininkas puikiai atrodo aikštelėje, tačiau yra dar šaunesnis varžovų žaidimo analizuotojas. Nors Benas neturi išsamios vaizdo medžiagos apie varžovus, tačiau du kartus spėjo susidurti su galingu priešininku aišktelėje ir tikrai galėtų sugalvotį teigiamų taktinių sprendimų.

 

Renatas Gaidžiūnas ("Čiančia - Apsaugos spektras"): "Nusimato atkakli kova, nes komandų pajėgumas, manau, apylygis ir viskas spręsis paskutinėmis sekundėmis. Su šia komanda teko žaisti du kartus šį sezoną ir abudu kartus vyko įtempta kova. Jei sužais mūsų lyderiai taip, kaip moka, turėtume iškovoti trofėjų. Svarbiausia - susikaupti ir neatsipalaiduoti, nes kitaip galime nudegti. Turime būti susikoncentravę 100% !"

 

 

DĖMESIO: žaidėjas, VKL Taurės turnyre sužaidęs už vieną komandą, kitai atstovauti tame pačiame taurės etape nebegali. Komandos paraiška VKL Taurės rungtynėms laikoma prieš pirmas sezono rungtynes pateikta paraiška. Bet kokie papildymai komandoje sezono metu VKL Taurėje neregistruojami ir žaidėjas rungtyniauti negali.

VKL Taurės finalas: Čiančia / Apsaugos Spektras - Tigrai >>> ko tikėtis ?

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009