Mažosios "draudimas.lt" taurės ketvirtfinalio apžvalga (2 dalis)

2016-05-30

Vos aštuonios savo vertę įrodžiusios komandos  bandys žengti dar žingsnelį link išsvajotų finalinio ketverto varžybų. Laimi ir tu tarp keturių geriausių turnyro ekipų, pralaimi - čempionatas tau baigtas. Be abejonės, laukia atkaklios dvikovos, kuriose visos ekipos atiduos paskutines savo jėgas, kad tik pasiektų pergalę. Mes, užbėgdami įvykiams už akių, pabandysime paprognozuoti galimas susitikimų baigtis. Pristatome paskutines dvi ketvirtfinalių poras.

Matavimo studija 55%  St.Justiniškės 45%
Vienas žingsnis patyrusiam "Matavimo studijos" kolektyvui beliko iki finalinio ketverto varžybų. Praėjusių metų vicečempionai aštuntfinalyje dviejų taškų skirtumų palaužė "ReBALT Autošalnos" kolektyvą, kurį lygiai prieš metus iš to paties turnyro ketvirtfinalio eliminavo trijų taškų skirtumu. Ne ką lengvesnis varžovas laukia ir šiemet ketvirtfinalio susitikime. Jauni ir pergalių ištroškę "St. Justiniškės" krepšininkai aštuntfinalyje sugebėjo eliminuoti galingą "VKM 97" klubą. Šioje dvikovoje "Matavimo studija" išsiskiria kaip vienas geriausiai sukomplektuotų klubų. Tuo tarpu "St. Justiniškės" yra bene galingiausią gynėjų grandį turinti "Mažosios  taurės" ekipa. Žymantas Armonas ir Mantvydas Staniulis tikrai sukels labai daug rūpesčių savo priešininkams. Tiesa, "Matavimo studija" savo gretose turi vieną geriausiai besiginančių viso Vilniaus miesto gynėją - Justą Urmanavičių, tačiau puiki Justo gynyba galėtų padėti susitvarkyti tik su vienu varžovu gynėju, o kito problema liktų neišspręsta. "Matavimo studija", greičiausiai, bandys išnaudoti savo jėgą po krepšiais. Čia pirmais smuikais turėtų griežti Andrej Kovalevski. Net 25 kilogramais lengvesniam Linui Petruškevičiui tikrai prireiks ir draugų pagalbos, kad sustabdytų šį "Matavimo studijos" galiūną. Patirtis šioje serijoje turėtų imti viršų. Tik labai didelis noras laimėti ir kovingumas gali padėti "St. Justiniškėms" prasibrauti į išsvajotąją geriausių komandų ketveriukę.


Andrej Kovalevskij (su kamuoliu) žaidimas
Krituliai 42%  KK Riešė 58% 
Galingai kol kas atrodantis "KK Riešė" klubas jau spėjo eliminuoti "Nesė Casino Vilniaus krepšinio 2 lygos" trečiosios vietos laimėtojus ("Didėja") iš tolimesnių Mažosios "draudimas.lt" taurės kovų. Ketvirtfinalyje tą patį Riešės gyvenvietės atstovai galės pabandyti padaryti su kiek pasistiprinusiais to paties turnyro ketvirtos vietos laimėtojais - "Krituliais". Vien ką suteikia prie komandos prisijungęs Deimantas Pavlovskis! Visgi, ar vienas aukšto lygio krepšininkas galėtų ištempti apibyrėjusį klubą iš krizės? Tą pamatysime jau greitai. Ketvirtfinalyje žaidžiamos vienerios rungtynės ir daug ką lems sėkmė. Jeigu "KK Riešės" komandos snaiperiams seksis atakuoti iš trijų taškų zonos, juos sustabdyti bus labai sunku. Nors "KK Riešė" klubas yra gana neblogai sukomplektuotas, tačiau panašaus kalibro gynėjo kaip Deimantas Pavlovskis šioje komandoje nėra. Bus įdomu stebėti kokią taktiką Riešės miestelio atstovai bus pasiruošę Deimanto Pavlovskio stabdymui. 2-osios lygos finaliniame ketverte su peties trauma žaidė ilgametis "Kritulių" komandos lyderis - Edgaras Žemaitis. Tokie sužeidimai greitai negija, todėl, greičiausiai, Edgaras nebus pasiruošęs žaisti pilnu pajėgumu ir šiame ketvirtfinalyje. Jeigu Deimantas Pavlovskis galės kompensuoti banguotai paskutiniu metu žaidžiantį Mariu Krukonį, tai Edgaro Žemaičio kritusi forma gali būti labai dideliu rūpesčiu "Kritulių" kolektyvui. Šioje poroje favoritais "VKL" kolektyvas yra linkęs išskirti ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį turintį "KK Riešės" klubą. 


Deimantas Pavlovskis šį sezoną įvairiuose krepšinio turnyruose skina vieną trofėjų po kito
Mažosios

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009