Mažosios "draudimas.lt" taurės ketvirtfinalio apžvalga (1 dalis)

2016-05-26

Vos aštuonios savo vertę įrodžiusios komandos  bandys žengti dar žingsnelį link išsvajotų finalinio ketverto varžybų. Laimi ir tu tarp keturių geriausių turnyro ekipų, pralaimi - čempionatas tau baigtas. Be abejonės, laukia atkaklios dvikovos, kuriose visos ekipos atiduos paskutines savo jėgas, kad tik pasiektų pergalę. Mes, užbėgdami įvykiams už akių, pabandysime paprognozuoti galimas susitikimų baigtis. Pradėsime nuo pirmų dviejų dvikovų. Jose bus ir nemažai derbio bruožų turinčių sąsajų. 

Infoera 47% - SkyGym 53%

Savo galybę atgaunantis "Infoera" klubas gana netikėtai turnyro aštuntfinalyje palaužė "VKTS Gernesys.lt" komandą. Klubo vadovas Mantas Bielinskas labai džiaugėsi padaryta nedidele sensacija ir jau mintimis keliavo į pusfinalio rungtynes su "KK Panevėžio" komanda. Šioje ekipoje žaidžia ne vienas Manto gerai pažįstamas krepšininkas, o ir Manto karjeroje ši ekipa yra skaudžiai atėmusi aukso spalvos medalius ir gražuolę taurę, todėl noras revanšuotis yra labai didelis.  Mantas šiai dienai gali džiaugtis, kad paskutinėse ekipos rungtynėse krepšinio pasiilgti spėjo bei puikią sportinę formą demonstravo ekipos lyderiai: Valdemar Lodziato, Justas Aršauskas, Julius Pinkevičius, Mantas Beniušis ir Robertas Bujanauskas. Kiek didesnės paramos trūko iš Ramūno Beliūno, tačiau šis žaidėjas yra iš tų, kurie gali bet kada iššauti ir taip gerokai pabloginti varžovų padėtį. Dvikovoje su "VKTS" klubu "Infoeros" krepšininkai daug nerizikavo ir nemėtė iš tolimų distancijų, tačiau gana patikimai atakavo iš arčiau. Be to komanda gana užtikrintai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių. Dvikovoje su "SkyGym" to padaryti taip lengvai nepavyks, kadangi labai didelę įtaką "SkyGym" gretose po krepšiais darys Marius Kazlauskas. Tokio sudėjimo krepšininko savo gretose "Infoera" neturi. Svarbus faktorius bus ir "SkyGym" ekipos gynėjo Viktoro Azarkovo žaidimas. Prieš aštuntfinalio rungtynes mes afišavome šio krepšininko ir kito pajėgaus gynėjo Elono Pokanevič mikrodvikovą. Elonas savo daugiau patyrusio priešininko sustabdyti nesugebėjo - Viktoras Azarkovas, tiesiog, dominavo tose rungtynėse. Dabar užduotis sustabdyti "SkyGym" ekipos snaiperį teks "Infoeros" gynėjų tandemui - Justui Aršauskui ir Juliui Pinkevičiui. Jeigu jiems tą padaryti pavyks, tai tikrai padidins "Infoeros" galimybes laimėti.  Įdomi dvikova nusimato tarp kartais padominuoti mėgstančių lengvųjų kraštų - Manto Beniušio ir Ernesto Vakarausko. Jeigu kažkuriai komandai pavyks visiškai uždaryti kažkurį iš šių krepšininkų, tai irgi gali gerokai įtakoti rungtynių baigtį. Turėtumėme išvysti įdomią dvikovą, kurioje labai neryškiais favoritais turėtų būti "SkyGym" klubas. 


Viktoras Azarkovas (su kamuoliu) aštuntfinalyje, tiesiog, dominavo

KK Panevėžys 45% - 2GEN - Kaefer 55%

Kaip ir norėtųsi favoritais šioje poroje laikyti kovingus "KK Panevėžio" vyrukus, tačiau sklinda gandai, jog panevėžiečiai šiose rungtynėse gali turėti rinkimosi problemų. Kitavertus panašios kalbos sklido ir rungtynėse prieš "VKL darbuotojus", tačiau jose niekas nesugebėjo sustabdyti Justo Četkausko, kuris kurė viena po kitos progas savo komandos draugams: Lukui Jonkui, Lukui Liubavičiui, Aurimui Davidoniui, Sauliui Vilčinskui ir kitiems. Taip panevėžiečiai nepaliko jokių vilčių "VKL darbuotojams" ir pilnai pateisino duotas prognozes. Dabar grįžtame į tą etapą, kai šias prognozes vė reiks neigti. Eliminuoti Panevėžio miesto atstovus labai norės "2Gen - Kaefer" ekipą atsovaujantis panevežietis -  Rimantas Daunys. "NKL" lygoje žaidęs moksleivis yra vienas daugiausiai aukščiausio lygio varžybų patirties sukaupusių krepšininkų visoje lygoje. Būtent Rimantas drauge su Laimonu Brazausku bus pagrindiniai "2Gen Kaefer" komandos lyderiai. Šiems dviems krepšininkams "KK Panevėžys" skirs išskirtinai didelį dėmesį, o Rimantui norės įrodyti, jog suklydo, kad nepasiprašė į gimtojo miesto rinktinę. Tiesa, be dviejų išskirtų žaidėjų nederėtų pamiršti ir ilgamečio "2Gen - Kaefer" komandos lyderio Dagiro Čėsino bei puikią sportinę formą Pavasario čempionato metu demonstruojančio Simono Mažionio.  Tuo tarpu "KK Panevėžio" gretose pavojingas gali būti kiekvienas žaidėjas. Snaiperių kupina komanda puolime savo užduotis tikrai turėtų įvykdyti, o svarbiausia užduotis be abejonės bus kaip sustabdyti galingą varžovų puolimą. Įdomi bus ir  dviejų mėgėjiško krepšinio strategų Justo Četkausko ir Roko Mažeikos dvikova. Abu šie žaidžiantys komandų treneriai mėgsta analizuoti varžovus bei ruošti jiems staigmenas. Net neabejojame, jog ir šioms rungtynėms bus paruoštas ne vienas netikėtumas priešininkams. Kas laimės sunku nuspėti. Daug lems taktiniai sprendimai, sėkmė ir žaidėjų nusiteikimas. Rungtynės bus tikrai įdomios. Ar pavyks Telšių miesto atstovus eliminavusiems "2 Gen - Kaefer" krepšininkams eliminuoti ir Panevėžio miesto krepšinio komandą,  pamatysime jau šio penktadienio vakarą. 


Deividas Dimbelis (su kamuoliu) jau yra spėjęs apsivilkti ir "VKL rinktinės" aprangą

Mažosios

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009