Pavasario čempionato Mažoji "draudimas.lt" taurė - aštuntfinalio prognozės (2 dalis)

2016-05-21

Po įdomaus reguliariojo sezono artėja įdomios atkrintamosios varžybos Pavasario čempionato Mažojoje "draudimas.lt" taurėje. Šešiolika savo vertę įrodžiusių komandų  bandys žengti dar žingsnelį link išsvajotų finalinio ketverto varžybų. Laimi ir tu žygiuoji toliau, pralaimi - čempionatas tau baigtas. Be abejonės, laukia atkaklios dvikovos, kuriose visos ekipos atiduos paskutines savo jėgas, kad tik pasiektų pergalę. Mes, užbėgdami įvykiams už akių, pabandysime paprognozuoti galimas susitikimų baigtis. Apžvalgą pabaigiame likusių ketverių dvikovų aprašymais. 

(2) VKM 97 47% - (15) St. Justiniškės 53%
Su trenksmu "Vilniaus krepšinio lygoje" debiutavęs "VKM 97" klubas jau pirmajame etape susigrums su galingais senbūviais - "St. Justiniškės". Grupės etape šios komandos atrodė skirtingai. "VKM 97" nuo pat turnyro pradžios vertė kapituliuoti vieną varžovą po kito, kol, galiausiai, paskutinėse rungtynėse nesugebėjo deramai susirinkti ir buvo sutriuškinti "Infoeros" vyrų. Tuo tarpu "St. Justiniškės" rungtyniavo labai banguotai. Toks žaidimas Justiniškių mikrorajono atstovus privedė prie gana žemo reitingo ir sąlyginai labai stipraus varžovo. Išskirtinai įdomi kova vyks tarp 1997 metų gimimo fenomelaus krepšininko Mantvydo Staniulio ir gerų jo bičiulių, kurie yra gimę tais pačiais metais, tačiau šį kartą bus kitose barikadų pusėse. Bus labai įdomu išvysti kokį krepšinį Mantvydas demonstruotų prieš savo bendraamžius draugus. Be Mantvydo "St. Justiniškių" gretose daug dėmesio yra verta: Žymanto Armono, Arno Arlausko ir Lino Petruškevičiaus trijulė. Pirmi du krepšininkai turėtų tapti neabejotinais klubo puolimo lyderiais, o trečiasis didžiausią darbą turėtų atlikti cementuodamas ekipos gynybą po krepšiais. Tuo tarpu "VKM 97" komandos pagrindinis ginklas bus greitas ir mobilus žaidimas. Jonas Žakas, Valius Sipčenko, Edvinas Slapšys, Giedrius Papėčenka ir Nikita Nazarenko tai greiti veržlūs krepšininkai, kurie gali puikiai pataikyti iš įvairių distancijų, o trūkstamą jėgą po krepšiais jiems kompensuoti puikiai turėtų padėti Ignas Bilinskas ir Šarūnas Prušinskas. Galingai "VKM 97" puolimo bangai bus labai sunku eliminuoti "Stotelė Justiniškės" komandos atstovus iš tolimesnių "Draudimas.lt" Pavasario čempionato kovų. Šios poros neryškiais favoritais bus žemesnį reitingą turintys "St. Justiniškės" krepšininkai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Žymantas Armonas, net ir žaisdamas autsaiderių komandoje, bus ryškiausias šios serijos krepšininkas

Nikita Nazarenko (VKM 97): 
Pirmą kartą dalyvaujame VKL Pavasario čempionate "draudimas.lt" taurei laimėti ir kol kas esame patenkinti vykstančiu turnyru. Artėja varžybos su gana neblogą sudėtį turinčią komanda, galinčia ir įmesti, ir sužaisti po krepšiu. Tikimės kietos kovos, tuo pačiu ir sunkesniu varžybų nei grupės etape. Užsivedimo ir noro laimėti turėtų netrukti nei vienai, nei kitai komandai.

Edmantas Kazbaras (St. Justiniškės):
Pirmas įspūdis - vilkai prieš erelius. VKM komanda jauni ir ambicingi vyrukai, kurie yra autoritetai patys sau. Galiu pasakyt apie juos tik tiek, nes nesu matęs nė vienerių rungtynių. Grižtant prie Justiniškių klubo, tai didžiausia problema - susižaidimo stoka. Kiekvienose rungtynėse buvo vis nauji veidai, nė vienose rungtynese nebuvo susirinkusi pajėgiausia sudėtis. Veikiausiai nesusirinks ir šį kartą. Taip pat Justiniškės turi ir neišnaudotų rezervu, nes ne visi žaidėjai dar tikrai parode visas savo galimybes. Vien ką kalbėti apie komandos šeštąjį žaidėją Algimantą Birbilą, kuris kol kas dar neprisidėjo prie klubo rezultatų taškais, tačiau niekada negali žinoti, kada jis iššaus ir taps nemaloniu siurprizu varžovams.

(3) Didėja 40%  - (14) KK Riešė 60%
Patirtis prieš jaunystę - kas ims viršų šioje dvikovoje? "Didėja" kolektyvas turnyrą pradėjo sensacingai nusileisdamas "Ar bent numanei" ekipai, tačiau vėliau savo grupėje įveikė visus priešininkus ir iš paskutinės pozicijos pakilo į viršūnę ir taip išsikovojo net trečiąjį reitingą bendrojoje įskaitoje. "KK Riešė" grupės varžybose rungtyniavo gana banguotai. Visgi savo tikrąją jėgą Riešės atstovai parodė paskutinėse grupės rungtynėse, kuriose netikėtai palaužė iki tol be pralaimėjimų žygiavusį "VKTS - Gėrnešys.lt" kolektyvą. "KK Riešės" klube praktiškai visi žaidėjai yra aukšto meistriškumo, todėl išskirti lyderius būtų labai sunku. Visgi šioje ekipoje kol kas į akį krentą prieš tai negirdėti "Vilniaus krepšinio lygoje" krepšininkai: Šarūnas Tamkevičius, Justinas Polikša ir Dominykas Žalionis (prieš ketverius metus yra simboliškai pasirodęs VKL rungtynėse). Šie ekipos naujokai puikiai pritapo prie savo vertę jau spėjusių įrodyti lygos senbūvių. "Didėja" komandoje pagrindiniai pergalės kalviai broliai Vladas ir Žilvinas Jucevičiai. Abu krepšininkai demonstruoja puikią sportinę formą, kuri visai komandai padeda siekti skambių pergalių. Neišnaudotas komandos rezervas yra Edgaras Matusevičius. Etatinis komandos lyderis sužaidė vos dvejas rungtynes kuriose vidutiniškai net nesužaidė dvidešimties minučių, tad tikrasis komandos potencialas "Pavasario čempionate" dar toli gražu neatskleistas. Šiai trijulei po krepšiais puikia turėtų talkinti Andrius Montvydas, Vytis Nevedomskis ir Andrius Steponavičius. Tuo tarpu iš trijų taškų zonos skaudžių pamokų priešininkams gali atsiųsti Martynas Šikšnys ir Paulius Kapšys. Ar jaunieji Riešės krepšininkai sugebės atsilaikyti prieš platų "Didėja" klubo puolimo arsenalą, pamatysime jau visai netrukus.


"Didėja" komandos lyderis Edgaras Matusevičius (su kamuoliu) turės progą išsibandyti jėgas su jaunosios kartos atstovais

Ervinas Stankus ("KK Riešė"):
Labai džiaugiuosi, kad dalyvaujame Pavasario čempionate "draudimas.lt" taurei laimėti - tai tikrai gero lygio turnyras. Noriu pasveikinti visus, kad, atėjus tokiems geriems orams, vistiek ateiname į rungtynes, nesvarbu, koks oras yra už lango. Noriu pasveikinti tiek savo komandą, tiek varžovus, kad pateko į atkrintamąsias. Kalbant apie mūsų komandą tai mes kaip visada esame jauni ir energingi. Nenoriu sakyti savo komandos stirpiųjų pusių, o apie varžovus girdėjojme nuogirdų, tačiau geriausiai viską pamatyti ir įsitikinti bus galima per 2-rosios lygos finalinio ketverto varžybas. O šiaip linkiu visiems gero Pavasario čempionato ir svarbiausia - be traumų!

Paulius Kapšys ("Didėja"):
Mintys kolkas sukasi tik apie finalinį ketvertą 2-oje lygoje (komentaras duotas prieš pusfinalio rungtynes)... O kas liečia KK Riešės kolektyvą, tai, pažiūrėjus į jų statistiką, kyla klausimas, kodėl jie taip žemai liko? Ar nesusisirinkimas į varžybas čia bus pakišęs koją, ar atsainus jaunimo požiūris į pogrupio varžybas... Tikiu, kad prieš mus jie ateis visi ir susikaupę. Kadangi tai jaunas kolektyvas su dideliu energijos užtaisu, tai nelabai mes juos ir pažįstam. Sklinda gandai, kad tritaškiai jų stiprioji pusė, dažnai žaidžia pavieniui ir yra daug norinčių mesti į krepšį. Bandysim išnaudot savo fizinius duomenis po krepšiu, ir jeigu visas šitas užduotis įvykdysim, galima tikėtis ir pergalės. Tad pirmadienio vakarą jau žinosim kas keliauja toliau, o kas ilsėtis ir laukti rudens.


(6) Krituliai 51% - (11) YNOT 49%
Puikiai sezono metu susižaidę, tačiau netekę Liudviko Aukštikalnio ir praradę optimalią sportinę formą "Krituliai" bandys mesti iššūkį individualiai galingam "YNOT" kolektyvui. "VKL" prognozuotojų spėjimą šioje poroje gerokai išsiskyrė. Visgi minimalią persvarą įgijo namų pranašumą turintys "Krituliai". Komandai gali būti sunku atsigauti po nesėkmingų antrosios lygos finalinio ketverto varžybų, tačiau tuo pačiu krepšininkai turės didelę motyvvaciją pagerinti rezultatą. Esamiems komandos lyderiams labai didele paspirtimi taps ekipos naujokai - Deimantas Pavlovskis ir Lukas Tvarijonas. Lukas turėtų būti derama pamaina Liudvikui Aukštinalniui, o Deimantas Pavlvoskis be abejonės imsis absoliutaus komandos lyderio vaidmens - šį sezoną jis tai sugebėdavo daryti net pačiame aukščiausiame lygmenyje. "YNOT" šiemet toli gražu nedemonstruoja nuostabaus komandinio krepšinio, tačiau klubas turi labai galingą startinį penketuką. Audrius Petrokas, Haroldas Zenkovas, Eligijus Ročys, Nerijus Jonaitis ir Paulius Andrijauskas būdami drauge gali sudaryti rimtų rūpesčių bet kuriam šios lygos varžovui. Visgi pagrindiniai krepšininkai nesugeba deramai lankyti rungtynių, o kitiems žaidėjams įsilieti į komandos žaidimą sekasi kur kas sunkiau. Bet kokiu atveju šios poros rungtynės turėtų būti gražios ir atkaklios, o kelialapio į ketvirtfinalį savininkus turėtų ne maža dalimi lemti tai, kaip abiejų komandų krepšininkai sugebės susirinkti į šią sąlyginai lemiamą dvikovą.

Audrius Petrokas (su kamuoliu) išsiskiria ne tik techniškumu, tačiau ir protingais patarimais komandos draugams
 

Haroldas Zenkovas (YNOT):
Susitinkame su komanda, apie kurią žinome tik iš statistikos protokolų. Kadangi bus tik vienos rungtynės, prognozuoti ir nelogiška ir nereikalinga. Susidūręs esu tik su Deimantu Pavlovskiu ir manau, kad jis yra ne tik, kad 50% jų komandos, bet ir apskritai vienas geriausių gynėjų Vilniaus mėgėjų krepšinyje. Nesitikime varžovų apmėtyti YNOT kepurėmis, tačiau ir nebijome. Pradžioje sezono buksavom, bet į pabaigą suradom savo sakyčiau visai neblogą žaidimą. Nė karto dar nebuvome susirinkę pilna sudėtimi, tikimės tai padaryti trečiadienį. Pasitikiu sava "hebra", būsim nusiteikę.

Mindaugas Žilionis (Krituliai):
Pirma mintis, pažiurėjus į varžovų sudėtį, poto, kai paiškėjo būsimas varžovas, buvo maždaug „velnias, kaip pirmam etapui gavom išties rimtą varžovą“. Visgi peržiurėjęs visas 16 komandų, kurios pateko į PLAYOFF, pamačiau, kad lengvų varžovų šiame etape turbūt negavo niekas, reitingas išties lėmė ne tiek ir daug. "YNOT" išties grėsminga komanda, kuri ,deja, yra mažai pažįstama.  Visgi, nemažai jų žaidžia už geras komandas aukštesnėse lygose, atlieka svarbius vaidmenis jose. Grupės varžybas varžovai baigė 4-iomis pergalėmis, tad panašu, kad pavasario čempionatui suburta komanda po truputi susižaidžia, tad sustabdyti juos bus išties nelengva.  Mūsų pagrindinis pranašumas turėtų būti susižaidimas bei, be jokios abejonės,  geriausia priekinė linija lygoje. Komandos pagrindas pažįsta vieni kitus kaip nuluptus, kiekvienas žino savo rolę komandoje ir niekam nereik viens kitam nieko įrodinėti. Prie mūsų prisijungę Deimantas ir Lukas įnešė naujų vėjų puolime.  Tikiuosi namų salė irgi mums padės taikliau mėtyti bombas į varžovų krepšį. Svarbus faktorius ir kokios fizinės bei psichologinės būsenos būsime po VKL II lygos "final4". Pusė komandos turi didesnių ar mažesnių sveikatos problemų, bijau, kad po finalinio ketverto varžybų, dar kas nors neiškristų. (komentaras duotas prieš pusfinalio rungtynes) Kai žaidžiamos vienos varžybos, kažką prognozuoti yra sunkoka – labai daug lemia nusiteikimas, sėkmė, smulkios detalės. Tikiuosi fortūna bus su mumis ir jau visai neblogą šį sezoną finišuosime galingai abejose frontuose.


(8) 2GEN - Kaefer 60% - (9) Telšiai 40%
Žūtbūtinė kova turėtų vykti tarp dviejų reitingo kaimynų - "2GEN - Kaefer" ir "Telšių". 2-rosios lygos šešioliktfinalyje "Telšiai" sensacingai eliminavo favoritais laikytus savo priešininkus iš tolimesnių kovų. Ateinanti dvikova bus puiki proga telšiškiams įrodyti, jog jie žengė 2-rojoje lygoje į aštuntfinalį ne veltui. Tuo tarpu "2GEN - Kaefer" komanda degs noru atsirevanšuoti ir įrodyti, jog tik per klaidą neteko galimybės kovoti dėl 2-rosios lygos apdovanojimų. Nors "2Gen - Kaefer" reitingas šioje poroje žemesnis, tačiau galimybės laimėti šį kartą tikrai yra kur kas geresnės. Komandą sustiprinę Laimonas Brazauskas ir Rimantas Daunys neabejotinai bus kertiniais aukščiausio individualaus meistriškumo krepšininkai šioje serijoje. "Telšių" ekipos pagrindiniai naujokai Matas Mankevičius ir Matas Pečiulis toli gražu neprilygsta "2 Gen - Kaefer" pastiprinimui, kuris turi sukaupęs daug krepšinio žaidimo patirties aukščiausiame mėgėjiško krepšinio lygmenyje ir ne tik. Būtent lemiamoje šešioliktfinalio dvikovoje "2Gen Kaefer" strigo "Telšių" gynybos gniaužtuose ir prastas varžovų krepšio atakavimas neleido iškovoti pergalės prieš kovingai besiginusį varžovą. Šį kartą "2Gen - Kaefer" turės galimybę sunkiais ekipai puolime epizodais patikėti kamuolį Laimonui Brazauskui arba Rimantui Daunui. Šie krepšininkai tikrai žinos, kaip sėkmingai užbaigti atakas. Abi komandos susirinks pilnų sudėčių, "VKL" kolektyvas prognozuoja nesunkią "2Gen Kaefer" pergalę ir sėkmingą šio klubo žingsnį finalinio ketverto link. 


Vienas iš "2Gen - Kaefer" komandos lyderių, Simonas Mažionis, (su kamuoliu) kol kas demonstruoja puikią sportinę formą

Gabrielius Riškus (Telšiai):
Na ką, pirmiausia džiaugiuosi, kad patekome i top16 etapą, nes papuolėme turbūt į stipriausią grupę pavasario čempionate (net 3 komandos pateko i II lygos ketvirfinalį). Turėjom labai intensyvų tvarkaraštį, per pastarasias 10 dienų, žaidėm, berods, 7 rungtynes. Pirmame etape susitiksime su puikiai pažįstamais varžovais. Priešininkai labai greita, atletiška komanda, kurios puolimas paremtas tritaškiais. Mes kaip visada - būsime pasiruošę kautis dėl kiekvieno aikštėje centimetro ir iki paskutinės minutės. Bus įdomi kova, ir pergalę nulems smulkmenos. Kaip bepasibaigtų šios rungtynės - noriu labai padėkoti komandai, sirgaliams, visiems palaikiusiems mus, nes turėjom tikrai smagų ir gerą sezoną. AČIŪ! 
Rokas Mažeika (2GEN - Kaefer):
Susitiksime su komanda, kurią jau kartą nuvertinome ir praleidome toliau, nors, manau, turėjome visas galimybes patys toliau žengti atkrintamosiose II lygoje. Tiesa, patys kalti dėl to, nes varžovai iš tikrųjų sužaidė geriau, sunkiai tvarkėmės prieš juos asmeniškai, puolime žaidėme po vieną, o gynyba, kuri sezono pradžioje buvo mūsų stiprioji pusė, veikė labai prastai. Tikiuosi, kad antrą kartą tų pačių klaidų nekartosime, išeisime pilnai pasiruošę kovai, nes šansą turime tik vieną.

Pavasario čempionato Mažoji

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009