Pavasario čempionato Mažoji "draudimas.lt" taurė - aštuntfinalio prognozės (1 dalis)

2016-05-20

Po įdomaus reguliariojo sezono artėja įdomios atkrintamosios varžybos Pavasario čempionato Mažojoje "draudimas.lt" taurėje. Šešiolika savo vertę įrodžiusių komandų  bandys žengti dar žingsnelį link išsvajotų finalinio ketverto varžybų. Laimi ir tu žygiuoji toliau, pralaimi - čempionatas tau baigtas. Be abejonės, laukia atkaklios dvikovos, kuriose visos ekipos atiduos paskutines savo jėgas, kad tik pasiektų pergalę. Mes, užbėgdami įvykiams už akių, pabandysime paprognozuoti galimas susitikimų baigtis. Pradėsime nuo pirmų keturių dvikovų. 

(1) KK Panevėžys 85% - (16) VKL darbuotojai 15%
Bene aiškiausiais lyderiais savo poroje yra reguliaraus sezono nugalėtojai "KK Panevėžys". Prieš sezoną nuvertinta komanda paneigė visas išankstines prognozes ir galingu žaidimu užkilo į pačią viršūnę. Gana sudėtingoje grupėje panevėžiečiams prilygti nesugebėjo nei vienas varžovas. Tuo tarpu iš "VKL darbuotojų" prieš sezoną buvo tikimasi gana daug, tačiau komanda vos ne vos sugebėjo iškovoti paskutinį kelialapį į atkrintamąsias, o reguliaraus sezono metu "VKL darbuotojams" pavyko nugalėti tik dvi grupės autsaiderėmis laikytas komandas. Įdomi dvikova turėtų būti tarp dviejų komandų lyderių - Justo Četkausko (KK Panevėžys) ir Simo Liepinaičio (VKL darbuotojai). Abu krepšininkai kol kas renka panašius statistinius rodiklius. Justas be abejonės sieks įrodyti jo praėjusį sezoną be reikalo buvo Simo šėšėlyje, kai abudu atstovavo "VKL darbuotojų" komandai. Ar pavyks, pamatysime netrukus. "KK Panevėžys" lyg šiol grindė savo žaidimą taikliais tritaškiais metimais ir jiems tokia taktika kuo puikiausiai pasiteisindavo, kadangi šioje komandoje gali pataikyti beveik visi ir sunku nuspėti, kas šią dieną iššaus. "VKL darbuotojų" gretose situacija kur kas geriau nuspėjama. Klubo snaiperis Vaidas Petrulionis grupės etapo metu išmetė daugiau tritaškių nei visi kiti jo komandos draugai kartu sudėjus. Norint kovoti dėl pergalės "VKL darbuotojų" komandai derėtų sugalvoti kąnors originalesnio, nes Vaidui tikrai bus skiriamas labai didelis dėmesys ir lengvų metimų išmesti jam tikrai niekas neduos. Ar pavyks "KK Panevėžiui" parodyti savo kaip favoritų galią? Ar pavyks Justui Četkauskui įrodyti buvusiems savo komandos draugams, jog jo niekas deramai neįvertino? Ar atsiras universalumo, kovingumo ir kūrybiškumo "VKL darbuojų" komandos žaidime? Į visus šiuos klausimus atsakymus pamatysime jau šiandien!


Simui Liepinaičiui (su kamuoliu) bus labai sunku stabdyti Panevėžio miesto krepšinio žvaigždę - Justą Četkauską

Justas Četkauskas (KK Panevėžys):
Pirmas atkrintamųjų varžybų etapas, kas laimi tas juda toliau. Norėtume tikėtis, kad sėkmė nuo mūsų nenusisuks, bet kaip žinia, čia vienos rungtynės ir gali nutikti bet kas. Sunku prognozuoti varžybų baigtį nežaidus prieš varžovus ir net nemačius, kaip jie atrodo šiame pavasario čempionate. Aišku, ne paslaptis, mes šiam čempionatui subūrėme komandą, tam, kad jame bent kažką pasiektume. Kalbant apie VKL darbuotojų komanda, statistika rodo, kad stiprioji jų pusė yra gynėjų grandis, kuri pelno didžiąją dalį komandos taškų. Čia reiktų išskirti M. Pukelevičių ir S. Liepinaitį. Visgi, mūsų stiprioji pusė yra tai, jog kiekvienose varžybose gali "iššauti" vis naujas žaidėjas. Komandoje turime 12 lygiaverčių žaidėjų ir nėra aiškaus lyderio. Tikimės, kad ši atkrintamųjų kova bus gera, o krepšinis malonus akiai. 
Mindaugas Pukelevičius (VKL darbuotojai): 
Patekome į kitą mažosios taurės etapą kaip pati silpniausia ekipa, turinti tik 16 reitingą. Prieš prasidedant mažosios taurės kovoms lūkesčiai buvo didesni, bet yra kaip yra. Stengsimės kovoti ir nebaigti sezono dar tik jam įpusėjus. Apie "KK Panevėžys" komandą galiu pasakyti, jog tikrai matosi, jog tai stipri ekipaa, turinti tikrai gerą komandą. Nors prieš sezoną niekas iš jų nesitikėjo, jog tai bus vienintelė nepralaimėjus komanda visoje mažojoje taurėje. Kalbant apie mūsų komandą, tai galiu pasakyti, jog mūsų žaidimas daug priklausomas yra nuo rinkimosi į varžybas. Turėdami turbūt geriausią įžaidėją mėgėjų lygose S.Liepinaitį, ir susirinkę visi į varžybas, galime tikrai kovoti su varžovais, nepaisant to, jog jie bus ryškūs poros favoritai. Vienos rungtynės, kuriai komandai bus geresnė diena, ta ir žengs į kitą etapą.
 

(4) VKTS gernesys.lt 80% - (13) Infoera 20%
"VKTS gernesys.lt" komandos debiutas "Pavasario čempionate" buvo pažymėtas bronzine sensacija. Niekas iš teisėjų daug nesitikėjo, o jie 2013 metais sugebėjo pasidabinti bronzinės spalvos apdovanojimais. Šiemet "VKTS - gėrnešys.lt" komanda yra vieni rimčiausių pretendentų į aukščiausius apdovanojimus. Tiesa, varžovas atkrintamosiose "VKTS" klubui teko gana klastingas. Netikėtumu antrosios lygos varžybose sugebėję tapti "Infoeros" krepšininkai neatlaikė didelių krūvių ir sezoną pabaigė sensacingai sutriuškinti "Ridiko" atstovų jau pirmosiose rungtynėse, kuriose sugebėjo įmesti vos 28 taškus. Dabar "Infoeros" klubo krepšininkai turės nedidelę pertrauką, per kurią galės pailsėti ir į lemiamą kovą stoti jau su naujomis jėgomis. Komandoje yra net septyni krepšininkai, kurie rungtyniauja gana stabiliai: Mantas Beniušis, Justas Aršauskas, Ramūnas Beliūnas, Valdemar Lodziato, Robertas Bujanauskas, Dominykas Rakauskas ir Julius Pinkevičius. Jeigu jie visi susirinks ir pademonstruos deramą kovingumą, galime išvysti gana atkaklią dvikovą.  Tiesa, teisėjai turi dar ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį. Net dešimt krepšininkų aikštelėje pasižymi puikiu krepšinio suvokimu bei individualiais sugebėjimais. Netikėtai į naudingiausių klubo žaidėjų viršūnę pakilo ekipos naujokas - Aurimas Borusas. Aurimas dar daugiau sustiprino galingą gynėjų grandį "VKTS" ekipoje. Ši komanda niekada nesirėmė galingas aukštaūgiais, tačiau visada žaisdavo greitą, agresyvų ir emocingą krepšinį. Toks pats klubo braižas išlieka ir šiandien. "VKTS - gernesys.lt" komanda, greičiausiai taps tuo klubu, kuris padės tašką kiek pagal planus nenusisekusiame "Infoeros" sezone.


Arnas Grigas bus vienas iš pagrindinių "VKTS - gernesys.lt" komandos skylių lopytojų po krepšiais 

Mantas Bielinskas ("Infoera"):
Turbūt niekam jau ne paslaptis, kad per daug aprėpėme šį sezoną krepšinio, visur norėjos laimėti, tačiau kortos susidėliojo taip, kad mums liko tik VKL Pavasario čempionatas, gal tai į gerą, o gal atvirkščiai. Laukia labai įdomi patirtis žaisti prieš VKTS kolektyvą, apima dvejopos emocijos: labai norisi priminti gerbiamiems teisėjams apie sezono metu jiems teisėjaujant padarytas klaidas pastatant rungtynių metu kietesnę užtvarą, iš kitos pusės nesinori persistengti, nes girdėjau kalbų, kad komandai ateityje gali ne taip gerai sektis jei žaisime per kietai. Kalbant rimčiau - rezultatai rodo, kad VKTS yra visa galva aukštesnė komanda, kuri reitinge net ketvirta tarp visų VKL Pavasario čempionato dalyvių, o mes esame žemiau nei vidutiniokai. Be to priešininkų komandos žaidėjai remiasi greitu krepšiniu, todėl įgytas erdvios namų salės pranašumas bus papildomas pliusas jiems. Ir galiausiai - teisėjai, kurie vienareikšmiškai palaikys savo kolegas. Sudėjus visus šiuos argumentus, panašu, kad visi koziriai yra VKTS rankose. Na o kaip bus iš tikrųjų, parodys rungtynių rezultatas.

Darius Šomka (VKTS Gėrnešys.lt):
Mažosios taurės atkrintamųjų etapas yra įdomus tuo, kad viskas sprendžiasi iš vienų rungtynių. Kadangi tai yra mėgėjų lyga, tai netikėtumo faktorius išauga dar labiau.  "VKTS-gernesys.lt" komanda egzistuoja jau ne vienerius metus ir komandos sudėtis praktiškai išlieka ta pati. Viso sezono metu teisėjaudami, pamatome praktiškai visas komandas ir daugelį žaidėjų, su kuriais susitinkame Pavasario čempionate jau kaip žaidėjai. Tad "skautingą" atliekame praktiškai visus metus.
Daugumos komandų užsivedimas ir noras laimėti prieš musų komandą yra didesnis nei prieš kitus varžovus. Tai įtakoja manau viso sezono (o gal ir daugiau) mūsų kaip teisėjų priimti sprendimai, su kuriais galbūt ne visi žaidėjai sutikdavo.
Varžovų komanda žaidžia drauge jau irgi ne pirmus metus. Taip pat prie pranašumo galime priskirti ir tai jog viso sezonu metu jie mėto į krepšį, o ne bėgioja užribiais kaip tą darome mes - teisėjai. Tikimės, kad pavyks įveikti atkrintamųjų varžybų etapą ir kovosime dėl medalių, kurių praėjusiais metais iškovoti nepavyko. Visoms dalyvaujančioms komandoms norėtumėm palinkėti sportinio pykčio ir vasaros sezoną pasitikti be traumų.

(5) SkyGym 55%- (12) EPA - Elektronikos platintojų asociacija 45%

Jeigu abi komandos sugebės susirinkti pilnomis sudėtimis, šioje poroje turėtų vykti labai įdomi dvikova. Iškarto į akis krenta ir intriguoja dviejų aukšto lygio gynėjų mikrodvikova. "Skygym" žaidimui diriguojantis Viktoras Azarkovas susigrums su solidų krepšinį "EPA" ekipoje demonstruojančiu Elonu Pokanevič.  Viktoras patyręs krepšininkas, kuris jau spėjo save išbandyti įvairaus lygio varžybose. Elonas turi ne tiek daug patirties, tačiau šį sezoną jau spėjo kažkiek parodyti savo vertės aukšto lygio rungtynėse. Gynėjų grandyje "EPA" aikštės generolui talkinti kuo puikiausiai turėtų Donatas Kilikevičius ir Gvidas Aleksandravičius. Po krepšiais komanda turi ne ką prastesnę trijulę: Andrius Striauskas, Rimvydas Beržonskis ir Tadas Girnius. Jeigu dar savo žaidimą pradės demonstruoti ir likę komandos snaiperiai, kurių šiame klube yra tikrai labai daug, varžovams gali būti labai riesta. "Skygym" komanda turi išskirtinai galingą startinį penketuką: Viktoras Azarkovas, Karolis Ruselevič, Ernestas Varakauskas, Marius Kazlauskas ir Justas Meidus arba Andrius Araminas - tokia galybė galėtų palaužti bet kurį priešininką. Tiesa, atsarginiai krepšininkai šioje ekipoje yra kur kas silpnesni, o Giorgi Mačavariani ir Paulius Maciulevičius nesugebėjo sužaisti minimalaus dviejų rungtynių skaičiaus ir atkrintamosiose savo komandai padėti nebegalės. Abiems ekipoms pilnai susirinkus favoritais turėtų būti "SkyGym", kurių startinė sudėtis ant popieriaus tikrai yra pajėgesnė. Jeigu abu klubai žais be kelių lyderių, iškarto favoritais taps "EPA", kurių atsarginių suolelis yra tikrai pajėgesnis, o ir žaidimą šis klubas demonstruoja komandiškesnį. 


Donatas Kilikevičius gali būti šios serijos "X-faktoriumi"

Raimundas Kalesnykas ("EPA - Elektronikos platintojų asociacija"):
"Komandos, patekusios į TOP16, yra vertos pagarbos, ypač tos, kurios reitinge yra iki 8 vietos. SkyGym komanda yra puikiai subalansuota, suprantanti krepšinį, jauna, ambicinga, veržli, gerai pataikanti, t.y. jų stipriosios pusės, Silpnųjų būtų išskirti sunkiau, nes gali trūkti pas juos komandinio susižaidimo, per daug individualių veiksmų  ir aišku nuo to, kas susirinks į varžybas. Mūsų - EPA - komandai tai bus labai rimtas varžovas, su kuriuo męes turėsime kovoti netausodami savęs. Mūsų silpnoji pusė ta, kad esame vyriausia amžiumi komanda, todėl atsiliekame greičiu, taip neturime labai aukštų centrų, tad tikrai būna sunku kovoti su greita ir gerus aukštus žmones turinčia komanda, taip pat dar trūksta susižaidimo, nes šiame čempionate turime  4 naujus žaidėjus, kuriems priprasti prie mūsų reikia laiko.  Stiprioj pusė ta, kad mums patinka žaisti išvykose ir nejaučiame baimės, taip pat gera komandinė dvasia. Kadangi 1/8 vyks iš 1  varžybų, labai priklausys kaip komandos susitvarkys su startiniu jauduliu ir kuri komanda bus pranašesnė psichologiškai, ta ir laimės".
Viktoras Azarkovas (Skygym):
Apie būsimus varžovus informaciją sužinojau nesenai, tad nieko konkretesnio pasakyti negaliu. Mačiau tik priešininkų statistiką, kuri irgi nieko konkretaus nepasako. Varžovai turi penkis žaidėjus, kurie meta daugiau taškų, tad, greičiausiai, jie žaidžia komandinį krepšinį ir aiškaus lyderio neturi. Apie mūsų komandą galiu pasakyti, jog, kai visi susirenkame, būname tikrai stipri ekipa, kurioje yra kiekvienos pozicijos krepšininkas kuris gali gerai pataikyti ir žaisti tiek greitame, tiek poziciniame krepšinyje. Didžiausia mūsų komandos problema yra trumpas atsarginių žaidėjų suolelis ir nesusirinkimas į rungtynes. Jeigu susirinksime visi, manau, eisime iki pat finalo. 

(7) ReBALT Autošalna 52% - (10) Matavimo studija 48%

Paskutinės pralaimėtos grupės varžybos lėmė tai, jog "ReBALT Autošalna" komanda jau pirmajame atkrintamųjų susitikime gavo labai galingą varžovą. "Matavimo Studija" savo jėgą parodė praėjusio sezono metu, kai sugebėjo "Mažosios taurės" varžybose iškovoti antrąją vietą. Puikiai subalansuota komandos sudėtis yra pagrindinis "Matavimo Studijos" pranašumas. Tuo tarpu "ReBALT Autošalna" kolektyvo varomoji jėga yra visą sezoną brandintas susižaidimas ir griežta vidinė tvarka. Per daug lygų viso sezono metu žaidę "ReBALT" krepšininkai puikiai vienas kitą pažįsta ir gali demonstruoti labai darnų krepšinį. Tiesa, duobių išvengti nepavyko ir komanda nepateko į 2-rosios lygos finalinio ketverto varžybas. Komandą į priekį veda etatiniai lyderiai - Žygimantas Gedžiūnas, Marius Taparauskas ir Kęstas Bagdonavičius. Tai tikrai ne pirmas kartas, kai kažkuris iš šių žaidėjų yra "ReBALT - Autošalna" komandos vedlys į pergales. Puikią sportinę formą demonstruoja dar vienas ekipos senbūvis, snaiperis, Paulius Jasukaitis. Tiesa, šis žaidėjas kol kas nėra pats pavyzdingiausias rungtynių lankytojas. Tuo tarpu iš naujokų tiesiausią kelią į komandą kitam sezonui sau tiesiasi aukštaūgis Andrius Kolesnikovas. Tuo tarpu "Matavimo Studija" tikrai turėtų gerokai nusileisti susižaidimu ir vienas kito supratimu, tačiau individualiu meistriškumu, tikrai "Matavimo Studijos" kolektyvas atrodo solidžiau. Vien ką reiškia tokios pavardės kaip: Mantas Vanagas, Andrius Valčiukas, Justas Urmanavičius, Andrej Kovalevskij, Aurimas Gadeikis, Kęstutis Balčiauskas ar Vismantas Čepliauskas? Jeigu pavyks išspręsti lankokumo problemas, "Matavimo Studija" vėl bus vieni rimčiausių pretendentų visoje lygoje pasidabinti tauriausios spalvos medaliais. Visgi šiai dienai realybė yra tokia, jog "Matavimo Studija" sunkiai renkasi į rungtynes ir nors nežymūs, tačiau favoritai šioje poroje išlieka - "ReBALT Autošalna". 


Pauliui Budėnui reiks gerokai pasukti galvą, kad rasti priešnuodžių prieš galingą "Matavimo studijos" kolektyvą

Valdas Jonavičius (ReBALT Autošalna):

Nors ir gavome aukštesnį reitingą, tačiau Matavimo studija tikrai turi geresnę sudėti nei mes. Plius mūsų komandos lyderiai jau yra stipriai ir sočiai atsivalgę krepšinio, tai panašu kad šioje dvikovoje bus arba vieni vartai, arba dar kažkiek padoriai pasipriešins tie žaidėjai kurie krepšinio mažiau valgė sezono metu. Mūsų stipriosios pusės visos išgaravo kartu su lyderiais. O jų stiprioji pusė tai kad turi po individualiai stiprų žaidėją kiekvieno pozicijoje.
Paulius Adomėnas (Matavimo Studija):
1-asis varžybų etapas buvo tikrai sunkus. Su visais varžovais vyko atkakli kova, o nugalėtojus lemdavo smulkios detalės. Viliamės, jog  patirti abu pralaimėjimai po pratęsimo buvo gera pramoga prieš svarbiausias kovas. Natūralu, jog grupėje užimta 3-oji vieta ir bendras 10-as reitingas mums „dovanojo“ stiprų varžovą. ReBALT Autošalna yra tikrai galingas, o kartu ir pažįstamas varžovas. Verta prisiminti, jog praėjusį sezoną vyko kova visas 40 minučių, o mus išgelbėjo tik fantastiškas M.Vanago tritaškis. Šiemet tikėtis lengvesnės kovos būtų naivu. Varžovų komanda puikiai subalansuota, susižaidusi, taktiškai brandi. turinti vieną geriausių šio turnyro įžaidėjų, puikius metikus bei galingą priekinę liniją. Kažkokių silpnybių įžvelgti yra gana sudėtinga. Kalbant apie savo komandą, neramu, jog silpnai renkamės į rungtynes (traumos, asmeniniai reikalai ir kita), o kartais pritrūksta ir nusiteikimo ir elementaraus susižaidimo. Tikimės, jog atėjus svarbiausioms kovoms visos šios problemos bus pamirštos, vyrai susirinks, kovos ir neleis pabaigti sezono jau šį sekmadienį.

Pavasario čempionato Mažoji

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009