Nesė Casino - VKL Įmonių Lyga: "Greitasis Kurjeris" apgynė čempionų titulą

2016-05-20
  Gegužės 13-14d. MRU didžiojoje sporto salėje įvyko finalinės VKL I Lygos - RIND taurės varžybos, kurių metu paaiškėjo ne tik lygos prizininkai, tačiau ir čempionai. Kviečiame prisiminti, kaip vyko rungtynės dėl 3 vietos bei finalas ir dar kartą susipažinti su finalinių dvikovų momentais. VKL dėkoja visiems lygos dalyviams už nenuspėjamą krepšinio spektaklį ir su nekantrumu lauks Jūsų sugrįžtant kitame krepšinio sezone.

FINALAS

GREITASIS KURJERIS - Vilniaus PDPS  85 : 77 (27:15, 20:25, 16:20, 22:17).

 Greitasis Kurjeris: J. Gečas 39 (19 atk.k., 10 išpr.praž.), L. Stripinis 20, P. Parachomikas 11 (12 atk.k.), J. Strelčiūnas 7, A. Bacevičius ir V. Dūda po 4, A. Sabaliauskas, E. Kašelionis, A. Venskus ir P. Vairys taškų nepelnė.

 Vilniaus PDPS: D. Ratkevičius 33, P. Kaminskas 13, M. Pukelevičius 12, R. Kasparavičius 8, K. Griziūnas 6, F. Subatovič 3, A. Bračas 2, M. Gimbickis taškų nepelnė.

 

Rungtynes spurtu 12:2 pradėjo „Greitasis Kurjeris“, o „Vilniaus PDPS“ pasiųsti į tokį nokdauną paprašė minutės pertraukėlės. Sužaidus pusę kėlinio situacija pasikeitusi nebuvo – 23:9 priekyje „Greitasis Kurjeris“. Likus žaisti dvi minutes D. Ratkevičius smeigė tolimą metimą taip sumažindamas savo komandos atsilikimą iki dešimties taškų. Vis dėl to, iki kėlinio pabaigos sumažinti deficito nepavyko.


Antrojo kėlinio pradžioje „Vilniaus PDPS“ komanda po dviejų taiklių tritaškių priartėjo iki šešių taškų. Dar po kelių akimirkų skirtumas ištirpo iki trijų taškų po taiklaus M. Pukelevičiaus tritaškio, o „Greitasis Kurjeris“ paprašė pertraukėlės. Per likusį kėlinio laiką „Greitasis Kurjeris“ susiėmė ir vėl nutolo iki septynių taškų. Per pirmąsias dvidešimt minučių „Vilniaus PDPS“ ekipoje rezultatyviausias buvo D. Ratkevičius su 13 taškų, o „Greitojo Kurjerio“ komandoje net 24 taškus buvo pelnęs J. Gečas.


Prabėgus keturioms trečiojo kėlinio minutėms D. Ratkevičius smeigė du tolimus metimus, dar vieną pridėjo R. Kasparavičius, o „Vilniaus PDPS“ komandos deficitas ištirpo iki vieno taško ir intriga vėl sugrįžo. Likus žaisti keturias minutes rezultatas vis dar buvo lygus. Per likusį laiką „Greitasis Kurjeris“ įgijo trijų taškų persvarą, tad niekas nebuvo aišku.


Ketvirtajame kėlinyje intriga niekur nedingo. Sužaidus penkias minutes minimalią persvarą turėjo „Greitasis Kurjeris“. Likus kiek daugiau nei trims minutėms P. Parachomikas pataikė pirmą savo tolimą metimą, o jo komanda išsiveržė į priekį. Kiek vėliau, likus pusantros minutės F. Subatovič pataikė tritaškį, o „Vilniaus PDPS“ priartėjo iki trijų taškų. Likus keturiasdešimt sekundžių L. Stripinis pataikė iš po krepšio, o rezultatas 82:77 „Greitojo Kurjerio“ naudai. Vis dėl to, kita „Vilniaus PDPS“ ataka buvo nerezultatyvi, S. Gečas pridėjo tris baudų metimus, o Įmonių lygos čempionais antrus metus iš eilės tapo „Greitasis Kurjeris“.

 

Po rungtynių buvo išrinktas ir naudingiausias didžiojo finalo krepšininkas, kuriuo tapo "Vilniaus PDPS" snaiperis Donatas Ratkevičius. Jam atiteko ne tik simbolinė taurė, tačiau ir VKL bičiulių bei rėmėjų dovanos.

 
 
"Greitasis Kurjeris" apgynė pernai iškovotą VKL Įmonių Lygos titulą
 

“Greitojo Kurjerio” komandos žaidėjo Aido Bacevičiaus komentaras: "Čempionai yra čempionai. Labai smagu antrus metus iš eilės tapti čempionais, mes puikiai žinom, kad tokios komandos kaip “Greitasis kurjeris” ateinantį sezoną ir apskritai tikriausiai nebebus, dėl  to norėjome  komandos egzistavimą pabaigti čempioniškai. Labai gaila, kad taip gavosi, bet yra kaip yra. Žiūrėsime, gal dar grįšime ateityje - bus matyti. Ačiū sirgaliams, ačiū komandos vadovui, kapitonui, ačiū chebrai, kurie kovojo iš visų jėgų, nepasidavė, stengėsi. Labiai sunkiai laimėjome šitą čempionatą ir pritariu tai minčiai, kad iškovoti pirmą vietą lengviau, negu ją apginti."

 

“Vilniaus PDPS” komandos žaidėjo Mato Gimbickio komentaras: "Šiandien buvo geros rungtynės, mums paprasčiausiai neįkrito savi metimai, išsibaudavom, negalėjome agresyviai žaisti. Šiek tiek pritrūko sėkmės. Varžovai fantastiškai mėtė tritaškius ir pataikė, sveikinu juos su pergale, nugalėjo stipriausi."

 

Dėl 3 vietos:

VšĮ MRU - Vį Žemės Ūkio Informacijos ir Kaimo Verslo Centras 85 : 74 (26:19, 15:16, 20:17, 24:22).

 VšĮ MRU: D. Kilikevičius 19, T. Šunskis 17, V. Urniežius 16, M. Kulvinskis 12, T. Dacys ir D. Bukelis po 9, R. Sakavickas 3, J. Staniulis ir J. Pugačiauskas  taškų nepelnė.

 Vį ŽŪiKVC: A. Praprovas 23, V. Jakaitis 16, D. Mikalčius 13, J. Bernotavičius 7, R. Mikšta ir J. Lisauskas po 6, V. Pranckevičius 3, D. Ditkevičius ir G. Kubilius taškų nepelnė.

Rungtynes aktyviai pradėjo abi ekipos, o sužaidus tris minutes po T. Šunskio tritaškio „VšĮ MRU“ išsiveržė į priekį (10:7). Po to sekė dar keturi „VšĮ MRU“ krepšininkų taškai, o „VĮ ŽŪIKVC“ paprašė minutės pertraukėlės. Likus žaisti tris minutes „VšĮ MRU“ vis dar buvo priekyje 18:12. Per likusį laiką „VĮ ŽŪIKVC“ nesugebėjo priartėti, o „VšĮ MRU“ tęsė savo puikų pasirodymą.

 

Antrąjį ketvirtį „VĮ ŽŪIKVC“ pradėjo šešiais taškais be atsako, o niekaip puolime nepataikę „VšĮ MRU“ susirinko pasitarimui. Po minutės pertraukėlės „VšĮ MRU“ atsitokėjo, o sužaidus pusę kėlinio pirmavo minimalia persvara. Tada „VšĮ MRU“ surengė spurtą 8:0 ir vėl šiek tiek nutolo (39:30). „VĮ ŽŪIKVC“ atsakė penkiais taškais, ir sugrąžino intrigą pasibaigus pirmajai rungtynių pusei. Per pirmuosius du kėlinius „VšĮ MRU“ ekipoje rezultatyviausias buvo D. Bukelis su 9 taškais, o „VĮ ŽŪIKVC“ komandoje 12 buvo pelnęs V. Jakaitis.

 

Trečiajame kėlinyje po D. Kilikevičiaus tritaškio „VšĮ MRU“ pirmą kartą įgijo dviženklį pranašumą (46:36). Bėgant laikui „VĮ ŽŪIKVC“ sunkiai sekėsi priartėti prie savo varžovų, o likus žaisti dvi minutes po T. Šunskio tritaškio „VšĮ MRU“ ir vėl nutolo per 10 taškų. Po trečiojo kėlinio „VšĮ MRU“ buvo priekyje devyniais taškais.

 

Ketvirtajame kėlinyje „VšĮ MRU“ vėl šovė į priekį ir susikrovė 15 taškų pranašumą. Kėlinio viduryje „VĮ ŽŪIKVC“ komandai nebeatlaikė spaudimo, buvo nubausta dviem techninėmis pražangomis iš eilės, o tai palaidojo jų viltis pakovoti dėl Įmonių lygos bronzos. Šiuos medalius antrus metus iš eilės iškovojo „VšĮ MRU“ krepšininkai.

 

"VšĮ MRU" komandos žaidėjo Jono Pugačiausko komentaras: "Šiandien laimėjo didesnis noras ir ilgesnis mūsų suolelis, nes pabaigoje matėsi, kad varžovai pasidarė lėtesni. Aišku, jie turėjo ūgį, kurio manau jie neišnaudojo, o mūsų buvo mobilesni, greitesni gynėjai ir tai, manau, pagrindinės pergalės priežastys."

 

"Vilniaus PDPS" kapitonui M. Pukelevičiui 2-osios vietos taurę įteikia HSC Baltic vadovas Rimvydas Beržonskis

 

1 PUSFINALIS

 

Nuo pat rungtynių pradžios vyravo labai ramus žaidimas, atrodė, kad kiekviena ekipa tiesiog daro tai, ką moka geriausiai. Gal rezultatyvumas ir nebuvo pats didžiausias, tačiau buvo įtempta kova, nes per 5 minutes nei viena ekipa nuo kitos neatitolo (7:8). Tik toliau sekę septyni D. Ratkevičiaus taškai leido jo ekipai šiek tiek labiau išsiveržti į priekį (7:13). Likus 2 minutes ekipas skyrė 4 taškai (11:15), tačiau iki ketvirčio pabaigos „Vilniaus PDPS“ sugebėjo dar 3 taškais padidinti savo pranašumą (13:20).

 

Antrojo kėlinio tris minutes „VšĮ MRU“ vis klydo puolime: žingsniai, trys sekundės, netikslūs perdavimai ar metimai ir tuo pasinaudoję „Vilniaus PDPS“ atitolo 13 taškų (13:26), o po M. Pukelevičiaus tolimo šūvio įgijo ir rekordinę persvarą (13:29). Ir tik įpusėjus ketvirčiui pagaliau pralaužti ledai „VšĮ MRU“ leido pradėti mažinti atsilikimą, 7 minutę – 20:31. „Vilniaus PDPS“ tolimais metimais sustabdė varžovų vijimąsi bei į ilgąją pertrauką išėjo turėdami 14 taškų pranašumą (23:37).

 

Trečiajame kėlinyje „VšĮ MRU“ į priekį tempė D. Kilikevičius, kuris pasinaudodamas priešininkų klaidomis padėjo savo ekipai 4 minutę sumažinti deficitą iki 7 taškų (32:39). Likus 3 minutėms komandas skyrė tas pats skirtumas – 38:45. Tačiau tada vienas iš „Vilniaus PDPS“ lyderių vėl paleido taiklų tolimą šūvį ir iniciavo savo ekipos spurtą 3:10. Šis ketvirtis baigėsi rezultatu 41:55. Norėdami laimėti šią dvikovą „VšĮ MRU“ turėjo sustabdyti D. Ratkevičių, kuris per 30 minučių pelnė beveik pusę komandos taškų – 25.

 

Lemiamą ketvirtį „Vilniaus PDPS“ pradėjo visiškai išsibalansavę, gal vis dėlto per anksti patikėjo pergalę. Tuo pasinaudodami priešininkai sparčiais žingsniais pradėjo vytis pirmaujančią ekipą ir įpusėjus kėliniui komandas teskyrė 5 taškai (54:59). Likus iki kėlinio pabaigos 3 minutėms, pagaliau įsišaudęs V. Urniežius įmetė tritaškį bei antrą kartą šiose rungtynėse išlygino rezultatą (59:59). Nors „VšĮ MRU“ ir pavyko šį ketvirtį sustabdyti D. Ratkevičių, tačiau jį puikiai pakeitė M. Kaminskas, kuris reikiamu momentu pademonstravo savo meistriškumą ir iniciavo savo ekipos spurtą. Per likusį laiką „VšĮ MRU“ nesugebėjo pelnyti nei taško, o „Vilniaus PDPS“ įmetė 11 ir žengė į didįjį finalą, šią pusfinalio dvikovą laimėję rezultatu 59:70.

 

"VšĮ MRU" komandos žaidėjas J. Pugačiauskas: "Pralaimėjus rungtynes sunku kažką komentuoti, laimėjo stipresni. Manau, kad tai buvo mūsų vienos prastesnių rungtynių, nes tikrai prastai sekėsi pataikyti tolimus metimus. Sunku buvo dengti jų pagrindinį žaidėją D. Ratkevičių, kuris pataikė nerealius metimus, taip pat priešininkų įžaidėjas sužaidė geras rungtynes, bet džiugu už savo komandą, kad daug atsilikinėdami dar sugebėjome pasivyti, tačiau rungtynių pabaiga visgi jiems buvo sėkmingesnė. Rytoj tikimės, kad bus geriau."

 

"Vilniaus PDPS" komandos vadovas M. Gimbickis: "Net sunku kažką ir pasakyti, esu šiek tiek šoke, todėl nelabai galiu suvokti kas čia dedasi. Na ką, medalius jau turime, liko tik sužinoti kokios spalvos ir su kuo kovosime finale. Šiandien vyrai tikrai kovojo, stengėsi iš paskutinių jėgų ir vienu metu jau bijojau, kad galime palaidoti rungtynes, bet pradėjome žaisti savo žaidimą, daryti savo derinius, kuriuos darėme visą sezoną ir tas labai gerai gavosi, ko pasekoje iškovojome pergalę. Labai džiaugiuosi pergale, trūksta žodžių. Ačiū vyrams už kovą. Prieš finalą esame nusiteikę kovingai."

 
 
"VšĮ MRU" ir vėl džiaugiasi bronzos medaliais
 

2 PUSFINALIS

„VĮ ŽŪIKVC“ pirmieji pelnė taškus, tačiau į tai P. Parachomikas atsakė tolimu metimu (3:2). Geresnę gynybą demonstravę „VĮ ŽŪIKVC“ per pirmąsias 3 minutes įgijo 5 taškų persvarą (3:8), tačiau jų varžovai nebuvo linkę taip anksti sudėti ginklus ir įpusėjus ketvirčiui, po L. Stripinio taškų, išsiveržė į priekį (11:9), o likus 3 minutėms, po J. Gečo tolimo šūvio – 16:12. „VĮ ŽŪIKVC“ atrodė visiškai išsibalansavę ir nesugebantys rasti savo žaidimo, o tuo pasinaudoję priešininkai, po paskutinėmis sekundėmis įmesto J. Gečo tritaškio, įgijo 10 taškų pranašumą (25:15).

 

Per antrojo ketvirčio 5 minutes abi ekipos kartu sudėjus pelnė tik 5 taškus (27:18). Tada dvejomis „Greitasis kurjeris“ klaidomis pasinaudoję jų priešininkai sumažino deficitą iki 5 taškų (27:22), o tai privertė „Greitasis kurjeris“ trenerį prašyti minutinės pertraukėlės. Grįžę po jos ši ekipa atrodė kur kas labiau pasitikinti savimi, o varžovų aikštės gynybą jiems vėl leido grįsti savo žaidimą tolimais metimais bei po V. Dūdos tritaškio padidinti skirtumą iki 12 taškų (36:24). Ekipos išėjo į pertrauką skiriamos 8 taškais (40:32).

 

Trečiąjį kėlinį geriau pradėjo „Greitasis kurjeris“, kurie pelnė 4 taškus be atsako, tačiau į tai R. Mikša atsakė tais pačiais taškais ir ekipos skyrė tie patys 8 taškai (44:36). Likus 3 minutėms „VĮ ŽŪIKVC“ atsilikinėjo 10 taškų, tačiau paskutinėje atakoje D. Mikalčiaus 3 taškai leido jo komandai priartėti iki 6 taškų (53:47).

 

Pirmosiomis lemiamo ketvirčio minutėmis D. Mikalčiaus dar vienas tolimas šūvis priartino jo komandą prie varžovų per 3 taškus (53:50), tačiau J. Strelčiūnas sugrąžino savo ekipai prieš tai buvusią persvarą (56:50). Visą pirmąją ketvirčio pusę „VĮ ŽŪIKVC“ vis bandė įkąsti savo priešininkams, o 5 minutę, pasinaudoję „Greitasis kurjeris“ klaidomis puolime, greitomis atakomis ne tik prisivijo priešininkus, bet ir išlygino rezultatą (59:59). Likus 2 minutėms komandas skyrė minimalus skirtumas (69:68), o tai žiūrovams žadėjo įtemptą ir įdomią rungtynių pabaigą. Tačiau patys „VĮ ŽŪIKVC“ pačią rungtynių pabaigą nepavertė tokia intriguojančia, nes perskubėdami puolime ir nesėkmingai naudodami pražangų taktiką leido varžovams tolti - „Greitasis kurjeris“ išėjo į didįjį finalą, šiame pusfinalyje nugalėję priešininkus rezultatu 79:71.

 

"Greitojo Kurjerio" žaidėjo A. Bacevičiaus komentaras: "Šiandien kontroliavome visas rungtynes, bet rungtynių gale leidome varžovams mus prisivyti, tai įnešė šiek tiek intrigos. Priešininkai tikrai gera komanda, visuomet su jais turime problemų, du sezonus iš eilės jiems pralaimėjome, todėl šiandien labai norėjome iškovoti pergalę, ypač žinant tai, kad pusfinalis. Taip pat, aišku, norėjome išeiti į finalą. Džiaugiames, kad antrus metus iš eilės kovosime finale ir stengsimės apginti čempionų titulą. Ačiū sirgaliams."

 
 
"Vį ŽŪIKVC" komanda (su kamuoliu D. Mikalčius) taip ir neaplenkė nė vieno varžovo FINAL-4 metu
 

 

Galutinė 2015-2016 metų VKL Įmonių Lygos - HSC Baltic Lygos čempionato rikiuotė:

1. Greitasis Kurjeris
2. Vilniaus PDPS
3. VšĮ MRU
4. Vį ŽŪIKVC
5. Lietuvos Geležinkeliai
6. Gaumina
7. TonyBet
8. VILMA
9. Western Union
10. NMA
11. Baltic Ground Services
12. SEB - Skandinaviska
13. Draudimas.lt
14. Impuls LTU
15. Thomson Reuters
16. Sicor Biotech
17. AB Vilniaus Baldai
18. Vilniaus Energija
19. Glasma Service
20. IKEA
21. PRESS'as
22. Skynet
Nesė Casino - VKL Įmonių Lyga:

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009