VKL - HSC Baltic Įmonių Lyga: FINAL 4 prognozės

2016-05-15
  Nesė Casino - VKL Įmonių Lygoje "HSC Baltic" taurei laimėti pasibaigė ketvirtfinalio etapas. Liko keturios pačios geriausios lygos komandos, kurios toliau kausis dėl lygos nugalėtojų titulo FINAL 4 varžybose. Šioje apžvalgoje kviečiame susipažinti su komandų galimybėmis ir prognozėmis, kurias bendromis jėgomis sudarė VKL darbuotojai. Primename, jog tai tik spėjimai, leidžiantys susidaryti aiškesnį FINAL 4 etapo vaizdą apie dalyvius.

PROGNOZĖS:

30  %

 

 

28  %

 

 

24  %

 

 18 %


Greitasis Kurjeris

 

Praeito sezono nugalėtojai šiemet PLAY-OFF etape susidūrė su nemenkais sunkumais. Čempionato aštuntfinalyje komanda privalėjo atžaisti 7 taškų deficitą prieš vos 16 reitingą turinčią "Thomson Reuters". Tai padaryti pasisekė su kaupu. Ketvirtfinalyje iššūkis buvo dar didesnis - pirmoji dvikova "Gauminai" pralaimėta net 14 skirtumu ir revanšinėje dvikovoje prireikė pratęsimo, kad kelialapis į FINAL 4 būtų iškovotas. Tačiau "Greitasis Kurjeris" pakartoja pernykštį pasiekimą ir vėl dalyvauja varžybose dėl medalių. Toks banguotas žaidimas neabejotinai byloja apie prastą komandos rinkimąsi į rungtynes - PLAY OFF etape stipresnė sudėtis pasirodydavo tik kas antroje dvikovoje. Kita vertus, tai gali kalbėti ir apie nemažus dar nepanaudotus pajėgumo resursus. 

 

"Greitasis Kurjeris" kartu su P. Parachomiku (su kamuoliu) ruošiasi apginti čempionų titulą

 

Komandoje - apstu lyderių, kurie lygoje užima lyderiaujančias pozicijas skirtingose statistikos kategorijose. Justinas Gečas - rezultatyviausias lygos krepšininkas, pelnantis net po 29.1 taško per rungtynes. Jis taip pat žengia antroje pozicijoje pagal naudingumo skalę (37.7 balo). Abiejuose šiuose dešimtukuose figūruoja ir dar viena labai svarbi komandai figūra - Paulius Parachomikas (5-as pagal naudingumą ir 8-as pagal pelnomus taškus). Tvirtu ramsčiu puolime tampa ir Vitalijus Dūda, tritaškius metantis net 47.7% taiklumu. Pagal šį rodiklį krepšininkas lygoje yra net antroje pozicijoje. Šiek tiek kuklesnius, tačiau toli gražu ne prastus rezultatus demonstruoja ir šie "Greitojo Kurjerio" nariai - Linas Stripinis, Justinas Strelčiūnas bei Aidas Bacevičius. Turint tokią gausybę sėkmingai rungtyniauti galinčių krepšininkų šią komandą privalu įvardinti FINAL 4 favorite. Komanda reguliariojo čempionato metu pralaimėjo iš būsimųjų varžovų pralaimėjo tik "Vį ŽŪiKVC" klubui. Tiesa, yra vienas "bet" - ar susirinks komanda pačia stipriausia savo sudėtimi. Jeigu taip, tai kelias link čempiono titulo apgynimo ganėtinai tiesus.

 

Justinas Gečas (žaidėjas, "Greitasis Kurjeris"): "Kalbant apie pusfinalio varžovus, tai reguliariąjame sezone prieš juos pralošėme, bet nelabai ką galiu pasakyti, nes man, asmeniškai, neteko prieš juos rungtyniauti. Kadangi finalo ketvertas susideda iš vienų rungtynių ir į jį pateko gana panašaus pajėgumo komandos, tai manau, jog galimybės laimėti visiems lygios. Lyginant su varžovais didelių pranašumų neturime. Galėčiau išskirti tai, jog esame jauna komanda, dėl šios priežasties puikiai sekasi greitas puolimas. Laimės tas, kuriam geriau seksis susitvarkyti su psichologija - tam ir nusišypsos fortūna. Svarbios rungtynės, kovojame dėl medalių ir visiems norisi ant kaklo pasikabinti kuo tauresnį, tad dažnai žaidėjai iš to didelio noro ima ir "perdega". Kas susitvarkys su emocijomis, tiems ir pasiseks. Aukso medalio siekia visos komandos, tad ir mes - ne išimtis."

 

Vilniaus PDPS

 

Daug permainingų sezonų komandos istorijos puslapiuose įsirašė "Vilniaus PDPS". Pagaliau ir vėl pasiektas FINAL 4 leidžia tikėtis, jog tai gali būti pats sėkmingiausias komandos sezonas. Reguliariojo čempionato metu ekipa ilgai žengė koja kojon su "Greituoju Kurjeriu", tačiau vėliau atsiliko keliomis pergalėmis. PLAY-OFF etape pareigūnai, skirtingai nei pernykščiai čempionai, suklupo tik kartą. Aštuntfinalyje užtikrintai abu kartus nugalėti "Impuls LTU" vyrai, o ketvirtfinalyje po pergalę pasidalinta su "Lietuvos Geležinkeliais". "Vilniaus PDPS" tapo pirmaisiais VKL Įmonių Lygos istorijoje, kurie geležinkeliečius paliko už finalinio ketvertuko ribų. Komanda remiasi aštuonių pagrindinių žaidėjų branduoliu, kuris praleidžia retas rungtynes čempionate. Todėl dėl lankomumo "Vilniaus PDPS" gali būti beveik ramūs - finalams tikrai turėtų susirinkti visi stipriausi ekipos nariai. 

Vienas svarbiausių "Vilniaus PDPS" žaidėjų - M. Pukelevičius


Statistinėse grafose matome taip pat nemažai "Vilniaus PDPS" pavardžių. Visų pirma, tai po 35.1 naudingumo balus renkantis Povilas Kaminskas. Jis lygoje pagal šį rodiklį žengia trečias. Rezultatyviausių dešimtuke nieko nestebina snaiperio Donato Ratkevičiaus pavardė, nes jis per rungtynes renka vidutiniškai po 28.5 taško. Nedaug nuo komandos draugų atsilieka ir Mindaugas Pukelevičius, įmetantis po 23.3 taško kiekvienoje dvikovoje. Kol šie du krepšininkai pelno taškus, po krepšiu antrųjų progų ieško Povilas Kaminskas, sėkmingai kovojantis dėl atšokusių kamuolių. Gerai šį sezoną ekipoje užsirekomendavo ir Jaroslavas Achramovičius, todėl net ir nepataikydami iš toli "PDPS" gali būti pakankamai pavojingi iš artimesnės distancijos. Vis dėl to tai - metikų komanda, todėl jos rezultatas tiesiogiai priklausys nuo to, kaip seksis mesti tritaškius. Jeigu jie krenta, ekipa gali kautis su bet kuo, jeigu ne - atsirastų daug problemų dėl patekimo į finalą. VKL kolektyvas šiame sezone komandai prognozuoja medalius, o kokios spalvos - priklausys nuo pačios komandos pastangų ir žaidimo.

 

VšĮ MRU

 

Praeitų metų bronzos medalių laimėtojai VKL Įmonių lygoje šiemet, atrodo, nusitaikė dar aukščiau. Nors reguliarusis sezonas tikrai nebuvo pats sėkmingiausias (komanda finišavo tik 7-oje pozicijoje), jau įveikti PLAY-OFF varžovai verčia šią komandą sulaukti varžovų pagarbos. Aštuntfinalyje "VšĮ MRU" du kartus užtikrintai sutriuškino "Draudimas.lt" vyrus. Tačiau tai nebuvo sėkmingiausios rungtynės. Tokio krepšinio, kokį pamatėme pirmoje ketvirtfinalio akistatoje prieš "Vilmą" galėtų pavydėti bet kuris varžovas - pasiekta pergalė net 92:76. Pasisekė minimaliu skirtumu laimėti ir antrąją akistatą, taip sėkmingai įveikiant labai sudėtingą ambicingos "Vilmos" barjerą. Sėkmingiausiai Universiteto atstovų gretose šioje serijoje rungtyniavo Vilius Urniežius, Tomas Dacys, Laurius Jablonskis bei Robertas Retkus. Antrojoje dvikovoje prie jų sėkmingai prisijungė ir Donatas Kilikevičius tad, galima sakyti, jog aikštelėje itin naudingais pabuvo daugiau, nei 5-i "MRU" žaidėjai. Būtent įvairiapusiškumas ir padėjo laimėti ketvirtfinalį bei su geromis nuotaikomis dabar pasitikti FINAL 4 etapą.  

"VšĮ MRU" nusiteikusi pagerinti praeitų metų bronzinį pasiekimą


Pagrindinė "VšĮ MRU" jėga be jokios abejonės - komandinis žaidimas. Pažvelgę į statistines lenteles nerasime nei vieno ekipos krepšininko individualių pasirodymų rezultatyviausių ar naudingiausių žaidėjų dešimtukuose. Šiuo aspektu komanda - unikali tarp visų FINAL 4 dalyvių. Vienintelis Vilius Urniežius sėkmingai skirsto kamuolius komandos draugams, per rungtynes tai padarydamas net po 7.4 karto. Pavojaus nuolat galima sulaukti iš dviejų komandos snaiperių, kurie svečiuojasi taikliausių lygos tritaškininkų dešimtuke - 43.5 % taiklumu iš toli metančio Tomo Dacio bei 39.5 % tą patį darančio Jono Pugačiausko. Krepšininkai tritaškiais metimais tikrai nepiktnaudžiauja, todėl krepšį atakuoja tik gerai situacijai atsiradus. Toks ekipos ginklas jau nėra paslaptis, todėl sėkmė FINAL 4 etape priklausys ne tik nuo taiklumo, tačiau ir nuo naujų sprendimų. Ar jų atsiras per likusį laiką - pamatysime jau visiškai netrukus. Įdomu tai, jog pusfinalyje komanda žais su taip pat snaiperiškais sugebėjimais pasižyminčia "Vilniaus PDPS" komanda. Labai realu, jog dvikovoje triumfuos tas, kas šį savo ginklą panaudos sėkmingiau.

 

Jonas Staniulis (žaidėjas, "VšĮ MRU"): "Visos šio finalinio ketverto komandos drauge rungtyniauja nebe pirmą sezoną ir yra puikiai susižaidusios. "Greitasis Kurjeris" kalnus verčia savo kovingumu ir puikiu kamuolio sukimu. "PDPS" išsiskiria ryškiais ekipos lyderiais, kurie tikrai yra išskirtinai aukšto meistriškumo. "VĮ ŽŪiKVC" gali pasinaudoti tuom, jog juos dauguma nuvertina, nors to daryti tikrai nereikėtų. Tuo tarpu "VŠĮ MRU" yra puikiai subalansuota komanda su geriausiu lygos įžaidėju, Viliumi Urniežiumi, priešaky. Neabejoju, jog visi sekantys šios lygos eigą aiškiais favoritais kovoje dėl pirmosios vietos išskirtų Vilniaus "PDSP" ir "Greitojo Kurjerio" komandas. Kuri iš jų realesnė pretendentė pasakyti tikrai sunku. Tuo tarpu "VĮ ŽŪiKVC" ir "VŠĮ MRU" dvikovoje dėl 3 vietos favoritais išskirti turėtų būti pastarieji. Mūsų pagrindinis pranašumas yra puikus komandos balansas su nuostabiu aikštės generolu priešakyje. Jeigu pavyks užvesti kovingumo variklį, pataikysime ir nesipyksime, o varžovai nežais lyg iš natų, tikrai turime šansų paneigti neigiamas prognozes. Be abejonės bus svarbu, ar visos komandos susirinks pilnų sudėčių. Svarbu bus ir tai, kiek jėgų bus išeikvota pirmąją rungtynių dieną. Išsaugotos jėgos gali būti lemiamas faktorius dviejų lygių varžovų dvikovoje mažajame ar didžiajame finaluose. Kaip ir visi labai norime tapti čempionais, tačiau tokių tikslų nekeliame. Ateisime, žaisime ir atiduosime visas jėgas. Praėjusiais metais likome treti, tad būtų nuostabu pagerinti šį pasiekimą."

 

VĮ ŽŪiKVC

 

Pagaliau šventė atėjo ir į "VĮ ŽŪiKVC" kiemą - komanda pateko tarp 4 stipriausių lygos komandų. Pernykštis fiasko jau pasimiršo, todėl dabar visas dėmesys bus sutelktas į kiek įmanoma geresnį pasirodymą FINAL 4 etape. Komanda nebus laikoma favorite (priešingai, nei buvo pernai PLAY-OFF etapo metu), todėl jos neslėgs jokia psichologinė įtampa. Būtent tai ir leido kolektyvui įveikti čempionato aštuntfinalyje principinę savo varžovę - "NMA" komandą. Vėliau sekė rimtesnis varžovas - netikėtai iš tolimesnių kovų "Western Union" vyrus eliminavęs "TonyBet" kolektyvas. Tačiau ir čia geriau sekėsi "VĮ ŽŪiKVC" atstovams. Jie laimėjo abi rungtynes ir dabar pelnytai gali džiaugtis vieta ketvertuke. Sėkmingiausiai aštuntfinalyje ekipos gretose pasirodė Rolandas Mikšta, Darius Mikalčius, Valdas Jakaitis bei Justinas Bernotavičius. Antroje dvikovoje prie šių lyderių prisijungė ir Julius Lisauskas, tarsi prisiminęs savo rezultatyviojo krepšinio laikus. Komandos puolimo arsenalas ganėtinai galingas, o kad ekipa pasižymi stipria gynyba, pamatėme jau ne kartą. Pusfinalyje su pernykšte čempione - "Greitojo Kurjerio" komanda bus labai įdomu stebėti, kaip seksis ekipai stabdyti veržliuosius priešininkų lyderius. Nuo to, kaip pavyks sužaisti čempionų snaiperiams nemaža dalimi priklausys ir "VĮ ŽŪiKVC" galimybės pasipuošti tauresniais, nei bronzos prabos apdovanojimais. Nors komandai, greičiausiai, bet kokios spalvos medaliai būtų puikus čempionato finišas ir didelė šventė.

 

Justinas Bernotavičius (žalia apranga, "VĮ ŽŪiKVC") šiemet tapo vienu komandos lyderių

 

Komandos sudėtyje nemažai krepšininkų, kurie patenka į naudingiausių lygos žaidėjų dešimtukus. Visų pirma tai Adas Praprovas, kurio, deja, šiame sezone aikštelėje jau nepamatysime. Tačiau komandos draugo netektį su kaupu pasiruošę kompensuoti jo komandos draugai. Tai daugiau, nei po 29 naudingumo balus per susitikimą pelnantis Darius Mikalčius, kurio sportinė forma, atrodo, viso sezono metu buvo pagirtinai gera ir stabili. Įvairiapusiškas puolėjas ne tik pats renka taškus, tačiau ir sėkmingai skirsto kamuolius ekipos draugams, atlikdamas po 6.5 rez.perd. per rungtynes. Tai - trečias rezultatas visoje VKL Įmonių lygoje. Išprovokuotų pražangų grafoje pagirtinai atrodo ne tik universalusis Darius, tačiau ir Justinas Bernotavičius. Šis komandos sezono atradimas gali būti svarbiu ginklu, nes varžovams dar nėra taip gerai pažįstamas, kaip ilgamečiai ekipos žaidėjai. "VĮ ŽŪiKVC" varžovai turėtų saugotis ir dar vieno - taiklių komandos baudų metimų. Čia statistinėse grafose dešimtuke matome net dvi - Juliaus Lisausko ir Viliaus Pranckevičiaus pavardes. Apibendrinant - komanda tikrai nebus aiškia FINAL 4 autsaidere, o kaip aukštai jai pavyks pakilti galės parodyti tik patys krepšininkai.

 

Julius Lisauskas ("VĮ ŽŪiKVC"): "Būsimi pusfinalio varžovai - tituluočiausi iš visų FINAL 4 komandų. "Greitasis Kurjeris" - gerai sukomplektuota komanda, fiziškai stipri, gerai kovoja dėl kamuoliu, pataiko iš perimetro. Turi keletą išreikštų lyderių puolime, bet iš esmės visi pavojingi ir tą rodo tiek šio, tiek ankstesnių sezonų rezultatai. Matosi, jog jei atsipalaiduoja, jie pažeidžiami, bet kai įjungia aukštesnę pavarą, neatsilaikė nei "Thomson Reuters", nei, mano manymu, labai gera "Gauminos" komanda, kuri buvo verta ir vietos tarp 4 stipriausių. Šiemet visos komandos turi panašius šansus nugalėti, tą rodo ir tarpusavio dvikovos sezone. Favoritais bus laikomi čempionai - "Greitasis Kurjeris", bet tas visoms likusioms komandoms gali išeiti į naudą. Mūsų entuziazmas ir pergalių alkis gali būti mūsų pranašumu, nes pirmą kartą žaisime FINAL 4, tad noro ir pastangų turėtų nestigti. O daugumą rezultatų turėtų nulemti žaidėjų individuali patirtis. Čia tiek "Greitasis Kurjeris", tiek policija ir MRU jos turi daugiausiai, o mes, matyt, šiuo klausimu atsiliekame. Ne paskutinnį vaidmenį atliks ir sėkmė, nes visgi vienos rungtynės - kam tą dieną seksis geriausiai, tie ir laimės. Stengsimės kautis ir bandyti laimėti medalius. Final 4 mūsų didžiausias iki šiol pasiektas laimėjimas, bet nesijaučiame silpnesni, tad kausimės. Turime traumuotų žaidėjų, bet negali būti jokių pasiteisinimų."


Apibendrinant galima teigti, jog šiemet VKL - HSC Baltic Įmonių Lygos taurės turnyro FINAL 4 - kaip niekad lygus ir čia galima tikėtis pačių netikėčiausių rezultatų. Visoms komandoms norime palinkėti gerų kovų ir tegul nugali pats stipriausias !

VKL - HSC Baltic Įmonių Lyga: FINAL 4 prognozės

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009