Išnagrinėtas "NK Gaugija" klubo protestas. Sprendimas: protestas atmestas

2016-05-06

Po Nesė Casino Vilniaus krepšinio 3-čiosios lygos pusfinalio rungtynių tarp "NK Gaugija" ir "BC Alfa" komandų, kurios po pratęsimo pasibaigė "BC Alfa" klubo pergale, buvo gautas "NK Gaugija" klubo protestas. Kadangi rungtynių svarba labai didelė, o situacija mėgėjiškame krepšinyje neturi precedentų, buvo surengtas skubus posėdis, kuriame dalyvavo abiejų komandų atstovai, Vilniaus krepšinio lygos atstovai ir Vilniaus krepšinio teisėjų sąjungos deleguotas LKL rungtynių komisaras - Robertas Bukauskis. Valanda vykusio posėdžio metu LKL komisaras paaiškino abiems komandoms visus šios situacijos niuansus bei pažvelgė į situaciją iš visų pusių bei atsakė į išlikusius klausimus. Posėdžiui pasibaigus buvo nuspręsta remtis pasauline praktika ir protesto nepatenkinti. Krepšinyje panašių situacijų yra pasitaikę daug, tačiau precedento, jog toks protestas būtų pilnai patenkintas, nėra. Teisėjo klaida nėra techninis dalykas ir pasibaigus rungtynėms keičiamas būti negali. Nors protesto pateikimo tvarkoje buvo trūkumų, protestas buvo nagrinėtas, tačiau, jam likus nepatenkintam, užstatas buvo grąžintas.  

Pateikiame epizodo vaizdo įrašą:

Žemiau pateikiame atsakymą protestą pateikusiai komandai:

"VŠĮ “Vilniaus krepšinio lyga” (toliau – „VKL“) rungtynėms pasibaigus gavo “NK Gaugijos” komandos protestą dėl 2016m. Gegužės 4d. įvykusių VKL III Lygos pusfinalio rungtynių rezultato protestavimo. Buvo suorganizuotas bendras abiejų komandų atstovų, LKL komisaro Roberto Bukauskio bei VKL vadovų susirinkimas, kurio metu išsamiai išdėstyta oficiali pozicija dėl pateiktos video medžiagos ir konkrečios situacijos. Peržiūrėjus vaizdo įrašą VKTS (Vilniaus Krepšinio Teisėjų Sąjungos) atstovai pripažino, jog “BC Alfos” metimas, kuriuo komanda išlygino rezultatą ir komandos turėjo žaisti pratęsimą, buvo išmestas jau pasibaigus IV kėlinio laikui. Tačiau šiose rungtynėse teisėjai neturėjo galimybės pasinaudoti SPS (skubaus pakartojimo sistema), kadangi jos nebuvo ir sprendimą turėjo priimti vietoje ir iš karto. Tarptautinėje krepšinio praktikoje rungtynių metu skelbiami teisėjų sprendimai nėra keičiami ir rungtynės nebūna peržaidžiamos. VKL ir VKTS pripažįsta teisėjų klaidą lemiamu momentu, tačiau rungtynių rezultatas, joms pasibaigus, krepšinio praktikoje nėra keičiamas ar anuliuojamas. Tuo remiantis “NK Gaugijos” protestas nėra patenkinamas, tačiau VKL, atsižvelgdama į galimai iškilusius neaiškumus protesto pateikimo klausimu, grąžina “NK Gaugijos” komandai rungtynių protesto užstatą. VKL pabrėžia, jog rungtynės yra žaidžiamos pagal FIBA standartus ir sprendimus visais su rungtynėmis susijusiais epizodais gali priimti ir priima tik rungtynių teisėjai, kurių sprendimai būna galutiniai ir neskundžiami."

Išnagrinėtas

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009