VKL Triatlono taurė - kviečiame dalyvauti!

2016-05-04

„Nesė Casino Vilniaus krepšinio lyga“ skelbia precedentų mėgėjų krepšinyje neturintį renginį – „VKL triatlono“ taurės varžybas. Visi lygos krepšininkai, kurie bet kurioje Vilniaus krepšinio lygoje (1-oje, 2-oje, 3-oje, EKO, Įmonių, LDA, AMD, VKL taurėje ar Pavasario čempionate) sužaidė minimalų rungtynių skaičių, kuris leidžia dalyvauti tos lygos atkrintamosiose varžybose, gali išsibandyti jėgas tarpusavyje ir išsiaiškinti, kuris krepšininkas yra geriausias triatlono trasoje.  

„Triatlonas – sporto šaka, apjungianti tris rungtis: plaukimą, važiavimą dviračiu bei bėgimą. Tarp rungčių pertraukos nedaromos, laimima trumpiausiai užtrukus trasoje.“

Rugpjūčio 20-tą dieną nuostabiame gamtos kampelyje prie Gėlos ežero (25 kilometrai ir 30 minučių kelio automobiliu nuo Vilniaus centro) visi norintys „Vilniaus krepšinio lygos“ žaidėjai galės išsibandyti jėgas tarpusavyje ir drauge su kitais triatlono sporto šakos gerbėjais. Iš viso kiekvienas dalyvis turės įveikti 11,6 kilometro: nuplaukti: 200 m. (1 ratas – 200 m.); nuvažiuoti dviračiu 8,6 km. (2 ratai po 4,3 km.); nubėgti 2,8 km. (2 ratai po 1,4 km.).


Vyksta priešvaržybinis dalyvių instruktažas. Organizatorius pasakoja, ką ir kaip reiks daryti.

Kad galėtų dalyvauti, kiekvienas krepšininkas turi atsakyti už savo sveikatos būklę, mokėti plaukti, važiuoti dviračiu ir bėgti. Be to reikia turėti savo dviratį ir šalmą. Dviračiui reikalavimai nėra taikomi. Trasa driekiasi miško takeliais, o jais galima važiuoti su praktiškai bet kokiu dviračiu.  

Iki ketvirtadienio 23 val 59 min kiekvienas dalyvis gali užsiregistruoti už vos 10€ startinį mokestį. Nuo penktadienio registracijos kaina bus 15€.

Už papildomą mokestį pasiūlysime kiekvienam dalyviui įsigyti varžyboms ir atminimui specialius reprezentacinius „Vilniaus krepšinio lygos“ marškinėlius už patrauklią kainą.

Į starto mokestį įeina: starto paketas (dalyvio numeris, dalyvio trasos įveikimo laiko fiksavimas ir atvaizdavimas rezultatuose, rėmėjų įsteigti suvenyrai), maitinimo/vandens punktas trasoje (Isotonic, vanduo, bananai), vaišės (kava, sausainiai, vanduo ir bananai po varžybų), medicinos pagalba, prizinių vietų apdovanojimas.

"VKL" atstovas Jonas Staniulis jau spėjo debiutuoti mėgėjiško triatlono varžybose

Užpildžius registracijos anketą ir apmokėjus dalyvavimo mokestį, krepšininkas 48 valandų bėgyje bus įtraukiamas į dalyvių sąrašą.

Registruotis reikia oficialiame varžybų puslapyje: https://www.offroadtriathlon.lt/registracija/ . Registruojantis reikia pasirinkti „Triatlonas trumpoji“ trasą ir paspausti „Registruotis“. Atsiradusioje anketoje reikia užpildyti savo duomenis. Laukelyje „Represented Club“ reikia įrašyti – Vilniaus krepšinio lyga. Viską teisingai užpildžius reikia spausti „Purchase“, pasirinkti sau patogiausią apmokėjimo būdą ir susimokėti startinį dalyvio mokestį.

Visi dalyviai, sėkmingai įveikę trasą ir nepažeidę nurodytu taisyklių, bus apdovanoti atminimo medaliais. O geriausi „Vilniaus krepšinio lygos“ atstovai dar bus apdovanoti ir specialiai „VKL“ įsteigtais apdovanojimais ir atminimo medaliais.

Praėjusios vasaros metu lygiai tokiose pačiose triatlono varžybose pirmą kartą savo gyvenime sudalyvavo ir vienas iš „Vilniaus krepšinio lygos“ atstovų – Jonas Staniulis. Jonas sutiko pasidalinti savo įspūdžiais iš savo debiuto praėjusiais metais:

„Nemažą dalį vaikystės praleidau gamtos apsuptyje, kur šalia buvo upė, o pagrindinė transporto priemonė dviratis, o pastaruoju metu gyvenime kartais mėgėjiškai pabėgioju. Taigi pamatęs šių varžybų skelbimą labai susidomėjau, kadangi neteko niekada matyti kažko panašaus Lietuvoje. Po truputį pradėjau domėtis šiuo renginiu. Tiek renginio organizatorius Artiomas, tiek triatlono sporto entuziastas Mantas mane paskatino nedvejoti ir sudalyvauti. Jų paklausiau ir dėl to tikrai nepasigailėjau. Organizacija buvo labai gera, nuotaika viso renginio metu buvo pakili. Prieš varžybas du kartus paplaukiojau vandens telkiniuose. Vieną kartą prasivažiavau dviračiu po Ignalinos apylinkes (apie 50 kilometrų asfaltuotu keliu) ir sudalyvavau vieneriose bėgimo varžybose.  To nepavadinčiau specialiu pasiruošimu – tai tebuvo pasibandymas. Nepaisant to pirmoje rungtyje atplaukiau 15-tas, vėliau dviračiu atvažiavau 12-tas, galiausiai atbėgau 4-tas ir taip bendroje įskaitoje finišavau 10-tas iš 19-kos dalyvių.  Kadangi pats buvau be specialaus pasiruošimo, tai galiu drąsiai teigti, jog dauguma dalyvių irgi buvo tikri mėgėjai be kažkokio išskirtinio pasiruošimo. Kviečiu visus krepšininkus užsiregistruoti į šį renginį nebijant, jog nepavyks pasiruošit. Gal didelio masiškumo nebus varžybų metu, tačiau tikrai pavyks puikiai praleisti laiką ir susipažinti su dar neišpuoselėta Lietuvoje sporto šaka. Moki plaukti, važiuoti dviračiu ir bėgti? Nedvejok, junkis - pasivaržysime!“


Triatlono rezultatų suvestinės pavyzdys

VKL Triatlono taurė - kviečiame dalyvauti!

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009