"Draudimas.lt" Pavasario čempionato Iššūkio taurė: perreitingavimas - E, F ir G grupės

2016-05-03

Gausiausioji Draudimas.lt Pavasario čempionato Iššūkio taurė po truputį įgauna pagreitį. Prieš sezoną apžvelgėme visas grupes ir pabandėme paprognozuoti galimą komandų išsidėstymą po grupių etapo. Krepšinyje prognozuoti yra labai sunku, nes šioje sporto šakoje galutinį rezultatą įtakoja labai daug įvairių aspektų. Pabandysime iš naujo peržvelgti visas komandas: jų pasirodymus ir tolimesnes galimybes bei dar kartą sudaryti reitingą.

PRIEŠSEZONINĖ "Krepšinio exzperto" turnyrinės lentelės, pasibaigus reguliariam sezonui, prognozė: 

1. Pensininkai kretuliai
2. VKSK 2
3. BC Turbanas
4. MKK
5. LT2016
6. Šernai

Panaši situacija kaip ir "A" grupėje susiklostė pogrupyje - "E". Turnyro eigoje kol kas įvyko dvejos rokiruotės. Burtų traukimo metu "VKSK 2" klubo vadovas Giedrius Kubilius buvo nustebęs, jog jo komanda pateko tarp reitinguotų ekipų. Visgi šis klubas ne tik patvirtino savo kaip reitinguotos komandos vardą, tačiau papildomai sugebėjo iškovoti labai svarbią pergalę prieš grupės favoritais laikytus "Pensininkus Kretulius". "VKSK 2" ekipos iš pirmos pozicijos, greičiausiai, jau niekas nebeišstums, o "Pensininkai Kretuliai" gali būti ramūs dėl antros pozicijos. Trečią vietą, kaip ir prognozuota, turėtų užimti "BC Turbanas". Nors ši ekipa kol kas teturi vieną pergalę ir du pralaimėjimus, tačiau jau spėjo sužaisti su pagrindiniais konkurentais, o prieš likusius varžovus "BC Turbanas", jeigu ir toliau demonstruos sau budingą krepšinį, turėtų iškovoti lengvas pergales. Netikėtai į ketvirtą reitingo vietą pakilo mėgėjiško krepšinio debiutantai - "LT2016". Ši komanda įveikė nemažai patirties sezono metu spėjusius sukaupti "MKK" krepšininkus, kuriems dabar belieka tikėtis, jog pavyks patekti į atkrintamąsias varžybas kaip vienai iš geriausių penktąją vietą užėmusių ekipų. Savo pasirodymą po grupės varžybų pabaigs "Šernų" komanda. Nors šiai ekipai ir nepavyko iškovoti nei vienos pergalės, tačiau krepšininkai įgavo daug patirties ir pasitobulinę tarpsezoniu kai kuriuos žaidimo elementus gali sugrįžti į EKO lygą gerokai patobulėję.  

"VKSK 2" krepšininkai kol kas savo žaidimu labai džiugina klubo vadovą Giedrių Kubilių

"Krepšinio exzperto" turnyrinės lentelės, pasibaigus reguliariam sezonui, GEGUŽĖS 3 DIENOS prognozė: 

1. VKSK 2 (+1)
2. Pensininkai Kretuliai (-1)
3. BC Turbanas (=)
4. LT2016 (+1)
5. MKK (-1)
6. Šernai (=)

PRIEŠSEZONINĖ "Krepšinio exzperto" turnyrinės lentelės, pasibaigus reguliariam sezonui, prognozė: 

1. Vilniaus Baldai
2. Meridianas
3. Svajonių komanda
4. Žvėryno Žvėrys
5. General Financing
6. Twomenas Avenire

Nemenkų pokyčių galima atrasti grupės "F" reitinge. Nuostabų žaidimą demonstruojanti "Svajonių komanda" pateisino savo pavadinimą ir greitai pakilo į grupės favoritų poziciją. Jaunasis Kristupas Bratikas po dviejų rungtynių tapo naudingiausiu viso "Pavasario čempionato" krepšininku. Kristupui puikiai talkina Domantas Jasionis ir Andrius Tichonovas. Būtent šią trijulę turės bandyti pristabdyti buvę reitingo favoritai "Vilniaus Baldai" su kur kas daugiau patyrusiais Algirdu Rakšniu ir Ryčiu Ignatavičiumi priešakyje. Pagal esamą sportinę formą "Meridiano" krepšininkams nederėtų tikėtis aukštesnės nei trečios pozicijos. Visgi iš trejetuko kitoms komandoms išstumti "Meridianą" bus labai sunku. Didžiausias galimybes tą padaryti turi "Žvėryno Žvėrys". Tai yra vienintelė komanda, kuri sugebėjo šioje grupėje išsisaugoti savo reitingą, tačiau tam jiems prireikė nemažai sėkmės, kadangi klubo žaidimas kol kas gerokai stringa. Iš paskutinės reitingo pozicijos pakilo "Twomenas Avenire", kurie į dugną nustūmė "General Financing" ekipą. Šią rokiruotė, greičiausiai, lėmė susižaidimas. Visą sezoną rungtyniavę drauge "Twomenas Avenire" krepšininkai palaužė viso sezono metu poilsį turėjusius "General Financing" atstovus, kuriems sezonas jau baigėsi. Tuo tarpu "Twomenas Avenire" turės puikią progą bandyti prasibrauti tarp geriausių "Iššūkio taurės" penktų vietų ir taip prasibrauti į atkrintamąsias.

"Svajonių komanda" kol kas demonstruoja "svajonių krepšinį"  

"Krepšinio exzperto" turnyrinės lentelės, pasibaigus reguliariam sezonui, GEGUŽĖS 3 DIENOS prognozė: 

1. Svajonių komanda (+2) 
2. Vilniaus Baldai (-1)
3. Meridianas (-1)
4. Žvėryno Žvėrys (=)
5. Twomenas Avenire (+1)
6. General Financing (-1)
 

PRIEŠSEZONINĖ "Krepšinio exzperto" turnyrinės lentelės, pasibaigus reguliariam sezonui, prognozė: 

1. Marijampolis
2. Litresta
3. Vilko Brolija
4. Blue Sharks
5. Žiemgala
6. Lewben

Gerokai pasimaišė komandos grupėje "G". Vieninteliai  niekur nepajudėjo ir savo trečią reitingą išsaugojo "Vilko Brolija". Daug kas iš šios ekipos tikėjosi galingo žygio į grupės viršūnę po to, kai jie palaužė reitingo favoritus - "Marijampolį". Visgi vėliau paaiškėjo, jog "Marijampolis" tapo didžiausiu šios grupės nusivilimu. Traumų išretintas klubas nesugeba deramai susirinkti į rungtynes ir kol kas rungtyniauja gerokai žemiau savo galimybių ribos. Komanda prarado net tris reitingo pozicijas, tačiau ir toliau išlieka labai realiais pretendentais patekti į atkrintamąsias. Grupės viršūnėn pakyla galingas "Litrestos" klubas. Nors ši komanda patyrė netikėtą pralaimėjimą "Žiemgalos" klubui, tačiau pagal savo žaidimą yra realiausi pretendentai pabaigti grupės varžybas pirmojoje pozicijoje. Didžiausiu teigiamu netikėtumu kol kas yra "Blue Sharks". Ši komanda kol kas žaidė dvi rungtynes ir abiejose palaužė aukštesnį reitingą turėjusius varžovus. Patirtis ir komandinis krepšinis leidžia "Blue Sharks" kolektyvui sėkmingai brautis atkrintamųjų varžybų link. Gerokai sustiprėjęs atrodo "Žiemgalos" klubas. 3-čiosios ir EKO lygų rungtynėse viso sezono metu neiškovojęs nei vienos pergalės šis klubas "Pavasario čempionato" starte netikėtai palaužė vienus iš favoritų - "Litrestą". Visgi, vėliau sekė du pralaimėjimai 2 ir 3 taškų skirtumais, kurie gerokai pakomplikavo klubo galimybes rungtis dėl patekimo į atkrintamąsias. Dabar komandai būtinai reikia iškovoti bent vieną pergalę per likusias dvejas rungtynes, kad galėtų žengti toliau. Puikiai šioje gana sudėtingoje grupėje atrodo "Lewben" kolektyvas. Vienintelė savo sudėtyje merginą turinti komanda iškovojo svarbią pergalę, kuri sudarė puikias galimybes ekipai grumtis dėl patekimo į atkrintamąsias. Tai tikrai puikus rezultatas naujai suformuotai ekipai rungtyniaujant tarp tokių patyrusių varžovų.

Nepaisydami galutinio rezultato "Žiemgalos" krepšininkai jau dabar gali didžiuotis savo žaidimo progresu

"Krepšinio exzperto" turnyrinės lentelės, pasibaigus reguliariam sezonui, GEGUŽĖS 3 DIENOS prognozė: 

1. Litresta (+1)
2. Blue Sharks (+2)
3. Vilko Brolija (=)
4. Marijampolis (-3)
5. Lewben (+1)
6. Žiemgala (-1)

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009