"Draudimas.lt" Pavasario čempionato Iššūkio taurė: perreitingavimas - C ir D grupės

2016-05-02

Gausiausioji Draudimas.lt Pavasario čempionato Iššūkio taurė po truputį įgauna pagreitį. Prieš sezoną apžvelgėme visas grupes ir pabandėme paprognozuoti galimą komandų išsidėstymą po grupių etapo. Krepšinyje prognozuoti yra labai sunku, nes šioje sporto šakoje galutinį rezultatą įtakoja labai daug įvairių aspektų. Pabandysime iš naujo peržvelgti visas komandas: jų pasirodymus ir tolimesnes galimybes bei dar kartą sudaryti reitingą.

GRUPĖ "C":

PRIEŠSEZONINĖ "Krepšinio exzperto" turnyrinės lentelės, pasibaigus reguliariam sezonui, prognozė: 

1. Naujininkų Kiemas
2. Ulma Baltic
3. Craptors
4. KK Luksara
5. Krepšinio Vilkai & RRKK
6. Egzistenciniai klausimai

Nemažai sumaišties galime atrasti grupės "C" varžybose. Dvi komandos sugebėjo išsilaikyti savo esamą reitingo poziciją, likusios keturios tarpusavyje susirokiravo. Didžiausia rokiruotė neabejotinai yra "Naujininkų Kiemo" ir "Craptors" komandų. Grupės lyderiais prieš sezoną įvardinti "Naujininkų Kiemas" kol kas labai stipriai buksuoja. Du pralaimėjimai pagrindiniams konkurentams dėl pirmosios pozicijos grupėje ir sunkios pergalės prieš silpnesnėmis įvardintas komandas leidžia spėti, jog Naujininkų rajono atstovams sezono pabaiga bus labai sunki. Tuo tarpu  "Craptors" savo žaidimu neigia visas išankstines prognozes ir labai greitai įsipaišo į grupės ar net viso turnyro favoritų gretas. Šios komandos lyderiui Ignui Cibulskui kol kas puikiai talkina net penki krepšininkai. Išlaikius tokį pat solidų žaidimą galima tikėtis labai solidžių rezultatų. Nepajudinamai antrojoje pozicijoje laikosi "ULMA BALTIC". Šios komandos atstovams puikiai pavyko uždaryti gynybiniuose gniaužtuose praėjusio reitingo lyderius ("Naujininkų Kiemą"), tačiau kyla didelių abejonių ar pavyks susitvarkyti su naujojo reitingo viršūnės komanda ("Craptors"). Viena pozicija aukščiau pakilo ir savo pozicijas susitvirtino Ramūno Linkaus ir Deivido Ambrulevičiaus vedama "Krepšinio Vilkai & RRKK" ekipa. Debiutinėse rungtynėse ši komanda patyrė triuškinantį pralaimėjimą, tačiau reabilitavosi ir per likusias trejas rungtynes iškovojo dvejas pergales bei taip įsitvirtino ketvirtoje grupės pozicijoje, kuri prieš tai buvo prognozuota "KK Luksara" klubui. Pastaroji komanda gerokai susikomplikavo savo padėtį ir dabar grumsis tik dėl prieš paskutinės pozicijos grupėje su mėgėjiško krepšinio debiutantais - "Egzistenciniais klausimais", kurie kol kas neiškovojo nei vienos pergalės oficialiose rungtynėse, tačiau tikrai paliko gana neblogą įspūdį aikštelėje ir dar turi galimybe "užsidėti vyšnią ant savo debiutinio torto".   

"Krepšinio exzperto" turnyrinės lentelės, pasibaigus reguliariam sezonui, GEGUŽĖS 2 DIENOS prognozė: 

1. Craptors (+2)
2. ULMA BALTIC (=)
3. Naujininkų Kiemas (-2)
4. Krepšinio Vilkai & RRKK (+1)
5. KK Luksara (-1)
6. Egzistenciniai klausimai (=)


Gediminas Balčius (nr. 10) kol kas yra lyderis buskuojančioje "Naujininkų Kiemo" komandoje

GRUPĖ "D":

PRIEŠSEZONINĖ "Krepšinio exzperto" turnyrinės lentelės, pasibaigus reguliariam sezonui, prognozė: 

1. Radvilai
2. Socialinės dirbtuvės
3. Monferenas
4. X komanda
5. Sparta
6. www.begikams.lt

Visiška painiava vyksta grupėje - "D". Bet kuri komanda čia gali įveikti bet kurį varžovą. Taip viskas kol kas ir vyksta. Vienintelė nepasislenkanti reitinge yra paskutinioji jo vieta - "www.begikams.lt". Kitavertus ir facebook bėgimo entuziastų puslapį reklamuojanti komanda parodo, jog ir bėgikai gali žaisti krepšinį bei puikiai priešinasi visiems varžovams. Naujais reitingo lyderiais tampa iš trečios vietos kylantys "Monfereno" krepšininkai. Manto Baigio, Eduardo Gebenio, Vitold Voitukovič ir Pauliaus Karūno vedama komanda kol kas rodo stabiliausią krepšinį ir yra vienintelė kol kas šioje grupėje nepralaimėjui ekipa. Tai leidžia "Monferenui" aplenkti netikėtą pralaimėjimą prieš "Spartą" patyrusius "Radvilus", kurie, greičiausiai, šiuo metu yra persisotinę krepšinio ir nebegali rungtyniauti su maksimaliu nusiteikimu. "Krepšinio exzpertas" spėja, jog "Radvilų" ir "Monfereno" dvikovoje pergalę švęs pastarieji. Didžiausias nuopuolis šioje grupėje yra - "Socialinės dirbtuvės" prieš sezoną ši komanda buvo laikyta viena iš grupės favoričių, tačiau pateko į žaidybinę duobę ir privalėjo anksčiau nei tikėjosi (ketvirtfinalyje) pabaigti "EKO" lygos sezoną. Žaidybinė šio klubo krizė, panašu, tęsiasi ir toliau. Slogus "Socialinių dirbtuvių" žaidimas leido pasigerinti pozicijas "Komandos X" ir "Spartos" krepšininkams. Galbūt "krepšinio exzperto" akyse "Sparta" demonstruoja kokybiškesnį krepšinį, tačiau pergalinga tarpusavio rungtynių baigtis leidžia "Komandai X" grupės etapo pabaigoje tikėtis aukštesnės pozicijos.

"Krepšinio exzperto" turnyrinės lentelės, pasibaigus reguliariam sezonui, GEGUŽĖS 2 DIENOS prognozė: 

1. Monferenas (+2)
2. Radvilai (-1)
3. Komanda X (+1)
4. Sparta (+1)
5. Socialinės dirbtuvės (-3)
6. www.begikams.lt (=)
 


Kristupo Repečkos (su kamuoliu) solidesnis žaidimas yra būtinas, kad "Socialinių dirbtuvių" komanda galėtų užimti aukštesnę poziciją grupės etapui pasibaigus

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009