LDA taurė - paaiškėjo pirmenybių čempionai ir prizininkai

2016-04-24
  Balandžio 23d. MRU didžiojoje sporto salėje įvyko finalinės LDA (Lietuvos Draudikų Asociacijos) varžybos, kurių metu paaikškėjo ne tik visi lygos prizininkai, tačiau ir taikliausias lygos tritaškininkas. Didelis būrys žiūrovų, specialiai savo komandai sirgalių paruošta staigmena ir daugybė medalių, taurių bei kitų prizų - tai tik dalis šventės įspūdžių. Šiame straipsnyje kviečiame prisiminti, kaip vyko rungtynės dėl 3 vietos bei finalas ir dar kartą susipažinti su finalinių dvikovų momentais. VKL dėkoja visiems lygos dalyviams už nenuspėjamą sezoną ir su nekantrumu lauks kitų pirmenybių.

FINALAS

Balto Link - BTA 68 : 47 (20:11, 9:5, 20:16, 19:15).

 Balto link: A. Ūsaitis 19, J. Sargūnas 15 (16 atk.k.), Š. Baleišis 11, T. Paškauskas 8, R. Kriūnas 6, R. Ravaitis 4, A. Lepeška 3, M. Lepeška 2, A. Barauskas, R. Narkevič ir V. Dirgėlas taškų nepelnė.

 BTA: G. Kulbis 22, A. Žilėnas 10, A. Cesevičius 6, V. Labanauskas ir V. Liegus po 4, G. Radavičius ir J. Juškauskas taškų nepelnė.

Rungtynes tritaškiu pradėjo A. Ūsaitis, o į tai iškart dvitaškiu atsakė G. Kulbis. Kiek vėliau „Balto Link“ krepšininkai pelnė keturis taškus be atsako ir sužaidus tris minutes jie buvo priekyje 7:2. Ši ekipa pelnė dar du taškus greitoje atakoje, o „BTA“ komanda buvo priversta prašyti minutės pertraukėlės. „Balto Link“ komanda nesustojo, ir likus pusę kėlinio jau pirmavo dviženkle persvara (13:2). Likus žaisti kiek daugiau nei minutę, persvaros sumažinti ženkliai nepavyko (9:17). Sužaidus dešimt minučių „Balto Link“ buvo priekyje 9 taškais.

Antrajame ketvirtyje vaizdas nesikeitė, o sužaidus keturias minutes „BTA“ komanda buvo priversta prašyti minutės pertraukėlės, kadangi „Balto Link“ vėl susikrovė dviženklę persvarą, o jos mažinti nepavykdavo. Vis dėl to, „BTA“ komandai niekaip nesisekė priartėti, dauguma savo metimų prametė G. Kulbis, ir po dviejų kėlinių užtikrintai pirmavo „Balto Link“. „BTA“ komandoje 6 taškus buvo pelnęs tas pats G. Kulbis (2/15 metimų), o „Balto Link“ ekipą į priekį vedė A. Ūsaitis ir Š. Baleišis, surinkę po 9 taškus.

Trečiasis ketvirtis prasidėjo ir vėl aktyviu „Balto Link“ žaidimu. Puikiai palaikomi savų sirgalių, sužaidus tris minutes, jie jau turėjo 17 taškų pranašumą (37:20). „Balto Link“ nesustojo, o likus keturioms minutėms jau turėjo rekordinį – 25 taškų pranašumą. Iki kėlinio pabaigos „BTA“ ekipai pavyko sumažinti savo deficitą iki 17 taškų dėka kelių iš eilės G. Kulbio taškų.

Ketvirtąjį kėlinį aktyviai pradėjo „BTA“, kurie vienu metu buvo priartėję iki 12 taškų. „Balto Link“ komanda nepasimetė, atsakė keliais taikliais metimais, ir likus žaisti pusę kėlinio vėl pirmavo 20 taškų. „BTA“ krepšininkams nepavyko rasti jėgų, kurios padėtų pasivyti varžovus per likusį laiką. Pergalę šventė „Balto Link“, kurie į viršų kėlė čempionų taurę.

 
 
"Balto Link" komandos sirgalės savo ekipai pateikė malonų siurprizą - specialiai parengtą palaikymo šokį
 

“BTA” komandos žaidėjo Vaido Labanausko komentaras:

"Sveikiname varžovus, žinoma mums buvo nelengva, gal pradžioje sakykim išmušė tai, kad žaidėme ne su tuo kamuoliu su kuriuo visą sezoną žaidėme varžybose, tačiau atėjo komanda pakankamai nusiteikusi, pasiruošusi. Tikrai sveikinu vyrukus vien dėl to, kad niekas nesitikėjo pas mus išeiti į prizines vietas, o čia dar antra vieta, sutinku blogiau negu pirma, bet vistiek geriau negu trečia. Stengsimės ateinantį sezoną paimti pirmą vietą."

 

“BALTO LINK” komandos trenerio Gusto Paulionio komentaras:

"Kokie dar gali būti komentarai, kai tapome čempionais, kam dabar rūpi ta statistika. Sužaidėme gerai, turėjome tikslą laimėti vienu tašku, laimėjome daugiau. Labai labai džiaugėmes. Ačiū varžovams už kovą, tikrai nebuvo lengva, ačiū visai VKL organizacijai už organizuotą turnyrą, visus metus mums džiugino krepšinio švente, dėkoju teisėjams, dėkoju sekretoriatui. O dabar einame gerai atšvęsti."

Dėl 3 vietos:

IF - Compensa 63 : 56 (18:15, 15:12, 18:19, 12:10).

 IF: D. Bimba 29 (11 atk.k.), R. Kamarauskas 13, D. Jančiulis 10 (14 atk.k.), M. Matuzas 8 (15 atk.k.), V. Jakubovskis 3, G. Kazlauskas ir I. Ortelis taškų nepelnė.

 Compensa: Ž. Kačinskas 24, D. Župerka 14, A. Dolgovič 10, V. Petrauskas 5, M. Taraškevičius 3. 

Rungtynės prasidėjo apylygiai, o sužaidus kiek daugiau nei dvi minute,s rezultatas buvo 6:5 „IF“ komandos naudai. Nė vienai ekipai nepavyko nutolti toliau, o po dar dviejų sužaistų minučių rezultatas buvo lygus. Bėgant laikui toliau, komandoms sunkiai sekėsi pelnyti taškus, o likus trims minutėms „Compensa“ pirmavo dviem taškais (11:9). Likusį kėlinio laiką nė viena komanda nenutolo toliau.

 
Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo „IF“ krepšininkai, kurie po kelių rezultatyvių reidų nutolo per septynis taškus (24:17). Vis dėl to, „Compensa“ nepalūžo ir priartėjo iki dviejų taškų. Sužaidus kiek daugiau nei šešias minutes, „IF“ vėl nutolo septyniais taškais. Labiausiai prie to prisidėjo D. Bimba, kuris pelnė daugiau, nei trečdalį komandos taškų (12). Ketvirtis baigėsi be jokių netikėtumų ir komandos ilsėtis išėjo „IF“ komandai pirmaujant šešiais taškais. „IF“ komandą į priekį vedė D. Bimba surinkęs 14 taškų. „Compensa“ komandoje Ž. Kačinskas buvo pelnęs 9 taškus.

 
Trečiasis ketvirtis prasidėjo be didelių netikėtumų. „Compensa“ ekipa bandė artėti prie savo varžovų, tačiau sekėsi sunkiai. Sužaidus pusę kėlinio „IF“ ekipa pirmą kartą susikrovė dviženklį pranašumą (43:32), o „Compensa“ krepšininkai buvo priversti prašyti minutės pertraukėlės. „Compensa“ krepšininkai po tokio šalto dušo susiėmė ir likus žaisti dvi minutes skirtumas ištirpo iki 4 taškų. Daugiau persvaros sumažinti nepavyko.


Ketvirtąjį kėlinį geriau pradėjo „Compensa“ krepšininkai, kurie susitelkė ir priartėjo iki vieno metimo (51:54). Dar po kiek laiko „IF“ komandos persvara ištirpo iki minimumo. „IF“ krepšininkai susiėmė, D. Bimba pelnė keletą taškų iš eilės, ir jau likus tik pusantros minutės „IF“ priekyje septyniais taškais (63:56). „Compensa“ komanda bandė gelbėtis tritaškiais, tačiau tai darė nesėkmingai. Bronzos medalius iškovojo „IF“ krepšininkai, kurie puikiai užbaigė savo sezoną.

 

"IF" gretose nesulaikomai rungtyniavo ir tritaškių konkursą laimėjęs Domantas Bimba (su kamuoliu)

Ž. Kačinskas („Compensa“ komandos žaidėjas):

"Šiandien susitiko lygiaverčiai varžovai aikštelėje. Žinoma, mūsų komandą išretinusios traumos, ko pasekoje parlaimėjome pusfinalio mūšį, aš pats ten nežaidžiau dėl nutrūkusio raumens, pirmas rungtynes bandžiau su viena koja žaisti, šiandien jau kaip ir sveikas, bet sunku buvo po traumos. Šiandien buvome tik penkiese, todėl nuovargis pakišo koją ir todėl pralaimėjome rungtynes. Varžovai - gera komanda, kuri nusipelnė medalių, jau du metus iš eilės su jais susitinkam, tai šis trečias kartas buvo laimingas jiems." 

 

V. Jakubovskis („IF“ komandos žaidėjas):

"Ketvirtą kartą žaidžiame finaliniame ketverte, ir trečią kartą žaidžiame prieš „Compensa“ komandą, praeitus du metus prieš juos pralošėme finale, todėl šiandien buvo principinis reikalas kovoje dėl trečios vietos. Aišku, reikia pripažinti, kad varžovai šiandien nesusirinko, tačiau kova buvo graži, pavykusi ir labai džiugu, kad laimėjome."

 

Rungtynių pertraukos metu vyko ir tritaškių metimų konkursas, kurio metu reikėjo per vieną minutę laiko pataikyti kiek įmanoma daugiau tritaškių metimų. Geriausiai sekėsi dviems krepšininkams: į finalą patekusiems Donatui Kavaliauskui ("BTA") ir Domantui Bimbai ("IF"). Finale triumfavo "IF" snaiperis, pelnęs 8 taškus. Domantui Bimbai atiteko ne tik taikliausio tritaškių metiko titulas, tačiau ir VKL įsteigti prizai.

Pasibaigusi LDA krepšinio šventė persikėlė vakarinei daliai į "Agotos Gryčią", kur visi čempioanto dalyviai galėjo pabendrauti neformalioje aplinkoje. Sezonas pasibaigė, kartu su juo - ir atkaklios krepšinio dvikovos. Čempionato organizatoriai - VKL dar kartą dėkoja visiems LDA pirmenybių dalyviams už mums skirtą pasitikėjimą ir su nekantrumu lauks susitikimo kitame sezone !

 

Galutinė 2015-2016 metų LDA čempionato rikiuotė:

1. Balto Link
2. BTA
3. IF
4. Compensa
5. Lietuvos draudimas
6. ERGO
7. Gjensidige
8. Nordea
LDA taurė - paaiškėjo pirmenybių čempionai ir prizininkai

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009