"Draudimas.lt Pavasario čempionato Iššūkio taurės" prognozės: "C" ir "D" grupės

2016-04-06

Rekordiškai daug komandų susirinko į Pavasario čempionato 2016 „Iššūkio taurės“ turnyrą. Aikštelėje pamatysime komandų nuo visiškų naujokų iki jau spėjusių kojas apšilti klubų. Spėjusioms įsižaisti komandoms tai bus puiki proga pakovoti dėl medalių, o naujokai galės susipažinti iš arčiau su mėgėjišku krepšiniu. Pabandysime pristatyti visas septynerias „Iššūkio taurės“ grupes. 


C grupė:
Išskirtinesnių derbių šioje poroje nematome.  "Krepšinio exzpertas“ mano, jog pagrindiniai pretendentai kovoti dėl pirmosios pozicijos bus dvi ilgiausiai drauge rungtyniaujančios komandos: „Naujininkų Kiemas“ ir „Ulma Baltic“.  „Naujininkų Kiemas“ ne kartą kelią į pergales skynėsi galingu puolimu, paremtu tolimais metimais. „Ulma Baltic“ varomoji jėga visą laiką buvo geležinė gynyba, o dar sėkmingai sužaidusi puolime ši komanda gali bet ką palaužti. Trečiojoje pozicijoje, greičiausiai, įsitvirtins pusbrolių Cibulskų vedama „Craptors“ komanda. Praėjusio „Pavasario čempionato“ metu ši ekipa atsidūrė savo grupės „Mažojoje taurėje“ apačioje, tačiau šiemet, susilpnėjus turnyrui, „Craptors“ gali drąsiai kovoti dėl pozicijų pirmojoje turnyrinės lentelės pusėje. Savo susižaidimą reguliaraus sezono metu „EKO“ lygoje turėtų išnaudoti  „KK Luksara“. Svarbiu aspektu šioje komandoje turėtų būti ir trenerė Šarūnė Valinskaitė bei galingo sudėjimo vidurio puolėjas Laurynas Bernatavičius. Būtų tikrai netikėta, jeigu šis klubas nusiristų žemiau ketvirtos vietos. Dėl penktosios pozicijos ir realaus kelialapio į atkrintamąsias turėtų susigrumti naujos ekipos mėgėjų krepšinyje – „Egzistenciniai klausimai“ ir „Krepšinio Vilkai & RRKK“. „Egzistenciniai klausimai“ visiškai nauja ekipa mėgėjų krepšinyje, o „Krepšinio Vilkai & RRKK“ klubo sudėtyje yra ne vienas mėgėjiško krepšinio ragavęs žaidėjas, tačiau kaip komanda šis krepšininkų būrys startuos pirmą kartą. 


Laurynas Janavičius (su kamuoliu) - vienas "KK Luksara" klubo lyderių


"Krepšinio exzperto" turnyrinės lentelės, pasibaigus reguliariam sezonui, prognozė:  
1. Naujininkų Kiemas
2. Ulma Baltic
3. Craptors
4. KK Luksara
5. Krepšinio Vilkai & RRKK
6. Egzistenciniai klausimai

D grupė:
Neabejotinai pagrindinė intriga šioje grupėje, „Krepšinio Exzperto“ manymu, yra rungtynės tarp dviejų puikiai atrodančių „EKO“ lygos komandų. „Radvilai“ ir „Socialinės dirbtuvės“ šiuo metu yra per žingsnį nuo pačios silpniausios „EKO“ lygos finalinio ketverto.  Būtent dvi iš trijų „EKO“ lygos ketvirtfinalio komandas „Iššūkio taurės“ burtai suvedė į vieną grupę. Šioms dviems ekipoms rimtą iššūki mesti gali ne nauja komanda mėgėjiškame krepšinyje – „Monferenas“. Kelių metų žaidybinė patirtis ir prie komandos vairo stovintis treneris bus pagrindiniai šio klubo privalumai kovoje dėl aukščiausios vietos grupėje.  Nuvertinti negalima ir „X komandos“, kuri praėjusio sezono metu sugebėjo atsidurti savo grupės viršūnėje. Tiesa, šiemet ši ekipa turės verstis be traumą gavusio klubo lyderio Manto Viliušio. Ar komandos naujokas Algirdas Gaidys kompensuos Manto netektį, pamatysime netrukus. „Komandai X“ įkasti labai norės www.begikams.lt kolektyvas. Šio klubo garbę gins du praėjusio sezono „X komandos“ nariai – Erikas Mickevič ir Tomas Kmieliauskas. Jiems šiemet neatsirado vietos „X komandos“ sudėtyje, tad šie krepšininkai bandys įrodyti, jog tai buvo klaida. Didžiausiu klaustuku šioje grupėje išlieka komanda – „Sparta“. Vieniems šis pavadinimas asocijuojasi su vienu svarbiausiu antikinės Graikijos miestu, kitiems – su kojinių gamykla ar viešojo transporto stotele Vilniuje. Tiesa, komandos atstovai susirinkimo metu pabrėžė, jog teisingas yra pirmasis variantas. Komandos sudėtyje yra mėgėjų krepšinyje žinomų veidų. Labiausiai šios ekipos sudėtyje intriguoja Vilius Pieža. 205 centimetrų ūgio krepšininkas mėgėjų krepšinyje nėra ypatingai pasižymėjęs, tačiau su tokiu ūgiu „Iššūkio taurėje“ gali pridaryti nemažai problemų ne vienai komandai.


"Radvilų" komandą kol kas sėkmingai tęsia žygį "EKO" lygos turnyre


"Krepšinio exzperto" turnyrinės lentelės, pasibaigus reguliariam sezonui, prognozė: 
1. Radvilai
2. Socialinės dirbtuvės
3. Monferenas
4. X komanda
5. Sparta
6. www.begikams.lt

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009