VKL TAURĖ: pirmoji 1/16 etapo staigmena - "PLASTA" (II Lyga) nukovė I diviziono "Intersurgical" klubą

2016-02-13
  Pirmą kartą rengiamose VKL Taurės pirmenybėse startavo net 114 komandų. Po kvalifikacinių etapų liko 32 geriausi turnyro kolektyvai, tęsiantys kovą dėl pereinamosios taurės. 1/16 FINALO dalyje jau sulaukėme ne tik pirmųjų rezultatų, tačiau, kaip ir dera VKL Taurės rungtynėms - netikėtumų. Viena didžiausių staigmenų kol kas tapo puikus Grigiškių "PLASTA.lt" komandos pasirodymas, kuri svečiuose privertė pasiduoti vieną 1-osios lygos vidutiniokių - Pabradės "Intersurgical". 

Intersurgical (I) - PLASTA.LT (II) 65 : 70 (20:23, 11:18, 23:14, 11:15).

 Intersurgical: E. Turica 31 (11 atk.k.), R. Vainickas 13, G. Bepersčius 7;

 Plasta.lt: V. Rancovas 18, A. Karčmit 11, A. Urbanovičius (12 atk.k.) ir V. Urbanovič po 10

Jog pastaruoju metu "PLASTA.LT" pradėjo čempionate demonstruoti pagirtiną sportinę formą pastebėjo jau ne vienas akylas VKL dalyvis, todėl galima buvo pagrįstai tikėtis, jog ir VKL Taurės šešioliktfinalyje komanda sukovos kaip reikiant. Vienintelis klaustukas, galėjęs nulemti rungtynių įtemptumo mąstelį buvo tai, kaip gausiai grigiškiečiai būtų susirinkę šiai akistatai. Panašu, jog VKL Taurės rungtynes ši komanda pasirinko vienu savo prioritetų ir į tolimąją Pabradę atvyko tikrai galinga sudėtimi.

Net 31 pelnytas E. Turicos taškas nepadėjo jo komandai laimėti VKL Taurės 1/16 Finalo rungtynių

 

Dvikova prasidėjo taikliu aikštelės šeimininkų žaidėjo S. Kaušinio dvitaškiu, tačiau, kaip bebūtų paradoksalu, rezultatas "Intersurgical" naudai būtent šį vienintelį kartą ir tebuvo persvertas - 2:0. Visas likusias daugiau, kaip 39 rungtynių minutes pirmavo grigiškiečiai, kurie savo pranašumą pabandė krautis dar pirmame ketvirtyje. Bene labiausiai pirmųjų dešimties minučių metu prie to prisidėjo A. Karčmit ir V. Rancovas, kurie dviese sėkmingai rinko taškus. Po D. Meškevič dvitaškio svečiai pabėgo pirmyn jau 6 taškais ir tik nedidelis spurtas kėlinio pabaigoje leido po pirmųjų dešimt minučių "Intersurgical" atsilikti 20:23.

Antrame kėlinyje "PLASTA.LT" nemažino apsukų ir pabandė dar labiau pagyvinti žaidimą. Taiklus tritaškis bei aktyvus žaidimas puolime, kuomet varžovai priversdavo grigiškiečius stoti prie baudų metimo linijos jau ketvirčiui įpusėjus leido būsimiems dvikovos laimėtojams įgyti dviženklį pranašumą - 24:36. Pajutę rimtus pavojaus signalus pabradiškiai sukruto ir po taiklių R. Vainicko bei A. Bitino metimų vėl priartėjo iki vienženklio deficito. Kėlinį vis dėl to pabaigė taiklus V. Urbanovič tritaškis, leisdamas svečiams pirmauti ganėtinai ramiu atstumu - 31:41.

Antroje rungtynių pusėje kiek geriau startuoja "Intersurgical", kurios sudėtyje prabyla E. Turica. Tačiau tokia sėkmė trunka neilgai. Jau po keletos minučių svečiai atsako tokiu spurtu, kuris leidžia jiems įgyti rekordinį rungtynėse - 13 taškų pranašumą. Čia ir vėl bene labiausiai sužibėjo A. Karčmit ir V. Rancovas, kuriems šios rungtynės buvo tiesiog puikios. Tiesa, neperšokęs griovio niekada nesakyk "op". Taip beveik nutiko ir šiose rungtynėse, kol kiek ant laurų užmigusius svečius ėmė atakuoti pabudę šeimininkai, galiausiai po E. Turicos dvitaškio kėliniui besibaigiant priartėję iki 54:55.

Tačiau perlaužti rungtynių eigos Pabradės ekipai nepasisekė. Svarbų tritaškį ketvirčio pradžioje vėl pataikė V. Urbanovič, o E. Turicos toks pat tolimas šūvis tik išlygino rezultatą, tačiau persverti jo nesugebėjo. Vėliau sekusią atkarpą 0:8 laimėjo svečiai ir jų galimybės švęsti pergalę dvikovoje tapo labai didelėmis. Ir nors aikštelės šeimininkai dar bandė pražangomis laimėti rungtynes, jiems nepavyko - dvikovoje kiek netikėtą pergalę šventė žemesnio - II VKL diviziono atstovai Grigiškių "PLASTA.LT" komanda - 65 : 70.

Po rungtynių "Intersurgical" žaidėjas R. Vainickas pasiguodė: „Nežinau net ką pakomentuoti. Esame dabar kažkokioj emocinėje duobėje. Per pastarąsias tris dienas pralaimėjome antrai tokiai komandai, kuriai tiesiog negalime pralaimėti. Praeitą savaitę laimėjome pirmoje lygoje prieš stiprią komandą, o šią pralošėme antros lygos ekipai, kurie net nepateko į TOP grupę. Dėl to ir sakau, kad labai sunku kažką pakomentuoti. Gal tą tokią emocinę savijautą lemia tai, kad šiuo metu žaidžiame daug varžybų ir esame šiek tiek išsikrovę. Šiandien visiškai nesisekė nei puolime, nei gynyboje. Atrodėme tarsi būtume užmigę. Turėtume bėgti prieš tokią komandą, kaip šiandieniniai varžovai, greitu puolimu pelnyti daug taškų, o mes kol nusiėmėme kamuolius, kol pasižiūrėdavome į priekį tol visi priešininkų žaidėjai jau būdavo sustoję gynyboje.“

Tuo tarpu "PLASTA.LT" krepšininkas A. Urbanovičius atrodė patenkintas rezultatu: „Visi mūsų šiandienos varžovus laikė šio mačo favoritais, todėl gal tas nuėmė šiokią tokią atsakomybę nuo mūsų. Ir šiaip, važiavome čia tikėdami, kad galime laimėti, kad galime kovoti ir rezultatas parodo, kad iš tikrųjų esame pajėgūs. Kalbant apie rungtynes – jau keletą mačų iš eilės mes demonstruojame gerą ir kokybišką žaidimą, o tai ir duoda pergalės vaisius. Galbūt mus visi nuvertina, nes mes pradžioje sezono pralošėme daug susitikimų, bet tai įvyko dėl to, kad mūsų komanda šį sezoną buvo sudaryta iš trijų skirtingų ekipų žaidėjų ir mums reikėjo laiko susižaidimui tarpusavyje bei rasti savo žaidimo stilių. Keletas traumų mus buvo išretinę ir buvo sunku įsivažiuoti, bet dabar jau įsivažiuojame ir, manau, kad mūsų garvežys nesustos. Ačiū varžovams už kovą. Lauksime kito etapo.“

Pasibaigus dvikovai pakalbinome ir vieną iš pergalės kalvių - Vitalijų Rancovą.

- Kaip pavyko sužaisti tokias puikias rungtynes ir laimėti​ ?

- Visos rungtynės po naujųjų metų rodo, kad  mūsų komandinis žaidimas ir vienas kito supratimas tik gerėja. Būtent todėl pavyksta išlaikyti vienodą lygį visų dvikovų metu, o tai veda  prie gerų rezultatų. Galbūt todėl ši pergalė tikrai mums ne staigmena.  Kitas dalykas, galbūt šios dienos varžovai truputį mus nuvertino, galvojo, kad pasieks lengvą pergalę. Mes gi, savo ruožtu, tikėjome savo  jėgomis, kovojome ir pasiekėme sunkią pergalę.

 

- Šiame VKL Taurės etape įveikėt stipriausios 1-osios lygos komandą. Ko tikitės iš aštuntfinalio burtų ? Stipraus priešininko išbandymo, ar kaip tik - įveikiamo varžovo ?​

- Tokiuose etapuose tikėtis lengvų varžovų  būtų naivu. Su visais reikia žaisti ir tikiu, kad galim kovoti kaip lygūs su lygiais su visomis komandomis. Kita vertus, galbūt namų aikštelės pranašumas būtų koziris, bet vien to neužteks. Jei rodysim tokį žaidimą, kokį  demonstruojame nuo naujųjų ir išvengsime traumų, galim peržengti ir  sekantį etapą. Juk Grigiškių komandų tikslas visada buvo final 4.

- Ką "Plastos" kolektyvui reiškia Taurės rungtynės. Ar pasiruošimas ir nusiteikimas joms skiriasi nuo įprastinių čempionato dvikovų ?​

- Po nesėkmingos sezono pradžios tikrai nesitikėjom kažko daug nuveikti, bet gerėjant žaidimui kyla ir apetitas. Kol esame uz PLAY - OFF ribos lygos turnyre, bandysime eiti kuo toliau čia, bet tikrai neišskiriam jokio turnyro pagal svarbą. Kiekvienos rungtynės yra nauja kova, kurią reikia laimėti ir tai yra pagrindinis mūsų tikslas.

Kaip vertini VKL taurės varžybas, kaip turnyrą ? Įdomus, reikalingas, o gal tai tik eilinės papildomos kovos? Kuo jos įdomios (jei įdomios) tokiai komandai, kaip jūsų ?​

Pats turnyro formatas tikrai įdomus ir suteikia komandoms iš silpnesnių divizionų progų pasimatuoti jėgomis su komandomis, žaidžiančiomis aukščiau. Kalbant apie reikalingumą - tikrai  reikalingas: ypač kai iškovoji tokias "darbines" pergales prieš stipresnio diviziono komandas ir pakeli komandos pasitikėjimą savimi. Tai suteikia papildomos motyvacijos. Žinoma, dar vienas papildomas titulas taip pat nepamaišys niekam.

- Tavo palinkėjimas VKL Taurės dalyviams, žiūrovams ir komandos sirgaliams.

- Dalyviams norėčiau palinkėti gerų emocijų, vyriškų ir įtemptų kovų. Žiūrovams ir sirgaliams - gerų emocijų ir tegul laimi stipriausi.

KITI  REZULTATAI:

VSC ELTEROS PROJEKTAI ( I ) - Olimpas / Electrolux  94 : 75;

VPP JADE.LT ( II ) - Telšiai ( II ) 87 : 84;

INFOERA ( II ) - BC Alfa ( III ) 51 : 48;

Melingos Keliai ( II ) - ELEKTRĖNŲ SC ( II ) 66 : 78;

Baltic Ground Services ( Įm.) - MORTAL KOMBAT ( I ) 57 : 62;

ČIANČIA / APSAUGOS SPEKTRAS ( I ) - 2 Gen Kaefer ( II ) 75 : 70;

KK Riešė ( II ) - TIGRAI ( I ) 68 : 82.

 

VKL TAURĖ: pirmoji 1/16 etapo staigmena -

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009