VKL - HSC Baltic Įmonių Lyga: atkakliausia kova - lentelės viduryje

2016-02-09

Šią savaitę VKL - HSC Baltic Įmonių Lygoje netrūko rungtynių. Vienoms komandoms ši savaitė buvo lyg lengvas pasivaikščiojimas, kitoms teko grumtis iš visų jėgų, norint išsaugoti geras pozicijas turnyrinėje lentelėje. Pirmos vasario savaitės apžvalgoje aptarsime labiausiai intrigavusias rungtynes, paskelbsime savaitės geriausius asmeninius pasirodymus, bei pakalbinsime vieną iš lygoje dominuojančių žaidėjų. Šį kartą tai bus Paulius Parachomikas iš „Greitasis kurjeris“ komandos.

 

SAVAITĖS  RUNGTYNĖS

IMPULS LTU - Glasma Service 78 : 77 (16:15, 15:13, 25:21, 11:18, 11:10)(po prat.).

 IMPULS LTU: D. Mikaila 23 (11 atk.k.), A. Birulinas 19, L. Kiburys 14, K. Kinčinas 7, A. Pupkovas ir G. Muznikas po 5, B. Tamulis 3, S. Giedrys 2, M. Bajoriūnas taškų nepelnė.

 Glasma Service: A. Vinciūnas 27 (12 atk.k.), T. Pečiulis 24 (12 atk.k.), V. Skrebutėnas 11, T. Frišmantas 8, S. Urbonas 5, R. Pavydis 2, G. Piliušenka ir H. Talmontas taškų nepelnė.

Trečiadienį įvyko rungtynės tarp 11-oje vietoje esančių „Impuls LTU“, bei 18-oje vietoje su dviem pergalėmis išliekančių „Glasma service“ žaidėjų. Prieš dvikovą pagal iš anksto matomus faktus buvo galima nuspėti, kad šeimininkai turėtų lengvai laimėti, kadangi turnyrinėje lentelėje komandos turi visiškai skirtingą padėtį. Tuo labiau, kaip minėjo „Glasma service“ treneris, į šias rungtynes neatvyko keletas svarbių žaidėjų. Pirmo kėlinio metu nei viena komanda neišsiskyrė bei pranašumo neįgijo, skirtumas svyravo tarp 1-4 taškų. Nuo pat pirmų minučių buvo galima pamatyti, jog abi komandas į priekį ves po du lyderius, nuo kurių pasirodymo ir priklausys rungtynių baigtis. Šeimininkų ekipoje dominavo Andrius Birulinas ir Darius Mikaila, o svečių ekipoje - Tautvydas Pečiulis ir Algirdas Vinciūnas.

 
Antrajame kėlinyje niekas per daug nepasikeitė, visgi ramus žaidimas kiek labiau buvo parankus šeimininkams, kurie viena koja visada buvo priekyje, tačiau skirtumas buvo lygus keliems taikliems metimams. Statistikos skaičiai buvo beveik identiški visose grafose, išsiskyrė tik du aspektai: „Impuls LTU“ pranašumas buvo kiek taiklesni artimi metimai,  o „Glasma service“ turėjo puikų pranašumą po krepšiu, išprovokuodama dvigubai daugiau pražangų, bei metusi dvigubai daugiau baudos metimų. Tiesa, jie prastai išnaudojo šį kozerį, pataikydami tik 19 baudos metimų iš 32. Po antrojo kėlinio rezultatu 31:28 simbolinį pranašumą turėjo šeimininkai.


Trečiajame kėlinyje abi komandos suaktyvėjo, taip pat pradėjo taikliau atakuoti, visgi tendencija išliko ta pati ir mažais žingsniais „Impuls LTU“ didino savo pranašumą. Suaktyvėjęs tempas nebuvo parankus svečiams, kadangi jie naudojo pagrinde 6-ių žaidėjų rotaciją, o jų varžovų gretose aktyviai prisidėjo prie komandos rezultato 8 žaidėjai. Netrukus įvyko pirmas rungtynių lūžis, kuomet komandas skyrė dviženklis taškų skirtumas, visgi prieš ketvirtąjį lemiamą kėlinį rezultatas buvo 56:49.


Ketvirtajame kėlinyje jau minėtų svečių lyderių dėka skirtumas pradėjo tirpti ir jau po keletos minučių komandas skyrė vienas taiklus metimas. Per likusį kėlinio laiką vyko lygi kova ir intriga tik augo, o per lemiamą minutę niekam nepavykus užsitikrinti pranašumo pagrindinis rungtynių laikas baigėsi švieslentėje degant lygiam rezultatui. Iki pat paskutinės pratęsimo akimirkos dar nebuvo aišku, kas šiandien triumfuos ir tik kiek užtikrinčiau žaidusi ir lydėta sėkmės paskutiniame metime  “Impuls LTU” ekipa iškovojo vieną iš sunkiausių pergalių šį sezoną.


„IMPULS LTU“ komandos žaidėjo Dariaus Mikailos komentaras: "Norim pasveikinti varžovus, kurie davė geros kovos. Pradžioje atėję manėme, kad lengvai nugalėsim, nes jie ir turnyrinėje lentelėje žemiau yra už mus, bet jie tikrai puikiai susitvarkė, nedaug atsilikinėjo ir pavijo mus, o mes tik paskutiniu metimu sugebėjome juos nugalėti. Labai smagu, kad prisijungė du naujokai, džiaugiamės, kad juos galėjome įjungti į žaidimą, gerai keitėmės. Tikimės ateityje iškovoti daugiau pergalių. Ačiū varžovams".
 
„Glasma Service“ komandos žaidėjo Tado Frišmanto komentaras: "Susirinkome nepilnos sudėties šiandien, bet šiaip ar taip gerai sužaidėme ir esame patenkinti  rungtynėmis, nors ir pralaimėjome paskutiniu metimu.

 

SAVAITĖS  TOPAS

 

Didžiausias efektyvumas    

53  

 Algirdas Rakšnys „AB Vilniaus Baldai“

   
Daugiausiai pelnyta taškų   

38   

Donatas Ratkevičius „Vilniaus PDPS“

   
Daugiausiai atkovota kamuolių   

19   

Marius Tenikaitis „VILMA“

   
Daugiausiai rezultatyvių perdavimų  

14  

Povilas Kaminskas „Vilniaus PDPS"

   
Perimti kamuoliai   

8   

Žymantas Armonas  „Gaumina“

   
 

 

Kitos paminėtinos savaitės rungtynės

 

“IKEA” - ”Western Union” 54:57 (10:11, 11:16, 19:11, 14:19)


Trečiadienio vakarą įvyko nerezultatyvios, bet gana įtemptos VKL Įmonių lygos rungtynės tarp namuose žaidusios "IKEA" ir "Western Union" komandų. Rungtynių pradžia ypač sunkiai klojosi "Western Union" krepšininkams, kurie pirmuosius savo taškus įmetė tik trečią kėlinio minutę, o iškart po jų sekė dar 5 minutes trukęs taškų badas, kurio metu svečiai nesugebėjo įmesti nei taško. Tiesa, "IKEA" žaidėjai nesugebėjo tinkamai to išnaudoti ir įstengė išsiveržti į priekį tik 3 taškais (8:5), o pirmą kėlinį net pralaimėjo minimaliu skirtumu (10:11). Rungtynių tempą pagavę "Western Union" krepšininkai pirmavo visą antrą  kėlinį, o jau devintą minutę net buvo susikrovę maksimalią 9 taškų persvarą (16:25). Antrajį  kėlinį laimėdami  6 taškais (21:27), trečiojo metu "Western Union" atsipalaidavo ir vėl praleido varžovus į priekį, kurie paskutinį rungtynių kėlinuką pradėjo jau patys būdami 2 taškais priekyje (40:38). Viso ketvirtojo kėlinio metu skirtumas tarp komandų išliko minimalus, o devintąją kėlinio minutę rezultatas dar buvo lygus. Tačiau vieną reikšmingą metimą pataikę ir sėkmingai apsigynę "Western Union" žaidėjai šventė pergalę.

“IKEA” : Raimondas Miniauskas (23 tšk., 10 atk.k.), Andrius Steponavičius (10 t., 10 atk.k.)
“Western Union” : Mindaugas Kraujalis (23 t.), Gražvydas Girniukaitis (15 t., 9 atk.k.), Petras Linkevičius (11 t.,14 atk.k.).


"IKEA" žaidėjas J. Mikalkėnas: "Nesinori net komentuot po tokių rungtynių. Tikrai turėjom viską savo rankose, varžovai turėjo labai trumpą atsarginių suolelį ir tikrai buvo ne pajėgiausios sudėties bei ne pajėgiausios formos. Galim kaltinti tik save, kad nepasiėmėm šitų rungtynių, nes viskas buvo mūsų rankose, pirmavom rungtynių pabaigoje ir tik keli neteisingi sprendimai viską sugadino. Sveikinam varžovus su pergale."


"Western Union" žaidėjas P. Mikolaitis: "Labai prastos rungtynės. Turbūt pačios netaikliausios rungtynės šį sezoną, nors tiksliai nežinau, statistiką pažiūrėsim vėliau, bet iš rungtynų vaizdo sprendžiant tai spėju, kad taip ir bus. Atsiprašome fanų už tokias tragiškas rungtynes, tiek mažai sumesta taškų. Na, klampios rungtynės. Bet kaip gerai Gražvydas po rungtynių pasakė - jau geriau baisiai lošiant laimėt, negu gražiai lošiant pralaimėti.


Po šių rungtynių “Western Union” yra stabilioje šeštoje turnyrinės lentelės pozicijoje, o “IKEA” ekipos situacija prastesnė, jie yra ties nepatekimo į kitą etapą riba, turėdami 18 taškų ji rikiuojasi 15-oje pozicijoje, tačiau artimiausi turnyrinės lentelės kaimynai dar nėra sužaidę tiek rungtynių, kiek “IKEA” tad šiai ekipai visos likusios rungtynės bus labai svarbios, norint patekti į kitą etapą.

Darius Mikalčius (su kamuoliu) - vienas pagrindinių "Vį ŽŪiKVC" pergalių autorių
 

“Draudimas.lt” - ”Gaumina” 61:65 (14:18, 16:10, 16:18, 15:19)


Antradienį įvyko rungtynės kurių eiga ir baigtis galėjo daug ką nustebinti. Abi komandos galėjo remtis beveik visais turimais savo komandos žaidėjais, tad nuo pirmų minučių žaidimo tempas buvo aukštas. “Gaumina” visų pirma stengėsi varžovus palaužti tritaškiais metimais, o jų jie šiose rungtynėse metė net daugiau, nei dvitaškių, deja, tik ketvirtadalis pasiekė tikslą. Visgi po pirmųjų 10 minučių svečiai buvo priekyje rezultatu 14:18. Antrajame kėlinyje dėka įvairiaspusiško žaidimo ir kiekvieno žaidėjo svaraus indėlio šeimininkai perlaužė rezultatą į savo pusę, taip sukurdami intrigą nugalėti vieną iš dviejų šios lygos lyderių. Trečiajame kėlinyje kaip ir visose rungtynėse daug ką nulėmė mažos detalės, kai kur nepataikyti metimai iš po krepšio, nereikalingos techninės pražangos, bei klaidos. Visa tai susidėjo ir leido “Gauminos” ekipai išlyginti rezultatą. Per likusias paskutines 10 minučių svečiai pagaliau prisitaikė ir taikliais tritaškiais metimais laikė rungtynių vadžias savo rankose. Protingai sužaista rungtynių pabaiga leido išlaikyti saugų atstumą ir iškovoti jau 10ą pergalę sezone.
 
“Draudimas.lt”: Rytis Kriūnas ir Rimantas Ravaitis po 15 tšk.
“Gaumina” : Žymantas Armonas (19 tšk, 11 rez. perd, 6 atk.kam. 8 per.kam), Martynas Tamulevičius (16 t.), Linas Petruškevičius (10 t.,12 atk.kam), Linas Liaukis (14 t., 8 atk.kam).

,,Draudimas.lt" G. Paulionis: "Labai geros, smagios rungtynės, bet, deja pralošėme. Rungtynių pabaigoje, labai jaudinomes ar kažkas panašaus, dėl ko ir  atsirado kvailos klaidelės, kurių negalima daryti dvikovos pabaigoje. Šiaip šį vakarą buvo stiprus varžovas, ačiū jam už kovą, gal dar kartą susitiksime su priešininkais ateityje, gal net atkrintamosiose varžybose tada  ir parodysime, ką galime iš tikrųjų. Dėkui".


,,Gaumina" M. Tamulevičius: ,,Pagaliau mūsų komanda iškovojo pirmąją pergalę Ego forte sporto salėje. Šiaip maloni pergalė, labai stebina mūsų komandą Mindaugas Karmaza savo fizine jėga ir atletiškumu šiose varžybose. Šiaip smagu, kad su naujuoju  komandos nariu Linu Petruškevičiumi nepatyrėme nė vieno pralaimėjimo. Dar kartą siunčiu linkėjimus T.Paškauskui iš varžovų komandos. Ačiū."

 
SAVAITĖS INTERVIU - Paulius Parachomikas ("Greitasis Kurjeris")

 

- Kaip vertinate šių metų įmonių lygą? Kokius matote pliusus bei minusus?

- Lietuvoje visi moka žaisti krepšinį. Todel nėra lengva žaisti ir šioje lygoje. Žinoma, kai yra toks dalyvaujančių komandu skaičius ženkliai skiriasi pirmų ir paskutinių užimančiu vietų komandu meistriškumas. O dėl prizinių vietų tikrai reikės pakovoti.

 

- Esate vienas iš naudingiausių lygos žaidėjų, papasakokite nuo ko prasidėjo, kaip klostėsi krepšininko karjera, bei kokie tolimesni tikslai susiję su krepšiniu?

- Krepšinio istorija, kaip ir daugumos. Pradinėsė klasese buvo renkamos grupės į krepšinio treniruotes. Tai ir nuėjau. O vėliau manau tik nuo noro ir užsispyrimo viskas priklausė. Nes iš surinktų mokinių (apie 15), likau vienintelis, kuris sportavau sporto mokykloje. Baigus sporto mokyklą pradėjo kalbinti krepšinio klubai žaisti už juos, taip ir pradejau krepšininko karjerą. O ateityje ko galiu tikėtis - manau sveikatos, kad toliau galečiau sportuoti.

 

- Kaip vertini šio sezono savo komandos pasirodymą bei kokius tikslus keliate šiais metais?

- Mano atstovaujama komanda pernai laimėjo pirmą vietą. Šiemet kol kas rodo ne ką blogesnius rezultatus. Tai galečiau vertinti tik teigiamai, žinoma, buvo banguotų rungtynių, tai normalu. Kas nežaidžia, tas neklysta. O komandos atmosfera labai gera. Esu kaunietis, atvažiuoju į Vilnių, būna aišku juokelių dėl to, bet šiaip tai viskas super.

 

- Kurios komandos, tavo nuomone, laimės pagrindinius pasaulio čempionatus? NBA, Eurolygą, LKL, bei Įmonių lygą?

- Tiesa sakant nelabai ir domiuosi kas kaip ir kur žaidžia aukštesnėse lygose, tai nebent tik apie įmoniu lyga galiu kažką pakomentuoti. Labai tikiuosi, kad laimėsime mes, bet kamuolys apvalus.

 

- Ko palinkėtumėte Vilniaus krepšinio lygai?

- Svarbiausia žaisti be traumų ir didesnio sirgalių palaikymo.

VKL - HSC Baltic Įmonių Lyga: atkakliausia kova - lentelės viduryje

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009