VKL - HSC Baltic Įmonių Lyga: vienvaldystė baigėsi

2016-01-30

Šios savaitės VKL - HSC Baltic Įmonių Lygos apžvalgoje aptarsime pokyčius, įvykusius turnyrinėje lentelėje, rungtynes, kuriose autsaideriai kibo į atlapus lyderiams, taip pat vilgtersime ir į geriausius asmeninius pasirodymus. Sužinosite, ko linki bei ką apie šį sezoną galvoja vienas iš rezultaviausių lygos žaidėjų - Povilas Kaminskas iš „Vilniaus PDPS“ komandos. Gero skaitymo !

 

SAVAITĖS  RUNGTYNĖS

Glasma Service - VILMA 80 : 82 (19:21, 32:15, 10:21, 9:13, 10:12).

 Glasma Service: R. Beržonskis 28 (12 atk.k., 10 rez.p.), T. Pečiulis (12 atk.k.) ir V. Skrebutėnas po 14, T. Frišmantas 8, G. Piliušenka ir ir V. Pranevičius po 6, A. Vinciūnas ir R. Pavydis po 2.

 VILMA: A. Dabrila 22, R. Viščinis 18, V. Braziulis 15, A. Naujokaitis 13, D. Polonskij ir J. Kargertas po 6, G. Kovėra 2.

Pasižiurėjus į turnyrinę lentelę, ne daug kas galėjo tikėtis iš šių ekipų atkaklios kovos. „Glasma service“ ekipa šiuo metu užima 19-ą vietą, o jų oponentai - „VILMA“ dabar yra lygoje pagal sužaistą rungtynių skaičių patys pirmi. Galbūt šis priešlaikinis vertinimas kiek pakenkė svečių komandai. Visų pirma - dėl prasto nusiteikimo "VILMA" vis atsipalaiduodavo ir leisdavo šeimininkams surengti rezultatyvius spurtus. Neverta pamiršti ir to fakto, jog rungtynėse nedalyvavo keletas favoritų ekipos svarbių žaidėjų. Per pirmąjį kėlinį nei vienai komandai nepavyko įgyti didesnio pranašumo. Nuo antrojo ketvirčio pradžios šeimininkai pradėjo spurtuoti ir greitai persvėrę rezultatą pradėjo didinti pranašumą. Rimvydo Beržonskio vedina „Glasma Service“ komanda per 10 minučių susikrovė net 15-os taškų persvarą ir į ilgąją pertrauką išėjo turėdami gana saugų pranašumą - 51:36.

 
Per antrąją rungtynių dalį prieš rungtynes vadinti rungtynių favoritai nenuleido rankų ir sparčiai pradėjo tirpdyti deficitą. Labiau individualiai veiksmais paremtą krepšinį žaidę svečiai neretai rinko lengvus taškus po puolime atkovotų kamuolių, todėl pasiabigus trečiam kėliniui intriga grįžo ir komandas skyrė 4 taškai. Abi dekipos pagrinde naudojo 6-7 žaidėjų rotaciją, tad lemiamam kėliniui pradėjo trūkti jėgų ir rungtynių tempas sumažėjo, o dominavo gynyba. Viso kėlinio metu skirtumas svyravo keletos taškų ribose, o galutinis pagrindinio laiko švilpukas nuaidėjo švieslentėje degant lygiam rezultatui 70:70. Pratęsimo metu kova taip pat vyko taškas į tašką. Žaidėjai atidavė visas savo jėgas, tačiau sėkmė šį kartą nusišypsojo svečiams, kurie ir nugalėjo rezultatu 80 : 82. 

 

SAVAITĖS  TOPAS

 

Didžiausias efektyvumas    

61  

 Laurynas Kiburys „Impuls LTU“

   
Daugiausiai pelnyta taškų   

41   

Žymantas Armonas „Gaumina“

   
Daugiausiai atkovota kamuolių   

22   

Laurynas Kiburys „Impuls LTU“

   
Daugiausiai rezultatyvių perdavimų  

11  

Darius Mikalčius „VĮ ŽŪiKVC"

   
Perimti kamuoliai   

7   

Rytis Kriūnas  „Draudimas.lt“

   
 

 

Kitos paminėtinos savaitės rungtynės

 

„Impuls LTU“- „VŠĮ MRU“ 88:70 ( 24:22, 20:13, 19:18, 25:17).


„Impuls LTU“: Laurynas Kiburys (35 tšk., 22 atk.kam), Darius Mikaila (19 tšk.), Giedrius Paurys (14 tšk.).

„VŠĮ MRU“: Darius Bukelis (18 tšk.), Tomas Prelgauskas ir Donatas Kilikevičius po 12, Mindaugas  Kulvinskas 11 (11atk. kam.).


Dar vienos rungtynės, kuriose krito vienas iš lygos lyderių. Be daugelio pagrindinių žaidėjų susirinkusi „VŠĮ MRU“ ekipa turėjo verstis 6 žaidėjų paslaugomis. Tuo puikiai pasinaudoję priešininkai taikė aukštą intensyvumą ir tolygią 9-ių žaidėjų rotaciją. Po pirmojo kėlinio vieno metimo skirtumu priekyje buvo šeimininkai. Antrajame kėlinyje išlaikę puikią kovą dėl atšokusių kamuolių bei gerą baudų metimų pataikymą „Impuls LTU“ žaidėjai lėtai didino pranašumą ir po pirmosios rungtynių dalies turėjo 9 taškų atsargą. Nesustabdę L.Kiburio svečiai neturėjo jokių prošvaisčių sumažinti atsilikimą, kuris po trečiojo kėlinio jau tapo dviženkliu. Paskutiniame ketvirtyje stebuklas neįvyko, dominuodami beveik visose statistikos grafose šeimininkai užtikrindai laimėjo ir dabar užima 12-ą vietą. „VŠĮ MRU“ po pralaimėjimo išlaiko ketvirtą poziciją turnyrinėje lentelėje.


K. Kinčinas („IMPULS LTU“): „Šiose rungtynėse žinojome, kad reikia nenusileisti varžovams. Matėme, kad jie yra ketvirtuke tarp stipriausiųjų komandų, todėl šiandien stengėmės susirinkti visi, kas esame stipriausi, kad būtume pilna sudėtimi. Kaip matome, sukovojome visai neblogai ir laimėjome. Šiandieninę pergalę labiausiai lėmė tai, kad susirinkome visi, bei, kad pagaliau pradedame vienas kitą suprasti. Mūsų komanda susibūrė būdami visai nepažįstami, o dabar susižaidžiame, pradedame suprasti, kas ką gali padaryti aikštelėje – pradedame žaisti komandiškiau. Labai džiaugiamės pergale. Sveikiname varžovus, kad neleido mums labai dideliu skirtumu atsiplėšti nuo jų bei iki trečio – ketvirto kėlinio su mumis kovojo taškas į tašką. Šį kartą laimėjome ir bandysime dar labiau atsitiesti per likusias varžybas, kurių liko gal tik septynios ar aštuonios. Ačiū komandai, kad šiandien susirinko.“


J. Staniulis („VšĮ MRU“): „Kaip susirinkome, taip ir sužaidėme. Pritrūko jėgų, nes buvome tik šešiese, o vienas žaidėjas dar ir vėlavo. Smagu, kad po didžiosios pertraukos pabandėme pažaisti kažkokį akademinį krepšinį, o ne po vieną. Tada atsigavome ir prisivijome varžovus, bet po to pavargome ir nebeatsilaikėme.“

 
 
"IKEA" (kairėje) ir "NMA" atkakliai kaunasi dėl pozicijos PLAY-OFF etape

 

„Lietuvos geležinkeliai“- „Draudimas.lt“ 74 : 68 (18:11, 26:14, 12:20, 18:23).


„Lietuvos geležinkeliai“: Valerij Stefanovič 29 tšk., Valentinas Giveliušas 16;
„Draudimas.lt“: Rytis Kriūnas 19 tšk., Arvydas Ūsaitis 18, Juozas Sargūnas 11 tšk.

Dvikova tarp turnyrinės lentelės viduryje esančių vienodą pergalių skaičių turinčių ekipų buvo neprognozuojama. Abiems komandoms ši pergalė būtų svarbi, norint pakilti bent keliomis vietomis aukščiau. Nuo rungtynių pirmos minutės iškart į priekį įsiveržė „Lietuvos geležinkeliai“ ir jau įpusėjus kėliniui komandas skyrė dviženklis taškų skirtumas. Netaiklūs svečių tritaškiai buvo viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurių po pirmojo kėlinio 7 taškų skirtumu pirmavo šeimininkai. Antrajame kėlinyje vaizdas nesikeitė ir skirtumas tik augo, kol pasiekė 20 taškų ribą, taip sumažindamas intrigą iki minimumo. Po dviejų kėlinių komandas skyrė 19 taškų. Antrojoje rungtynių dalyje turėdami saugų pranašumą šeimininkai pradėjo daryti apmaudžias klaidas, taip oponentams leisdami pelnyti lengvus taškus, per trečiajį kėlinį jie sugebėjo atsilikimą sumažinti iki 11 taškų. Ketvirtajame kėlinyje svečiai stengėsi perlaužti rungtynes, tačiau lemiamus šturmus atlaikę „Lietuvos geležinkeliai“ iškovojo gana sunkią ir labai reikšmingą pergalę.

 
"Draudimas.lt" komandos narys J.Sargūnas: "Pirmo kėlinio sindromas mūsų komandai yra. Jame atsilikome dešimt-dvylika taškų, visą tai ir lėmė mūsų pralaimėjimą. Nuo antrojo kėlinio kibome į atlapus. Iš tikrųjų - nerealus varžybų lygis, priešininkų komanda itin stipri fiziškai, Gaudentas ("Lietuvos Geležinkelių" komandos treneris) gerai išnaudojo savo žaidėjus, darė keitimus kas tris-keturias minutes, puikiai atliko savo darbą. Galbūt mums fiziškai pritrūko jėgų, turime tai pripažinti. Amžių skirtumas vis dėl to yra ir jis jaučiasi. Nors ir pralošėme, vis dėl to šiandieną laimėjo mūsų charakteris. Nuostabios rungtynės, ačiū teisėjams už gerą darbą."


"Lietuvos Geležinkeliai" komandos treneris G. Puškorius: "Džiaugiuosi pergale ir vyrų nusiteikimu kovai. Sėkmingai pradėjome rungtynes, tada nusprendėme šiek tiek labiau rotuoti žaidėjus, palaikyti tempą, todėl pasipylė klaidos. Šiek tiek atleidome praašumą ir pačias rungtynes, bet labiausiai atleido tie, kurių negalima komentuoti - teisėjų darbą šiandienn vertinu tragiškai. Manau tai ir buvo priežastis, dėl kurios priešininkai mus ir prisivijo."

SAVAITĖS INTERVIU - Povilas Kaminskas ("Vilniaus PDPS")

 

- Kaip vertinate šių metų įmonių lygą? Kokius matote pliusus bei minusus?

- Vertinimas puikus,kiekvienais metais komandų skaičius vis auga,konkurencija didėja,o tai skatina pasitempti, bei žaisti geriausią krepšinį, kurį gali.

- Esate vienas iš naudingiausių lygos žaidėjų, papasakokite nuo ko prasidėjo, kaip klostėsi krepšininko karjera, bei kokie tolimesni tikslai susiję su krepšiniu?

- Pačioje pradžioje žaisdavome dar kieme, o nuo 12 -os pradejau lankyti Vilniaus krepšinio mokyklą. Taip ir "užsikabinau" visam gyvenimui, bei susirgau šia "liga".

- Kaip vertini šio sezono savo komandos pasirodymą bei kokius tikslus keliate šiais metais?

- Pasirodymas kol kas puikus, bet svarbiausios kovos laukia ateity. Tada ir pamatysime, kas ko verti, kurie bus geriau pasirengę fiziškai ir psichologiškai.

- Kurios komandos, tavo nuomone, laimės pagrindinius pasaulio čempionatus? NBA, Eurolygą, LKL, bei Įmonių lygą?

- LKL''e tikiuosi gero finalo - 4:3, o kas laimės, ne taip jau svarbu. Noriu, kad pagaliau sugrįžtų intriga. NBA sergu už "Spurs", todėl savaime norisi pamatyt TD & Co ant aukščiausios pakylos. Eurolygos pernelyg neseku, bet komandų, pretenduojančių į sostą netrūksta: tai ir "Barcelona", "Real", "CSKA". Įmonių lygoje pačiam norisi laimėt auksą, bet kaip ir sakiau - tai ilgas ir sunkus kelias.

- Ko palinkėtumėte Vilniaus krepšinio lygai?

- Neužmigti ant laurų, bei tobulėti, tobulėti ir tobulėti,nes tas procesas yra neišsemiamas.O visiems dalyviams palinkėsiu sveikatos ir mėgautis šiuo žaidimu.

VKL - HSC Baltic Įmonių Lyga: vienvaldystė baigėsi

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009