EABL: Turas Kopenhagoje - VKL RINKTINĖ - turo NUGALĖTOJA

2016-01-17
  Sausio 15 - 18d. Danijos sostinėje Kopenhagoje vyko pirmasis šių metų EABL (European Alternative Basketball League turas. Jo metu susitiko 6 komandos iš penkių skirtingų šalių. Šioje naujienoje nuolat atnaujinome įvykius apie tai, kaip turnyre sekėsi VKL Rinktinei.

FINALAS

VKL RINKTINĖ - KKL (Kaunas) 87 : 85 (19:28, 16:13, 25:15, 27:29).

 VKL Rinktinė: K. Bagdonavičius 19, A. Raišuotis 16, D. Palšis 15, K. Kirlys 14, M. Pukelevičius 11, S. Liepinaitis 8, D. Dimbelis 4, V. Narkevič taškų nepelnė, o A. Rakauskas nerungtyniavo.

4 kėlinys: nors Kauno komanda pelno tritaškį bei priartėja iki minimumo, VKL Rinktinė atsako spurtu 7:0 bei padidina pranašumą iki dar didesnio - 67:59. Tačiau iki rungtynių pabaigos dar labai daug laiko. Tai žinodami laikinosios sostinės krepšininkai bando aktyvinti gynybą ir mažinti savo deficitą. Penktą pražangą užsidirba D. Palšis ir skirtumas švelnėja dr labiau - 72:68. Kauniečiai įsimėto iš toli ir po dar vieno tolimo šūvio komandas skiria vos vienas metimas. Čia pat sudėtingą metimą pataiko K. Kirlys, taip vėl bent laikinai gesindamas gaisrą prie vilniečių krepšio. Tačiau toliašaudė Kauno artilerija ir toliau nerimsta - dar vienas tritaškis ir tik minimali vilniečių persvara - 80:79. Dar kartą prabyla K. Kirlys, dvitaškiu vėl sugrąžindamas kiek ramesnį pranašumą. KKL rinktinė likus 38 sek. pradeda baudavimo taktiką, o M. Pukelevičius, pataikęs abi baudas priverčia KKL vyrus prašyti dar vienos minutinės pertraukėlės. Tačiau nedovanotiną klaidą padaro S. Liepinaitis, kuo pasinaudoję varžovai smeigia tritaškį, likus 7.4 sek. išygindami rezultatą - 85:85.Tačiau ataka puolime pasibaigia A. Raišuočio pataikymu iš po krepšio, o kauniečiams telieka 1.7 sek. situacijai pakeisti. Paskutinis jų šūvis po minutinės pertraukėlės iš toli buvo netaiklus ir į viršų kyla VKL Rinktinės rankos. Pergalė - 87 : 85! 
 
3 kėlinys: antrąją rungtynių pusę sėkmingiau jau pradeda VKL krepšininkai, kurie po D. Palšio tritaškio persveria rezultatą savo naudai - 46:43. Dar vienas taiklus Dominyko metimas seka iš karto po tolimo kauniečių atsako. Gerokai labiau susikaupusi vilniečių komanda antroje rungtynių pusėje bando dominuoti. Taškus pelno S. Liepinaitis, dar vieną metimą pataiko tas pats Dominykas Palšis ir VKL jau turi rekordinį pranašumą - 54:48. Atrodo, jog vilniečiai bando perimti rungtynių kontrolę į savo rankas, bet KKL taip pat neatsilieka ir po spurto mažina VKL persvarą iki 56:54. Nieko nelaukdamas G. Kuliominas prašo minutinės pertraukėlės ir tai iš karto duoda savų vaisių - puolime atsigauna A. Raišuotis, dvitaškį su kėlinio sirena pataiko K. Bagdanavičius bei prieš lemiamą ketvirtį VKL rinktinė pirmauja 60 : 56.
 
 
VKL rinktinė triumfuoja po paskutinio netaiklaus KKL tritaškio
 
2 kėlinys: prasideda labai nesėkmingai. Itin kovingai rungtynėms nusiteikusi KKL Rinktinė spurtuoja dar labiau, kol įpusėjus ketvirčiui įgyja jau net 15 taškų pranašumą - 22:37. Pagaliau atsibudo ir vilniečių gynyba, kuri pirmame ketvirtyje leisdavo varžovams netrukdomiems pelnyti taškus. Kelios taiklios atakos ir skirtumas dvikovai įpusėjus sumažėjo - 35 : 41. Rezultatyviausiai VKL Rinktinės gretose rungtyniauja: K. Kirlys 7, K. Bagdonavičius 6, A. Raišuotis 5.
 
1 kėlinys: finalas prasidėjo. VKL Rinktinė susitikimą pradėjo tokios sudėties: K. Kirlys, A. Raišuotis, K. Bagdonavičius, S. Liepinaitis ir M. Pukelevičius. Dvikovą taikliu tolimu šūviu pradeda K. Kirlys, tačiau kauniečiai atsako keturiais taškais ir išsiveržia į priekį - 3:4. Kauniečių spurtas tęsiasi iki 0:8, kol galiausiai mūsiškių gretose pataiko A. Raišuotis, mažindamas atsilikimą iki trijų taškų. Tačiau kauniečiai nusiteikę labai kovingai ir nemažina rungtynių tempo. Visa laimė, jog KKL rinktinė prasižengė jau keturis kartus ir VKL Rinktinė taškus pelno baudų metimais. Po greitos kontratakos sumažiname atsilikimą iki 11:13 ir Kauno rinktinė prašo minutinės pertraukėlės. Čia pat seka kauniečių spurtas, po kurio minutinės pertraukėlės jau esame priversti prašyti mes, nes skirtumas pavojingai išauga - atsiliekame 13:21. Atokvėpio metu nepasiseka sumažinti atsilikimo ir ketvirtį pralaimime ženkliai - 19 : 28.
 
VKL RINKTINĖ - Sopot (Lenkija) 81 : 66 (25:11, 15:21, 19:13, 22:21).

 VKL Rinktinė: D. Palšis 19, A. Raišuotis 15, K. Kirlys 14, K. Bagdanavičius 10 (10 atk.k.), M. Pukelevičius 9, S. Liepinaitis 8 (6 rez.p.), V. Narkevič 3, U. STulginskas 2, D. Dimbelis 1, A. Rakauskas nežaidė.

4 kėlinys: paskutinis ketvirtis tapo formalumu. Atsigavusi Vilniaus komandą nuo pat ketvirčio pradžios spurtavo ir sužaidus keturias minutes jau pirmavo net 68:47, taip įgydama rekordinį pranašumą. Vėliau teliko išsaugoti nelengvai antrą kartą iškovotą apčiuopiamą persvarą ir švęsti svarbią pergalę. Galutinis rezultatas: VKL - "LS" (Sopot, Lenkija) 81 : 66.

3 kėlinys: trečiasis kėlinys kiek sėkmingiau prasideda Lenkijos komandai, kuri ir toliau mažina atsilikimą. Sužaidus nepilnas 3 minutes mes priekyje jau tik 45:43. Vis dažniau VKL komandos žaidime matosi nervinimasis ir neužtikrintumas, o Sopoto krepšininkai ir toliau nemažina savo apsukų. Kojos traumą patiria D. Dimbelis, kuris yra priverstas palikti aikštelę. Pagaliau tolimu metimu D. Palšis nutraukia tylą puolime ir šiek tiek pabėgame į priekį - 49:43. Per pirmas tris kėlinio minutes surinktų 4 pražangų limitas šiame ketvirtyje netrukdo sėkmingai gintis, o pagerėjus reikalams puolime prieš lemiamą ketvirtį ir vėl turime dviženklį taškų pranašumą - 59:45.  

2 kėlinys: lenkijos komanda po tokio šalto dušo pakankamai greitai atsigauna. Vis labiau įsidrąsindami puolime "LS" krepšininkai sumažina atsilikimą iki vienženklio - 30:22 ir priverčia VKL Rinktinės trenerį prašyti minutinės pertraukėlės. Pirmasis taškus jai pasibaigus pelno mūsiškis U. Stulginskas, kurio metimas iš vidutinio nuotolio nutrauka tris minutes trukusį taškų badą Vilniaus komandoje. Tiesa, sėkmingais pasirodymais atsako ir lenkijos vyrai, o mūsiškiai priversti rinktis pražangas, už kurias esame baudžiami baudų metimais. Sėkmingai ketvirtyje greitame puolime žaidžia S. Liepiniaits, kurio staigūs prasiveržimai priverčia prašyti minutinės pertraukėlės jau Lenkijos komandą. Jai pasibaigus seka K. Kirlio klaida po kurios pirmaujame jau tik 34:30. Tiesa, čia pat pats Kristijonas atitaiso padėtį puolime du kartus paeiliui pataikydamas iš toli ir rungtynėms įpusėjus sugrąžindamas kiek didesnį pranašumą. VKL Rinktinė pirmauja - 40 : 32. Rezultatyviausiai vilniečių gretose žaidžia: K. Kirlys 13, A. Raišuotis ir D. Palšis po 6.

1 kėlinys: pirmasis kėlinukas prasideda užtikrintu vilniečių spurtu 7:0, tačiau pirmasis minutinės pertraukėlės paprašo būtent VKL Rinktinės treneris G. Kuliominas. Spurtas tęsiasi ir po jos, o lenkai niekaip neranda priešnuodžių greitam vilniečių puolimui. Lyg maža to, jie dar ir patys sunkiai renka taškus, kurių per pirmą kėlinį sukrapšto tik 8. Po pirmųjų dešimties minučių pirmaujame net 25:11.

Lenkijos komandos krepšį atakuoja A. Raišuotis


P.S. LIVE statistikoje J. Staniulio statistika turi būti priskiriama A. Raišuočiui.

13:50h.: Pirmame pusfinalyje dvikova pasibaigė kolegų iš Kauno pergale: "KKL" (Kaunas) - "Riga" (Latvia) 98 : 68. Netrukus aikštelėje ir antras pusfinalis, kuriame VKL Rinktinė susitiks su "LS" (Sopot, Lenkija) komanda.

 

EABL: Turas Kopenhagoje - VKL RINKTINĖ - turo NUGALĖTOJA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009