VKL - HSC Baltic Įmonių Lyga: metai Nauji - lyderiai tie patys

2016-01-23

Štai ir atėjo nauji metai VKL - HSC Baltic Įmonių Lygos pirmenybėse. Jose net 22 komandos vieno rato principu rungiasi, kuri taps pajėgiausia visų pirma reguliariojo čempionato komanda. Iki šiol realiausia kandidate tokia tapti buvo "Greitojo Kurjerio" ekipa, tačiau 2016-aisiais jų laukė ir pirmoji nesėkmė, neabejotinai priversianti komandos žaidėjus ir vadovus pasitempti, kad viso sezono įdirbis nenueitų veltui. Gaila, tačiau vis dar be pergalių lieka "PRESS'as" ir "SkyNet". Šioje apžvalgoje taip pat trumpai pakalbinome ir pirmenybių debiutantės - "AB Vilniaus Baldai" žaidėją Algirdą Rakšnį. Tad gero skaitymo !
 

SAVAITĖS  RUNGTYNĖS

Greitasis Kurjeris - Vį ŽŪiKVC 73 : 80 (25:15, 17:23, 20:21, 11:21).

 Greitasis Kurjeris: J. Strelčiūnas 21, A. Bacevičius 15, P. Parachomikas (16 atk.k.) ir L. Stripinis po 13, V. Dūda 7, A. Venskus ir P. Vairys po 2, A. Sabaliauskas ir E. Kašelionis taškų nepelnė.

 VĮ ŽŪiKVC: A. Praprovas 21 (11atk.k.), R. Mikšta 18, D. Mikalčius 14, J. Bernotavičius ir V. Jakaitis po 12, G. Kubilius 2, D. Ditkevičius 1, M. Benošis taškų nepelnė.

1 kėlinys: nors pirmuosius taškus pelnė "Vį ŽŪiKVC" komanda, tai buvo tik labai trumpalaikė rungtynių pradžia. Iki tol dar nepralaimėję čempionato lyderiai - "Greitasis Kurjeris" spurtavo kaip reikiant, ir dar kėliniui nepasibaigus po taiklių V. Dūdos baudų metimų įgijo dviženklį pranašumą - 19:8. Tuo metu atrodė, jog pernykščiai čempionato nugalėtojai ir vėl neturės jokių problemų kelyje link pergalės, tačiau taip buvo tik pirmame ketvirtyje kurį "Greitasis Kurjeris" laimėjo net 25:15. 
 
2 kėlinys: ketvirčio pradžioje vaizdas aikštelėje nesikeičia. "Greitasis Kurjeris" padidina savo pranašumą jau iki 14-os taškų ir nė neketina mažinti apsukų. Tačiau tuomet pagaliau pradeda iš miego keltis ir "Vį ŽŪiKVC" kolektyvas. Atsargiai ir neskubėdami jie vis dažniau taikliai atakuoja varžovų krepšį ir bando vytis gerokai pabėgusius priešininkus. Du taiklūs tritaškiai buvo jau sumažinę atsilikimą iki vienženklio, tačiau aikštelės šeimininkai nesnaudė ir atsakė panašiu spurtu. Tiesa, antras svečių bandymas vytis jau buvo gerokai sėkmingesnis. Tritaškį pataiko D. Mikalčius, dvitaškiu savo sirgalius nudžiugina A. Praprovas ir po taiklių G. Kubiliaus baudų metimų jau tik +6 "Greitojo Kurjerio" naudai. Ketvirtis baigiasi dar mažesniu čempionų pranašumu - 42:38.
 
 
G. Kubiliui (kairėje) ir V. Pranckevičiui (dešinėje, fone) su "ŽŪiKVC" pirmiesiems pavyko palaužti čempionus
 
3 kėlinys: antrą susitikimo dalį ir toliau kiek geriau pradėjo įsibėgėjusi "ŽŪiKVC" komanda. Ji vijosi tol, kol galiausiai po R. Mikštos dvitaškio sugebėjo išlyginti rezultatą - 46:46. Tačiau čempionato lyderiai nė neketino pasiduoti ir susigrąžino iniciatyvą į savo rankas. Prie to bene daugiausiai prisidėjo J. Strelčiūno ir P. Parachomiko duetas. Tačiau sėkmė ir vėl nebuvo ilgalaikė. Rezultatas dar kartą tapo lygus ir tik Pauliaus Parachomiko tritaškio kėlinio pabaigoje dėka priekyje dar "Greitasis Kurjeris" - 62:59.
 
4 kėlinys: lemiamą ketvirtį kiek netikėtai taikliu tolimu metimu pradeda A. Praprovas, dar kartą lygindamas rungtynių rezultatą. Toks Ado sėkmingas žaidimas puolime tarsi dar labiau užvedė jo komandos draugus, kurie, atrodo, pagaliau pradėjo kilti ir į lemiamą mūšį. Dar keletą minučių abi komandos keičiasi taikliais metimais, kol po taiklaus R. Mikštos dvitaškio "Vį ŽŪiKVC" įgyja šiek tiek labiau apčiuopiamą keturių taškų pranašumą - 68:72. Kad ir kaip stengėsi "Greitasis Kurjeris", jiems pataikyti nesisekė, o ir buvęs iki tol rungtynių lyderiu P. Parachomikas po 4 asmeninės pražangos visiškai pritilo. Tuo tarpu svečiai ramiai ir užtikrintai pridėdami vieną kitą taiklų metimą sėkmingai nužygiavo puikios pergalės link ir rungtynes 73 : 80 laimėjo "Vį ŽŪiKVC".
 
Po rungtynių abiejų komandų žaidėjai ir atstovai nebuvo itin kalbūs, taip, greičiausiai, maskuodami tikruosius komandų pajėgumus PLAY-OFF etapui. Pirmasis "Greitojo Kurjerio" pralaimėjimas vis dėl to leido komandai išlikti turnyrinės lentelės viršūnėje, tuo tarpu ekstra tašką iškovojusi "VįŽŪiKVC" dabar jau turi pranašumą prieš likusias lygos komandas, kurios "Greitajam Kurjeriui" pralaimėjo.

 

Turnyrinės lentelės viduryje

 

Svarbias pergales itin ankštoje turnyrinės lentelės vidurinėje dalyje prieš artimus savo konkurentus iškovojo "Gaumina" 69:64 palaužusi aukščiau buvusią "SEB - Skandinaviska" komandą, bei "Western Union" klubas, 73:70 nugalėjęs svečiuose "Lietuvos Geležinkelių" vyrus. Šios pergalės leido atitinkamai abiems klubams pakilti į viršų ir pagal prarastus taškus dalintis 7-8 pozicijas. Vieta pirmame aštuntuke garantuotų sąlyginai silpnesnį varžovą PLAY-OFF etape bent jau 1/8 finalo dalyje, tad kiekvienas taškas reguliariajam čempionatui artėjant prie pabaigos bus vis svarbesnis. Tuo tarpu pralaimėjusi "SEB Skandinaviska" kristeli žemyn iki 6-tosios vietos, kas, bent jau pagal šio sezono rezultatus, komandai yra labai žema pozicija.

 Kovojant dėl PLAY-OFF kelialapių


Apatinėje turnyrinės lentelės dalyje pasikeitimų nebuvo daug. Niekaip savo pirmųjų pergalių vis dar nesulaukia ir vėl pralaimėjimus patyrusios "PRESS'o" bei "SkyNET" komandos. Geru žaidimu nudžiuginti savo sirgalių vis dar negali ir "Thomson Reuters", kurių sąskaitoje - vienintelė pergalė. Du kartus aikštelę nugalėtojais paliko "Glasma Service", kurių galimybės, bent jau dabar, patekti į atkrintamąsias varžybas taip pat gana miglotos. O šiek tiek aukščiau - itin ankšta. Nugalėjusi "PRESS'a" "Sicor Biotech" komanda pakilo jau net iki 13- tos pozicijos ir turi teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą - 5:4. Visiškai šalia jų - ant 14 laiptelio "Impuls LTU" vyrai, kuriems į nugaras kvėpuoja vienu pralaimėjimu daugiau turinti "NMA" ekipa. Paskutinė į PLAY-OFF etapą patenkanti - 16ta pozicija kol kas "Vilniaus Baldų" rankose, kurie laimėjo 4 kartus ir patyrė 7 nesėkmes. Dar vienu pralaimėjimu daugiau turi 17-ta žengianti "IKEA" bei vienu laimėjimu mažiau iškovojęs "Vilniaus Energijos" kolektyvas. Jau dabar aišku, kad viena vienintelė pergalė bet kurią komandą gali iš karto kilstelti į išganingą TOP-16 grupę, todėl bekompromisių kovų kitą savaitę bus apstu. Vien jau kokios svarbos bus vertos "Vilniaus Energijos" - "PRESS'o" bei "Sicor Biotech" - "NMA" dvikovos. O kas švęs pergales po savaitės - pamatysime jau kitoje mūsų apžvalgoje.

SAVAITĖS INTERVIU - Algirdas Rakšnys ("Vilniaus Baldai")

"Vilniaus Baldų" komanda šiemet debiutuoja VKL - HSC Baltic Įmonių Lygos čempionate ir daro tai pakankamai sėkmingai. Ekipa nuolat balansuoja ties TOP-16 riba ir yra reali kandidatė pratęsti savo kovas ir pasibaigus reguliariajam čempionatui PLAY-OFF varžybose. Kaip ekipai sekasi, kokie jos tikslai ir apie kitus įdomius faktus trumpai pakalbinome užtikrintą kolektyvo lyderį - Algirdą Rakšnį.

- Kaip vertinate šių metų įmonių lygą? Kokius matote pliusus bei minusus?

- Vertinu ganėtinai gerai. Komandos stiprios, žaidžia komandinį žaidimą, matyti, kad dauguma ne vienerius metus treniruojasi drauge. Šios lygos pliusas tas, kad dalyvauja daug komandų. Minusas - teisėjai nepakankamai svarbiai žiūri į kai kurias varžybas (kadangi esu žaidęs VKL Elito lygoje, turiu su kuo palyginti).

- Esate vienas iš naudingiausių lygos žaidėjų, papasakokite nuo ko prasidėjo, kaip klostėsi krepšininko karjera, bei kokie tolimesni tikslai susiję su krepšiniu?

- Vaikystėje teko rinktis tarp krepšinio ir lauko teniso, bet krepšinis nugalėjo. Užaugau nedideliame miestelyje - Elektrėnuose, čia sporto mokyklos, ar kažkaip rimčiau sportuot galimybės nebuvo, tai kažkur nuo 5 klasės vienas pradėjau važinėti į Vilnių, į Šaruno Marčiulionio krepšinio akademiją. Kaip ir dauguma vaikų svajojau tapti krepšininku, bet... Baigiau ŠMKA , o po mokyklos baigimo įstojau į universitetą ir žaidžiau jau už universiteto komandą. Smagu, kad tais laikais teko pakonkuruoti su vos ne visu Kauno Žalgirio starto penketu: Mačiuliu, Kalniečiu, Jankūnu ir begale kitų LKL-e žaidziančių krepšininkų. Studentų lygoje skambių pergalių nepasiekėm, bet A lygą laimėjome. Na o dabar žaidžiu įvairiose mėgėjų komandose, tad gal pavyks dar kurį nors turnyrelį laimėti.

- Kaip vertini šio sezono savo komandos pasirodymą bei kokius tikslus keliate šiais metais?

- Savo komandos pasirodymus sunku vertinti, nes aš čia esu kaip legionierius, bet kolektyvas lyg ir priemė mane, esu dabar kaip savas. Kitas dalykas - nelabai renkames i rungtynes, atrodo įmonės darbuotojams visos sąlygos yra ateiti pasportuoti, smagiai praleisti laiką, nebūtinai rungtynėse, kad ir į treniruotėse. Sezonas ilgas, stengsimės iškovoti kuo daugiau pergalių. Kas liečia patį žaidimą, tai vertinu pakankamai neblogai, kovojam dėl pergalės prieš varžovus su kuriais galim žaist, kurie +/- yra mūsų lygio, na o su kitais jau žaidžiame taip, kaip išeina.  Vis planuojam po varžybų išgert po bokalą alaus, aptart visas strategijas, bet vis nepavyksta, todėl mūsų žaidimas labai banguotas, bet manyčiau taip bus neilgai, tobulėjam su kiekvienomis rungtynėmis.

- Kurios komandos, tavo nuomone, laimės pagrindinius pasaulio čempionatus? NBA, Eurolygą, LKL, bei Įmonių lygą?

- Kaip bebūtų gaila, bet manau "Rytui" šį sezoną vėl nepavyks nugalėti "Žalgirio", su tokiu zaidimu, kaip iki T. Pačėso atėjimo tai kažin ar ir į finalą prasibraus... Bet, atrodo, viskas eina gera kryptimi. Eurolygoje labai gerą įspūdį palieka Rusijos klubai, tiek "CSKA", tiek "Lokomotiv", tiek tas pats "Khimki" su Rimu priešaky, dar prie favoritų priskirčiau "Olympiacos" ir "Fenerbahce", manyčiau kažkuri iš šių komandų turėtų laimėti pirmą vietą. Apie NBA yra sunku kažką pasakyti, bet kuri komanda gali tiek laimėti, tiek pralaimėti, bet prie pagrindinių favoritų priskirčiau praeitų metų finalininkus - Clevelandą ir Golden State. Jei D. Rose nekamuos traumos, labai norėčiau tikėti ir Čikagos sėkme. Įmonių lygoje dar su daug komandų nežaidėme, bet pagal komandų sudėtis manau didžiausi favoritai laimėt taurę yra "Vilniaus PDPS", jei jie nelaimės - tai labai nustebsiu! Antrą vietą atiduočiau "Vilniaus baldams" ir medalį duočiau šią komandą atgaivinusiai "Vilniaus Baldų" krepšinio komandos direktorei Kamilei.

- Ko palinkėtumėte Vilniaus krepšinio lygai?

- VKL'ui palinkėčiau pagaliau susitvarkyti internetinį puslapį, nes dar yra klaidelių, o šiaip šaunuoliai - judat teisinga linkme! Ir dar šiek tiek apie teisėjus. Norėčiau jiems palinkėt atidžiau dirbt savo darbą, palikti kažkokias ambicijas už salės ribų, labai nesmagu kai teisėjai trugdo žaisti. Visi žmonės, visi klysta, krepšininkai daro klaidas, teisėjai daro klaidas, tas yra normalu, bet kai teisėjai specialiai nešvilpia, ar sušvilpia "nesamonę", o paskui dar ir kokią techninę duoda, tai kažkaip rankos nusvyra net žaisti... Aišku, ne visiems taip, tad komandoms linkiu pergalių, teisėjams gerų "švilpukų", o VKL`ui toliau gerai dirbt savo darbą, kurį atlieka puikiai !

 

VKL - HSC Baltic Įmonių Lyga: metai Nauji - lyderiai tie patys

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009