VKL 1 lyga: nauji metai - naujos tendencijos (1 dalis)

2016-01-09

Štai ir atėjo nauji metai VKL pirmenybėse. Iš tikrųjų visai nepastebimai, bet kai kurios komandos jau baigė pirmojo rato kovas, o kitos jau visai šalia tos pabaigos. Per šią beveik pasibaigusią pirmąją sezono dalį įvyko daug įdomių dalykų. Bet viena yra aišku, kad 1 lygos pirmenybių prognozuoti neįmanoma. Kai jau atrodo, kad kažkuri komanda pradeda rodyti užtikrintą žaidimą, ji staiga pralaimi gerokai žemiau turnyrinėje lentelėje esančiam kolektyvui. Tokia buvo ir pirmoji šių, naujų VKL metų savaitė. Net keturiose rungtynėse iš penkių, pergalę šventė žemiau įsitaisiusios komandos ir taip sukėlė dar daugiau sumaišties turnyrinėje lentelėje.
 

-
73 - 90

2016-01-04: „Reaktoriaus smogikai - vezumalkas.lt“ - „Olimpas - Electrolux“ 73:90

Pirmieji po šventinio laikotarpio į aikštelę žengė dabartiniai lygos lyderiai: „Reaktoriaus smogikai - vezumalkas.lt“ bei „Olimpo - Electrolux“ krepšininkai. Besibaigiant pirmąjam ratui galima drąsiai teigti, kad šių komandų tikslai yra tik finalinis ketvertas ir veikiausiai aukščiausios prabos medaliai. Buvo išties įdomu, kuri komanda pirmoji po ilgokos pertraukos išsijudins ir pradės rodyti kokybiškesnį žaidimą. Tai geriau sekėsi svečiams - „olimpiečiams“. Šventiniu laikotarpiu sudėtį žymiai sustiprinę vyresniuoju broliu Laurynu Kirliu, elektronikos profesionalai įrodė savo pranašumą prieš varžovus 73:90. Dvikova prasidėjo išties apylygiai ir nors pirmojo kėlinio metu, svečiai stengėsi kiek labiau atitrūkti, tačiau didesnės nei 4 taškų persvaros jiems susikrauti nepavyko, kėlinys baigėsi lygiosiomis - 21:21. Antrojo kėlinio metu kiek geriau atrodė „smogikai“, lyg legendinėje G&G Sindikato dainoje užsukę beat'ą ir vedami Eduard Rogačiov (per kėlinį pelnė 9 taškus), įsiveržė į priekį 43:41, todėl antroji rungtynių pusė žadėjo ne ką prastesnę kovą. Po pirmųjų 20 minučių aikštelėje vaizdas kardinaliai pasikeitė. „Olimpas - Electrolux“ primetė savo, gynybinį krepšinį šeimininkams, o šie labiau susikaustę puolime nesugebėjo atsakyti L. Kirlio ir I. Rylos duetui taikliomis atakomis. Rungtynės baigėsi „Olimpo - Elctrolux“ naudai. Įdomu, kad tą dieną įvyko ne tik L. Kirlio debiutas, bet į „Reaktoriaus smogikų“ gretas grįžo ir visko matęs Tomas Grybauskas. Keista, bet Anglijos aukščiausios lygos lyderiui, VKL krepšinis buvo neįkandamas. Tomas per 28 minutes pelnė vos 2 taškus ir surinko -4 eff. balus. Galbūt tai didžiulė atostogų įtaka? Bet kuriuo atveju sveikiname Tomą grįžus į pirmenybes.

 
„Reaktoriaus smogikai - vezumalkas.lt“ neišgelbėjo E. Rogačiovas ir M. Kibildis, pelnę atitinkamai 19 ir 15 taškų.


„Olimpas - Electrolux“ gretose nuostabiai pasirodė Laurynas Kirlys bei Ignas Ryla. Komandos lyderiai pelnė 30 ir 21 tašką, o Ignas surinko net 49 naudingumo balus. Verta paminėti ir VKL rinktinės nario K. Bagdanavičiaus dvigubą dublį. Šis pridėjo 14 taškų bei 13 atkovotų kamuolių.

Ar bus komanda, kuri sustabdys Lauryną Kirlį? 

 

M. Krukonis („Reaktoriaus smogigai-vezumalkas.lt“ komandos žaidėjas):

„Susirinkome šį vakarą nenusiteikę, galbūt šventės irgi tam padarė įtakos, taip pat trūko komandos lyderio I. Juškevičiaus, kurio jėgos po krepšiu mums šį vakarą trūko labiausiai.  Šį vakarą varžovai buvo stipresni, tenka tai pripažinti. Tačiau bandysime atsirevanšuoti išvykoje.“ 

 

E. Ernaitis („Olimpas – Electrolux“ komandos treneris):

„Kaip ir savo žaidėjams šį vakarą sakiau: nors ir neatėjo jų komandos lyderis I. Juškevičius, tačiau varžovų nuvertinti negalim, nes komanda nestokoja aukšto lygio žaidėjų. Taigi, rungtynės parodė, kad lengva nebuvo ir aikštelėje virė įtempta ir arši kova. Varžovams pritrūko šį vakarą ūgio po krepšiu, pabaigoje matyt ir jėgų, nes gale rungtynių mes išlikome šviežesni, kas ir lėmė susikrautą persvarą. Rungtynių rezultatas tikrai neatspindi tikrosios kovos aikštelėje, kuri  virė beveik visas rungtynes.“

-
55 - 69

 2016-01-04: „PZU B“ - „VSC - Elteros projektai“ 55:69

Antrose naujųjų metų rungtynėse susitiko kol kas turnyro autsaideriai „PZU B“ bei stabiliai ties turnyrinės lentelės viduriu balansuojantys „VSC - Elteros projektai“. Be jokio abejonės aiškūs favoritai šioje dvikovoje buvo svečiai ir jie tai įrodė jau nuo pirmojo kėlinio. Nors susitikimas ir baigėsi nerezultatyviai, tačiau veikiausiai „VSC“ treneris Ignas Pagalys vadovavosi mintimis, kad puolimas gali laimėti varžybas, o gynyba - čempionatus. Jei „VSC - Elteros projektų“ žaidimas šį sezoną nestebina, jie išlaiko savo rimtos komandos lygį, tai „PZU B“ itin prastas demonstruojamas krepšinis kol kas tikrai sunkiai suvokiamas. Savo gretose aibę patyrusių žaidėjų turinti komanda niekaip nesugeba atrasti sėkmingo žaidimo recepto, o vien Oto Majero pastangų nepakanka. Norisi tikėti, kad ši komanda atrojo rato susitikimuose susirinks stipriausia sudėtimi ir pakils it Feniksas iš pelenų. Nes tokie žaidėjai, kaip Otas Majeras, Tomas Jasiulis, Marius Tenikaitis, Edvinas Dūda ar Algirdas Gaidys tikrai nepratę būti paskutiniais ir veikiausiai ne tokie jų šio sezono tikslai. Pačios rungtynės prasidėjo išties nerezultatyviai. Pirmojo kėlinio pabaigos sirena fiksavo rezultatą 5:14 svečių naudai. Antrajame kėlinyje geltonai / mėlyni pridėjo dar 2 taškus ir į didžiąją pertrauką išėjo ilsėtis pirmaudami 11 taškų persvara. Net ir pertrauka nepadėjo „draudikams“, šie, nors ir vedami sunkiai sustabdomo O. Majero (23 tšk., 8 atk.), ne tik kad nepriartėjo prie varžovų, bet ir leido dar labiau padidinti savo persvarą, kol dvikova baigėsi 55:69, svečių naudai.

 
„PZU B“ gretose šiokiais tokiais pragiedruliai galima įvardinti tik O. Majero ir T. Jasiulio žaidimą. Jie pelnė po 23 ir 14 taškų.


„VSC“ komandoje kaip jau įprasta pastebimiausi buvo gynėjų trio: Š. Žala, L. Ralys, S. Liepinaitis. Šarūnas ir Laurynas pelnė po 18 ir 16 taškų, o Simas atliko net 15 rezultatyvių perdavimų!
 

S. Liepinaitis pasakiškai skirstė kamuolius savo komandos draugams

 

"VSC- Elteros projektai" žaidėjas I. Kalesnykas:

„Gerai pradėjome naujus metus, nesitikėjom, kad taip bus, bet gerai, kad vakar vakare buvo treniruotė, tai truputį apsišlifavom, "išbėgiojom mišraines", kurių privalgėm per šventes. Dar gerai, kad per tarpušventį sportavom, tai tas įtakos turėjo. Šiaip komanda jų gera, tik kad nesusirinko visi ir taip gavosi. Jei būtų M. Tenikaitis atėjęs, manau, rezultatas būtų visai kitoks. Ačiū varžovams."

-
84 - 70

2016-01-07: „VJVJK“ - „Fejaskalbeja.lt“ 84:70

Staigmeną pateikė ir antrąją pergalę iškovojo „VJVJK“ klubas, kuris savo aikštelėje 84:70 įveikė į duobę įkritusius „Fejaskalbeja.lt“ krepšininkus. Galima sakyti, kad šeimininkams pasisekė „fėjas“ pasigauti tinkamu metu, kai vieni iš čempionato išsišokėlių gerokai daugiau pralaimi, negu laimi ir be jokios abejonės ši pergalė savanoriams buvo reikalinga, kaip oras. Tai leido išlipti iš paskutinės turnyrinės lentelės vietos ir įgauti didelio pasitikėjimo savimi. Pastebima ir tai, kad „VJVJK“ žaidimas stipriai pagerėjo visose miesto lygose būtent po žiemos pertraukos. Gal komanda pagaliau pradeda jausti vieni kitus? „Fejaskalbeja.lt“ trenerio G. Kuliomino laukia nauji klausimai: kas nutiko komandai, kuri pradėjo čempionatą 5 iš eilės pergalėmis? Veikiausiai į tai dar neatsakyta, to nežinome ir mes. O rungtynės prasidėjo išties atkakliai. Nei vienai komandai nepavyko įgyti apčiuopiamesnės persvaros ir pirmas kėlinys baigėsi svečių naudai 17:19. Tačiau antrajame kėlinyje jau kiek geriau sekės žalią aprangą vilkintiems žaidėjams iš „VJVJK“. Kėlinys laimėtas 6 taškais leidžia eiti į rūbinę gerų nuotaikų ir tai atsispindi kitoje rungtynių pusėje. Trečiajame kėlinyje šeimininkai įgyja net 16 taškų persvarą ir ją išlaiko iki pat akistatos pabaigos.


„VJVJK“ į pergalę nutempė Elonas Pokanevič, pelnęs net 27 taškus. Paulius Mičėnas pridėjo 17, o VKL rinktinės „centro“ Aurimo Raišuočio sąskaitoje 14 taškų bei tiek pat atkovotų kamuolių.


„Fejaskalbeja.lt“ įspūdingiau pasirodė Mantas Vanagas bei Linas Šyvis, pelnę 21 ir 15 taškų.
 

Įdomu, ar A. Raišuotis pajėgs tapti pagrindiniu vidurio puolėju VKL rinktinės gretose?

 

„Justiniškių vaikų ir jaunimo klubas“ komandos komentaras, Ž. Zinkevičius:

„Šiandien galvojau, ar atvažiuoti į rungtynes, ar ne, kadangi sergu. Labai džiaugiuosi, kad atvykau. Žaidėme prieš labai ambicingą komandą su labai ambicingu treneriu ir kai kuriais žaidėjais, ne ką mažiau piktais. Visgi pavyko sustyguoti tą mūsų komandinį žaidimą. Pirmąsias 32 minutes sekėsi tikrai neblogai tiek gynyboje, tiek puolime. Deja, kai varžovai pradėjo naudoti spaudimą mes visiškai pasimetėme. Tik dėl laiko trūkumo rezultatas yra teigiamas mūsų naudai. Dar kartą noriu padėkoti visiems, kurie yra sveiki ir atėjo į rungtynes, o kitiems linkiu greičiau pasveikti.“

„Fejaskalbeja.lt“ komandos komentaras, G. Kuliominas:

„Mūsų rungtynės siaubingos. Iš po krepšio nepataikėme kokių 15 kartų, jeigu ne daugiau, "į medžius" lipome bene kas antrą ataką. Nežinau, galbūt buvome nenusiteikę, nes pagal turnyrinę lentelę varžovų pozicija buvo žemesnė, negu mūsų, tad galvojome, kad pavyks viena koja nugalėti, tačiau gavome gerą pamoką. Gal atsiliepė tai, kad turėjome virš 2 savaičių trukusią pertrauką, o į treniruotes niekas nevaikšto. Matyt, galvoja, kad gerai žaidžiame. Bet, kaip matome, nesame tokie geri, labiau vidutiniokai. Tikiuosi, kad mūsų žaidėjai pagalvos, ką daro, kad reikia treniruotis ir reikia kartu dirbti siekiant geresnių rezultatų ir, tikiuosi, kad ateityje mūsų žaidimas bus geresnis, negu šiandieną.“

VKL 1 lyga: nauji metai - naujos tendencijos (1 dalis)

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009