VKL TAURĖ: pirmoji 3-iojo kvalifikacinio etapo staigmena - Elektrėnų "Centauro" triumfas

2016-01-06
  Pirmą kartą rengiamose VKL Taurės pirmenybėse startavo net 114 komandų. Turnyro pradžia prasidėjo trimis kvalifikaciniais etapais, kuriuose susirungia tarpusavyje žemesniųjų lygų atstovai. Nuo pirmojo pagrindinio etapo į kovą stos ir stipriausios - VKL 1-osios lygos atstovės, o pretendentų į VKL Taurę liks tik 32. Prasidėjęs trečiasis kvalifikacinis etapas jau atnešė ir didelę staigmeną, kurios autoriai - jaunieji III VKL Lygos atstovai Elektrėnų "Centauro" krepšininkai, sugebėję iš tolimesnių kovų eliminuoti II-ojo diviziono "BC Normaliok" ekipą.

SK CENTAURAS (III) - Normaliok (II) 77 : 68 (20:23, 22:12, 22:13, 13:20).

 SK Centauras: E. Visockas 23, N. Kaminskas 13, E. Kazakevičius 9;

 Normaliok: T. Pečiulis 20 (13 atk.k.), Ar. Juchnevičius 16, Aur. Juchnevičius 15.

Neretai būna taip, jog sąlyginai silpnesnėms komandoms vieno minuso sistema vykstančios taurės varžybos tampa net didesniu tikslu, nei pagrindinis čempionatas. Galimas dalykas, jog taip yra ir Elektrėnų "Centauro" stovykloje, kurią šaltą antradienio vakarą aplankė dar viena šventė. Komanda iš tolimesnės kovos sensacingai eliminavo aukštesnės II-osios Lygos atstovus "BC Normaliok". Tokiu būdu elektrėniškiai ne tik pateko tarp 32 stipriausių VKL Taurės komandų, tačiau įgavo teisę jau kitame etape burtams suvedus susitikti su pačiomis stipriausiomis - VKL I-osios Lygos komandomis.

Elektrėnų "Centauras" tapo pirmąja III -iosios Lygos komanda, patekusia į pagrindinį VKL Taurės etapą

 

Dvikova prasidėjo atkakliai, tačiau kiek ilgesnį laiko tarpą pirmavo svečiai iš Vilniaus. Jie rungtynėms nesugebėjo deleguoti stipriausios savo sudėties, tačiau ir be lyderių tikėjosi sėkmingai įveikti šį varžybų barjerą. Tačiau su tuo visiškai nenorėjo susitaikyti "Centauras". Pirmame kėlinuke po taiklaus A. Juchnevičiaus dvitaškio "Normaliok" atsiplėšė 8:15, tačiau tokia sėkmė buvo laikina. Aikštelės šeimininkai atsigavo po šalto dušo ir po E. Visocko dvitaškio priartėjo per vieną metimą - 13:15. Nedaug kas pasikeitė ir iki ketvirčio pabaigos, kuris skelbė nežymų svečių pranašumą - 20:23.

Antrame ketvirtyje iniciatyvą jau į savo rankas perėmė "Centauras". Kėlinio pradžioje tritaškiu rezultatą išlygino D. Baslyk ir nors "Normaliok" dar buvo įgiję 4 taškų persvarą, tai buvo paskutinis kartas, kuomet jie rungtynėse buvo pirmaujančiųjų vaidmenyje. Dar vienu tritaškiu svarstykles savo komandos naudai nusvėręs N. Kaminskas (35:32) daugiau nebeleido varžovams pagalvoti apie persvaros susigrąžinimą. Dvikovai įpusėjus aikštelės šeimininkai pirmavo jau 42:35.

Trečiame kėlinyje "Centauras" įgijo rekordinį pranašumą, kuomet ketvirčiui besibaigiant po dar vieno taiklaus E. Visocko tolimo šūvio pabėgo net 21 tašku į priekį - 62:41. Nors "Normaliok" iki dvikovos pabaigos ir stengėsi, viskas, ką sugebėjo padaryti II Lygos ekipa tebuvo skirtumo sumažinimas. Dvikova pasibaigia netikėta ir malonia elektrėniškių pergale - 77:68.

Po rungtynių vyriausiasis "Centauro" treneris V. Pupininkas džiaugėsi: "Puikios varžybos, iš tikrųjų. Kaip parodė mūsų sunkus darbas - galime žaisti ir be esamo lyderio. Žaidėme drąsiai, nors gynyboje ir buvo klaidų, bet, kadangi gerai puolėme, tai ir sugebėjome laimėti. Vėliau vyrai pavargo, dėl to suprastėjo ir pataikymas, tačiau laimėti vis tiek sugebėjom. Buvo šauni kova."


Pasibaigus dvikovai pakalbinome ir vieną iš pergalės bendraautorių - Danielių Baslyk.

- Kaip pavyko sužaisti tokias puikias rungtynes ir laimėti ?

- Dvikovą galima drąsiai pavadinti vienomis geriausių mūsų varžybų. Padarėme tikrai nedaug klaidų, žaidėme kaip tikra komanda. Daug dėmesio akcentavome į gynybą, stengėmės, spaudėme, ir mūsų pastangos atsipirko.

- Kitame VKL Taurės etape jau prisijungs ir stipriausios 1-osios lygos komandos. Ko tikitės iš burtų ? Stipraus priešininko išbandymo, ar kaip tik - įveikiamo varžovo ?

- Iki pat trečiojo etapo, manau, burtai buvo mums palankūs, todėl tikiuosi jog sėkmė nuo mūsų nenusisuks ir gausime palankų varžovą. Esame jauna komanda, kuri siekia daugiau pripažinimo bei pagarbos šioje lygoje, o pagarbą užsitarnausime tik geru žaidimu ir pergalėmis.

- Kaip vertini VKL taurės varžybas, kaip turnyrą ? Įdomus, reikalingas, o gal tai tik eilinės papildomos kovos? Kuo jos įdomios (jei įdomios) tokiai komandai, kaip jūsų ?

- Tokio pobūdžio turnyras tikrai yra įdomus, galbūt netgi azartiškas, kadangi jame klysti negali: tu arba laimi, arba važiuoji namo, o kiekvienas etapas yra vis sunkesnis ir susirėmimas su aukštesniųjų lygų komandomis yra didelis savęs patikrinimas.

VKL TAURĖ: pirmoji 3-iojo kvalifikacinio etapo staigmena - Elektrėnų

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009