Tarpušvenčio apžvalgos: 3-osios lygos "F" grupėje tris pirmos vietos jau praktiškai aiškios

2016-01-04


Staigiai greitai išpopuliarėjo žemesnio pajėgumo III-ioji lyga. Šiame turnyre šį sezoną startavo net 48 komandos. Net ir pradedantys krepšinio mėgėjai, kurie neturi nei išskirtinių įgūdžių, nei patirties šioje lygoje ras su kuom pasivaržyti. Pabandysime apžvelgti visas šio turnyro komandas dalyves. Tęsiame pažintį ir šį kartą jūsų dėmesiui pristatome "C" grupės komandas.

 

Ridikas - 2

    
Galingai be kluptelėjimų pirmyn žengia vieni 3-iosios lygos favoritų - "Ridikas - 2". Ši komanda yra puikiai sukomplektuota ir kol kas tik "NK Gaugija" sugebėjo mesti "Ridikui" kiek didesnį iššūkį. Fenomenalus šioje ekipoje ir visų krepšininkų vidutinis naudingumo koeficientas. Visi dešimt klube registruotų žaidėjų vidutiniškai renka dviženklį naudingumo balų skaičių, o net penki krepšininkai patenka į bent vieną visos lygos geriausių žaidėjų dešimtuką: Jonas Norvaišas (blokuoti metimai ir dvitaškių taiklumas), Regimantas Šeštokas (rezultatyvūs perdavimai ir baudų taiklumas), Julius Stanaitis (dvitaškių taiklumas), Danielius Palepšaitis (dvitaškių taiklumas) ir Ignas Vaičys (tritaškių taiklumas). Gerai žaidia visa komanda, tačiau ryškiausiai 2015 metais išsiskyrė Pilaitės mikrorajono atstovai: Ignas Vaičys ir Jonas Norvaišas. Šie krepšininkai vidutiniškai rinko daugiau nei 23 naudingumo balus. Ir toliau taip pat žaisdama ši komanda turėtų prasibrauti į finalinį ketvertuką be didesnio pasipriešinimo. Ar taip ir bus iš tikrųjų, pamatysime prasidėjus 3-iosios lygos atkrintamosioms varžyboms.



Regimantas Šeštokas (su kamuoliu) kol kas puikiai skirsto komandos draugams kamuolius

 NK Gaugija

    
Aukštus tikslus 3-iojoje lygoje kelia ir "NK Gaugija" kolektyvas. Sezono metu šis klubas rungtyniauja per du divizionus. Nors sudėtis atrodo tikrai galinga, o krepšininkai puikiai vienas kitą pažįsta, tačiau "NK Gaugija" šio sezono metu buvo  ne kartą pristabdyta. 3-iojoje lygoje "gaugus" pristabdė buvusio komandos trenerio šį sezoną vadovaujamas "Ridiko" klubas. Jau šiandien šios komandos stos į antrąją dvikovą ir mes pamatysime, ar pirmasis pralaimėjimas greičiau buvo atsitiktinumas, ar daugiau tendencija. Tokiu pat krepšininku stabilumu kaip "Ridikas", "NK Gaugijos" krepšininkai pasigirti negali, tačiau komandoje yra šeši žaidėjai, kurie renka pakankamai solidžius naudingumo balus: Paulius Kavaliauskas, Tomas Petravičius, Gasparas Kazlauskas, Ignas Kazlauskas, Aurimas Špiliauskas ir Justinas Liepinaitis. Geriau paanalizavę šią sudėtį pamatysime, jog tokiu šešetuku "NK Gaugija" drąsiai gali žaisti bet kuriose rungtynėse, kadangi visos pozicijos yra labai gerai subalansuotos ir teisingai rotuojant kiekvienas krepšininkas gali gauti pakankamai laiko pailsėti. Rimčiausios dvikovos šiai ekipai prasidės nuo antro etapo, o dabar beliko sėkmingai pabaigti pirmąjį grupės etapą ir išsiaiškinti savo galutinę vieta "F" pogrupyje.

 

Tomas Petravičius (atlieka metimą) - labai svarbus žaidėjas "NK Gaugijos" komandai, tačiau 3-čiosios lygos rungtynėse klubui atstovauti negalės

 Be Šansų


Jeigu šioje grupėje yra dvi ryškios favoritės ir keturios silpnesnės komandos, tai "Be Šansų" bus ta grandis, kuri jas visas skiria. Nei viena 4-7 poziciją užimanti komanda nesugebėjo deramai pasipriešinti "Be Šansų" kolektyvui, tačiau patys "Be Šansų" kol kas nespėjo mesti rimtesnio iššūkio bent vieniems iš pogrupio lyderių. "VKL taurės" varžybose "Be Šansų" nesugebėjo pademonstruoti pilno savo pajėgumo ir kovas pabaigė jau pirmajame kvalifikaciniame etape. Į rungtynes su irgi 3-iosios lygos tik kitos grupės "Lyderių" klubu, neatvyko keturi pagrindiniai "Be Šansų" krepšininkai, kas, veikiausiai, ir tapo pagrindine pralaimėjimo priežastimi. Šio sezono metu komandą į priekį veda: Matas Grigonis, Mantas Stankus, Darius Gaižauskas ir Laurynas Diržys. Šiems krepšininkams puikiai talkina du Justinai: Bartkevičius ir Bakšys. Patekimą į kitą etapą "Be Šansų", greičiausiai, užsitikrins jau šiandien rungtynėse su "Sudervė TEAM". Pergalės atveju "Be Šansų" turės net trim pralaimėjimais mažiau už ketvirtąją pogrupio vietą ir galės būti ramūs dėl trečiosios pozicijos. O tikrasis komandos pajėgumas geriausiai atsiskleis antrajame etape tarp stipriausių lygos ekipų.

 

Justinas Bakšys (meta) kol kas yra daugiausiai kamuolių atkovojantis "Be Šansų" komandos krepšininkas

 Sudervė TEAM

    
Su keturiomis pergalėmis ir keturiais pralaimėjimais į trečiąją grupės vietą kol kas rimčiausiai taikosi krepšininkai, atstovaujantys Sudervės miesteliui. Solidus pasirodymas jau debiutiniame sezone tikrai padeda deramai garsinti nedidelį miestelį Vilniaus užmiestyje. Prieš savo tiesioginius konkurentus kovoje dėl ketvirtosios vietos grupėje "Sudervė TEAM" šiai dienai turi keturias pergales ir vos vieną pralaimėjimą. Sezono metu komandos gretose aikštelėje pasirodė net keturiolika krepšininkų. Komandos lyderiu galima drąsiai vadinti Darių Polonskij. Šis žaidėjas ne tik yra naudingiausias klubo krepšininkas, tačiau dar ir puikus komandos ramstis gynyboje. Aukštaūgis šiuo metu užima antrą vietą pagal blokuotus metimus tarp visų lygos krepšininkų. Dariui puikiai talkina Zbignev Dubovski, Arnold Dacevič ir komandos naujokas Alik Lipnievič. Kol kas viskas šiai komandai klostosi labai pozityviu scenarijumi. Jeigu viskas vyks taip ir toliau, galime "Sudervė TEAM" pamatyti ir "EKO" lygos atkrintamosiose rungtynėse.

 

Zbignev Dubovski (su kamuoliu) kol kas demonstruoja labai solidų krepšinį

 Twomenas - Avenire

        
Gana tvirtai įsikibę į penktąją grupės poziciją laikosi "Twomenas - Avenire" krepšininkai. Jie abu kartus pralaimėjo ketvirtoje vietoje esančiai "Sudervė TEAM" komandai, tačiau iškovojo dvi pergales prieš "Žiemgalą" ir vieną kartą laimėjo prieš "Meridianą". Komandoje lyderis yra vidurio puolėjas Rokas Dubauskas. Tvirtai sudėtas aukštaūgis per septynerias rungtynes vidutiniškai per 32 žaidimo minutes pelno po 12,6 taško ir atkovoja net po 16,7 atšokusio kamuolio. Jam sėkmingai talkina įžaidėjas Darius Daugvila ir atakuojantis gynėjas Eimantas Belskis. Komandai labai trūksta vos trejuose susitikimuose pasirodžiusio Arnoldo Bulotos. Šis krepšinikas labai sėkmingai gali ardyti varžovų gynybą individualiais veiksmais ir pats sėkmingai užbaigti atakas arba asistuoti atsilaisvinusiems komandos draugams. Sausio dešimtą "Twomenas - Avenire" antrą kartą su "Meridiano" ekipa. Šios dvikovos baigtis, greičiausiai, lems, kas grupėje užims penktą vietą ir papildomai pasiims labai svarbius įskaitinius taškus į antrą etapą.

 

Sausio 10 dieną "Twomenas - Avenire" komandos laukia kol kas svarbiausios šio sezono rungtynės

 Meridianas

    
Penkias atkaklias kovas šį sezoną jau turėjo "Meridianas" komanda. Iš jų tik dviejuose pavyko iškovoti pergalę, o trijuose teko pripažinti priešininkų pranašumą. Visose šiose rungtynėse "Meridianas" nė karto neleido varžovams įmesti 60-imt, ar daugiau taškų. Tiesa, ir patys "Meridiano" atstovai nei viename iš šių susitikimų nepelnė 60 ar daugiau taškų, o per visas šį sezoną žaistas rungtynes 60 taškų įmesti pavyko vos vieną kartą. Tokia statistika leidžia teigti, jog "Meridianas" turi pakankamai neblogai subalansuotą gynybą, tačiau tuo pačiu yra ir labai didelių problemų puolime. "Meridiano" komandoje lyderiai yra du aukštaūgiai Vytautai: Ostrauskas ir Kumetaitis. Iš žemesnių krepšininkų kiek geriau sekasi Tomui Eitmanavičiui, Dariui Burbuliui ir Simonui Fergeliui. Potencialo komanda tikrai turi, tačiau reikėtų ateičiai pasipildyti rimtesniu įžaidėju, kuris galėtų protingai valdyti komandos žaidimą, arba su patyrusiu treneriu sukurti komandos žaidimo schemas treniruočių metu.

 

Lygos senbūviai - "Meridianas" niekaip neatskleidžia pilno savo komandos potencialo
 
 Žiemgala

    
Ne vieną atkaklią kovą šį sezoną turėjo "Žiemgalos" klubas, kuriam kol kas fatališkai nesiseka - komanda šiemet pralaimėjo visus aštuonis žaistus susitikimus. Komandoje ryškiau išsiskiria du lyderiai: Gražvydas Kaškelis ir Adomas Daunaravičius. Abu šie krepšininkai turi, kur tobulėti. Gražvydui reikėtų patobulinti baudų taiklumą, kuris šiai dienai yra labai prastas. Adomas turėtų geriau išsinaudoti savo sudėjimą. Tvirtai sudėtas aukštaūgis krepšininkas yra tikrai pakankamai koordinuotas, kad bent dvigubai pasigerintų asmeninius statistinius rodiklius. Pagrindiniams dviems žaidėjams geriausiai šiai dienai talkina: Andrius Švelnia, Simonas Greičius, Andrius Zalieckas ir Mindaugas Radvila. Iki pirmojo etapo pabaigos komandos dar laukia dvi rungtynės, kuriose drąsiai galima kovoti dėl pergalės (prieš "Sudervė TEAM" ir "Meridianas"). Visgi, norint laimėti, reikia deramai susirinkti ir išnaudoti visą savo potencialą. Kitu atveju pirmosios pergalės gali tekti siekti jau tik antrajame etape.

 

Gražvydui Kaškeliui (kairėje) treniruočiu metu daugiau laiko derėtų skirti baudų metimams

Tarpušvenčio apžvalgos: 3-osios lygos

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009