Vilniaus krepšinio lyga: Truputis istorijos ir ateities planai

2015-09-10

 Prieš penkerius metus mėgėjiško krepšinio žemėlapyje atsirado naujas vardas – „Vilniaus krepšinio lyga“. Pirmieji žingsniai buvo sunkūs. Visgi, kryptingai judant į priekį, lyga augo, o jubiliejiniame penktajame sezone buvo pasiektas įspūdingas dalyvių skaičius - 226. Visų sezonų metu dauguma bent vieną sezoną žaidusių ekipų likdavo rungtyniauti ir toliau, o prie jų prisijungdavo naujų klubų. Tai sąlygojo tendenciją, jog nei vieno sezono metu dalyvių skaičius nesumažėjo. Visą augimo istoriją ir ateities planus pateiksime šiame straipsnyje.

 2010 metais nauja krepšinio lyga Vilniuje į savo gretas sugebėjo pritraukti 44 komandas. Visi šie klubai varžėsi "Elito" ir "Iššūkio" taurėse. "Pavasario" čempionato" metu prisijungė dar trisdešimt ekipų. 74 - jau tada atrodė gana didelis skaičius, tačiau tai tebuvo kelio pradžia. Apie sėkmingą lygos darbą sparčiai pasklido žinia. Antrojo sezono metu komandų skaičius išaugo net 62 ekipomis ir pasiekė įspūdingą 136 klubų ribą. Vėliau du sezonus sekė augimas po dešimt komandų, kol, galiausiai, jubiliejiniame penktajame sezone simboliškai buvo sumuštas augimo rekordas, kurį, vargu, ar kada nors pavyks pagerinti. Nuo 156 ekipų ketvirtojo sezono metu buvo išaugta iki 226 komandų penktajame sezone. Tokie skaičiai verčia nesustoti ir judėti į priekį.  

"Vilniaus krepšinio lygos" komandų pokyčio per penkerius gyvavimo metus diagrama 

 Augdama lyga nestovi vietoje, o juda į priekį, taigi naujovių šeštajame sezone netrūks. "Vilniaus krepšinio lyga" pasistengs iškelti mėgėjišką krepšinį į dar aukštesnį lygmenį.
Pirmiausiai, visi visų "VKL" lygų dalyviai ateinančio sezono metu galės susigrumti "VKL taurės" varžybose. Tai yra precedento mėgėjiškame Lietuvos krepšinyje neturintis renginys. Sėkmingai pasirodžiusi silpnesnėje lygoje rungtyniaujanti komanda galės nužygiuoti toli ir mesti iššūkį "Elito" lygos atstovams. Komandoms tereikės susimokėti dvidešimties eurų startinį mokestį, kadangi didžioji startinio mokesčio dalis bus padengta generalinio VKL rėmėjo - "Nesė Casino". Už šį vienerių rungtynių savikainos nesiekiantį mokestį klubams gali pasisekti sužaisti net 6-8 susitikimus. Taurė prasidės kvalifikaciniu etapu, kuriame susigrums "C", "EKO", ir "Įmonių" lygų atstovai.  Laimėtojai žengs į pagrindinį (antrąjį-ketvirtąjį) etapą (priklausomai nuo dalyvių skaičiaus). Pagrindiniame etape prie laimėjusių klubų prisijungs "B" lygos atstovai. Šio etapo nugalėtojai žengs dar toliau. Galiausiai į kovas įsijungs ir ELITO Lygos dalyviai. Taip bus rungiamasi iki pat finalo. 

 
"VKL taurės" sistemos schema  

 "Vilniaus krepšinio lyga" šeštąjį sezoną pasitiks su nauju veidu - internetiniu puslapiu, kuris bus pritaikytas ir mobiliesiems įrenginiams. Šiuo metu naujasis tinklapis yra ruošiamas startui. Siekiama, jog naujas produktas kuo tiksliau atitiktų kiekvieno krepšininko mėgėjo pagrindinius poreikius. Visai netrukus apsilankyti naujajame VKL internetiniame puslapyje bei jį įvertinti galės ir visi interneto vartotojai.


"Vilniaus krepšinio lygos" statistika nuo šeštojo sezono bus visiškai kompiuterizuota. Visi statistai rungtynių metu naudosis kompiuteriais, o kiekvienas dalyvis be išsamios statistikos galės mėgautis ir įvairiomis analizėmis. Šiuo metu yra dirbama, kad analizes būtų galima pritaikyti ir naujajam "VKL" internetiniam puslapiui.

Kompiuteriais skaičiuojamos statistikos pavyzdys

"Vilniaus krepšinio lyga" dėkoja visiems savo dalyviams, darbuotojams, rėmėjams ir net konkurentams. Jūs visi stipriai prisidedate prie mėgėjiško krepšinio populiarinimo. Jeigu ne kiekvieno iš Jūsų indėlis, mėgėjiškas krepšinis Lietuvoje nebūtų taip plačiai išsivystęs. Ačiū, kad esate! Ačiū, kad mylite krepšinį! Ačiū, kad padedate iškelti mėgėjišką krepšinį į naują lygmenį! Sėkmingo ateinančio sezono! 

"Vilniaus krepšinio lyga" kviečia registruotis šeštajam sezonui!

Daugiau pasiskaityti apie ateinančio sezono čempionatus galite čia:

REGISTRACIJOS NAUJIENA 

EKO lyga - naujoms ir silpnesnėms komandoms

ĮMONIŲ lyga - krepšinį žaidžiantiems bendradarbiams

BENDRUOMENIŲ lyga - bendruomeniniu pagrindu sudarytoms komandoms

C lyga - pati gausiausia lyga

B lyga - stipresnėms ekipoms

ELITO lyga - stipriausioms ekipoms 

VKL TAURĖ - DOVANA VISIEMS DALYVIAMS ! 

 

 

"Vilniaus krepšinio lygos" krepšininkai ir toliau turės galimybę atstovauti "VKL" rinktinei "Europos alternatyvioje krepšinio lygoje"
Vilniaus krepšinio lyga: Truputis istorijos ir ateities planai

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009