Puiki niša stipresnėms ekipoms - "B" lyga

2015-09-06
 Aukštesnio meistriškumo krepšininkams puikiai tinkama yra „B“ lyga. Tai puiki vieta rungtyniauti kiekvienai ekipai, kuri dar nepribrendo dalyvavimui „Elito“ lygoje. Vietų kiekis šioje lygoje yra ribotas. Įprastai vidutinio meistriškumo turnyre sezono metu dalyvauja nuo šešiolikos iki dvidešimt keturių ekipų. 

Praėjusio sezono metu „B“ lygoje rungtyniavo šešiolika komandų. Pirmajame etape jos burtų keliu buvo paskirstytos į "A" ir "B" pogrupius, kuriuose žaidė namų - svečių rungtynių principu. Abiejų pogrupių 1 ir 2 vietos iš karto pateko į ketvirtfinalį, tuo tarpu 3,4,5,6 abiejų pogrupių vietos kovėsi dėl patekimo į jį aštuntfinalio susitikimuose. 1/8 Finalo etape buvo žaidžiamos dvi rungtynės skaičiuojant +/- taškų skirtumą, tuo tarpu, 1/4 finalo - serija iki dviejų pergalių. Čempionatas pabaigtas finalinio ketverto varžybomis.

„B“ lygoje negali rungtyniauti „LKL“, „NKL“ ar bet kurios šalies aukščiausioje lygoje 2015/2016 m. sezono metu žaidęs krepšininkas. Visgi kolektyvo paraiškoje gali būti 4 „Elito“ ar „A“ lygos krepšininkai, o registruoti rungtynėms gali būti trys tokie žaidėjai. Šie krepšininkai privalo sužaisti bent 50,0% rungtynių, kad galėtų dalyvauti atkrintamosiose rungtynėse.

Praėjusio sezono metu "Rind B" lygoje triumfavo "Sadolin" ekipa

Visoms ateinančio sezono  „Vilniaus krepšinio lygos“ dalyvėms smagia atrakcija turėtų tapti „VKL taurės“ varžybos. Jose kiekviena „Vilniaus krepšinio lygos“ komanda galės žaisti neribotą kiekį rungtynių (iki pirmo pralaimėjimo) vos už 20€ vienkartinį taurės mokestį. Rungtyniavimas „VKL taurėje“ gali suteikti galimybę „B“ lygos komandoms išsibandyti jėgas su elitiniais VKL klubais arba entuziastingomis žemesnių lygų ekipomis. Juk „VKL taurėje“ bus rungtyniaujamos vos vienerios rungtynės, o, lydint sėkmei, tikrai galima toli nužygiuoti bei taip įsirašyti garbingą pasiekimą į savo ekipos istoriją.

Sezono metu kiekvienos ekipos bent dvejos rungtynės bus fotografuojamos (įprastai fotografai apsilanko kiekvienos komandos dviejose ar net daugiau rungtynių), varžybų įvykiai pastoviai apžvelgiami straipsniuose. Reguliariai rungtynėse apsilanko operatorius, o iš nufilmuotos medžiagos rengiamos video laidos ir vaizdo klipai. Savaitiniai įvykiai kiekvieną penktadienį apžvelgiami radijo stoties „Geras FM“ eteryje, laidoje – „Antra religija“. Po kiekvieno susitikimo iš kiekvienos komandos atstovo būna imami interviu, kuriais pasidalinama šalia rungtynių statistikos. Nuo šių metų kiekvienų rungtynių statistika bus skaičiuojama kompiuteriais, o drauge su detalia statistika krepšinio mėgėjai galės džiaugtis ir įvairiomis kompiuterinėmis analizėmis.  Varžybas aptarnaus profesionalūs teisėjai bei kompetentingi sekretoriato darbuotojai.  Sezono metu „Vilniaus krepšinio lygos“ dalyviai turės galimybę dalyvauti įvairiuose jiems skirtuose konkursuose (pvz: gražiausios aprangos konkursas) arba renginiuose (pvz: VKL rekordų diena). Taip pat bet kuris „Vilniaus krepšinio lygoje“ rungtyniaujantis krepšininkas, gerai pasirodęs, galį pretenduoti patekti į „VKL“ rinktinę ir atstovauti jai „Europos alternatyviosios mėgėjų krepšinio lygos“ rungtynėse. Tokiu būdu tarptautinėje arenoje savo jėgas spėjo išsibandyti gerokai virš šimto žaidėjų, o tarp jų buvo tikrai daug „B“ lygoje rungtyniavusių krepšininkų!  

Taigi kviečiame visas pajėgias komandas reikšti norą dalyvauti „B“ lygos pirmenybėse ir išbandyti savo jėgas tarp tikrai pajėgių ekipų. 

Puiki niša stipresnėms ekipoms -

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009