Vilniuje atgimsta - "Elito lyga"

2015-08-28
  „Elito“ lyga yra puiki vieta išsibandyti jėgas geriausiems miesto krepšininkams. Vietų kiekis šioje lygoje yra ribotas. Čia susirenka daug krepšinio mokyklas baigusių žaidėjų, kurių ne vienas yra svajojęs apie profesionalo karjerą.  Vieniems kažkas nepavyko, kiti dar tik kyla profesionalaus krepšinio link, treti - jau baigę profesionalių sportininkų karjerą, o ketvirti, tiesiog šiaip talentingi ir aukštą krepšinio suvokimą turintys žaidėjai, tačiau negalvojantys apie profesionalų karjerą.

Du sezonus iš eilės „Elito“ lyga vykdavo drauge su Kauno miesto komandomis. Čempionato lygis buvo labai aukštas, tačiau per dvejetą sezonų pamatėme poreikį turėti atskirą Vilniaus miesto Elito lygą. Šį sezoną geriausios komandos turės galimybę varžytis tarpusavyje dėl geriausios Vilniaus miesto ekipos vardo, o sezono pabaigoje, galbūt, bus surengtas ir bendras finalas tarp geriausių Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos mėgėjų krepšinio komandų. Turnyro lygis, lyginant su praėjusiu sezonu bus ženkliai žemesnis, visgi, tikėtina, jog į šį turnyrą susirinks panašaus pajėgumo klubai ir išvysime ne vieną atkaklią ir įnirtingą kovą.  „Elito“ lygoje galime išvysti ne vieną įvairių šalių aukščiausių krepšinio lygų ar net Eurolygos patirties turintį krepšininką bei gausų būrį jaunų ir talentingų žaidėjų. Tai puiki vieta, kur patyrę sportininkai gali tiesiogiai ir netiesiogiai pasidalinti savo patirtimi su jaunesniais kolegomis, kuriems viskas dar priešaky. „Elito“ rungtynės vyksta aukštus reikalavimus atitinkančiose sporto salėse, kuriose privalo būti elektroninė tablo.

 "Elito" lygoje teisėjauja aukščiausios kompetencijos arbitrai

„Elito“ lygoje rungtyniauti negali LKL ar kitos šalies aukščiausioje krepšinio lygoje bent vienerias rungtynes  2015/2016 m. sezone sužaidę krepšininkai, tačiau ekipoje gali žaisti trys NKL komandoje bent vienerias rungtynes 2015/2016 m. sezone sužaidę žaidėjai. Šie žaidėjai privalo sužaisti bent 50,0% rungtynių, kad galėtų dalyvauti atkrintamosiose rungtynėse. RKL arba kitose mėgėjiškose lygose žaidusių krepšininkų skaičius neribojamas.

Visoms ateinančio sezono  „Vilniaus krepšinio lygos“ dalyvėms smagia atrakcija turėtų tapti „VKL taurės“ varžybos. „Elito“ lygos komandoms tai bus puiki galimybė išsibandyti jėgas dar kartą tarpusavyje bei priimti iššūkį iš stipriausių kitų lygų komandų. Juk „VKL taurėje“ bus vos vienerios rungtynės kiekviename etape, tad net žaidžiant prieš silpnesnio pajėgumo komandą nebus galima atsipalaiduoti. O gavus stipresnį priešininką atsiranda puiki galimybė jį įveikti. Galiausiai „VKL taurės“ favoritais bus būtent „Elito“ lygos komandos. Greičiausiai, jog viena iš jų pasinaudos galimybe pasipildyti savo prizų kolekciją įspūdingu laimėjimu – pirmuoju Lietuvoje mėgėjiškos krepšinio taurės varžybų turnyro trofėjumi.  

"Elito" lygos rungtynėse netrūksta efektingų epizodų

Sezono metu ne kartą bus fotografuojama ir filmuojama, o iš nufilmuotos medžiagos daromi specialūs vaizdo klipai. Visi varžybų įvykiai bus pastoviai apžvelgiami straipsniuose. Daug dėmesio „Elito“ lygos aktualijoms bus skiriama radijo stoties „Geras FM“ eteryje, laidoje – „Antra religija“. Po kiekvieno susitikimo iš kiekvienos komandos atstovo būna imami interviu, kuriais pasidalinama šalia rungtynių statistikos. Nuo šių metų kiekvienų rungtynių statistika bus skaičiuojama kompiuteriais, o drauge su detalia statistika krepšinio mėgėjai galės džiaugtis ir įvairiomis kompiuterinėmis analizėmis. „Elito“ lygos varžybas aptarnaus aukščiausias kategorijas turintys krepšinio teisėjai bei geriausiai vertinami sekretoriato darbuotojai. Sezono metu „Elito“ lygos dalyviai, kaip ir visos kitos „Vilniaus krepšinio lygos“ komandos turės galimybę dalyvauti įvairiuose jiems skirtuose konkursuose (pvz: gražiausios aprangos konkursas) arba renginiuose (pvz: VKL rekordų diena). Taip pat „Elito“ lygos krepšininkai turės dideles galimybes prasibrauti į „VKL“ rinktinę ir atstovauti jai „Europos alternatyviosios mėgėjų krepšinio lygos“ rungtynėse.

 

Kviečiame visas ekipas, kurios save laiko elitinėmis Vilniaus miesto komandomis, teikti paraiškas dalyvavimui atgimstančioje elitinėje Vilniaus miesto lygoje.

Vilniuje atgimsta -

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009