"Vasaros lygos" finalinio ketverto apžvalga

2015-08-18

 

Visą vasarą krepšinio mėgėjai liejo prakaitą VKL Vasaros taurės  varžybose. Keturios iš aštuoniolikos komandų baigiamajame finalinio ketverto etape susirungs dėl pačio pajėgiausio klubo titulo. Iš kovos netikėtai pasitraukus "Kirviams", finaliniame ketvirte kovos VKL senbuviai: "KK Riešė", "Fėja SuperStars", "2Gen - Kaefer" ir "Taurus" kolektyvas. Šį kartą apžvelgiame visų ekipų galimybes pasivadinti stipriausia "VKL Vasaros taurės" komanda. 

 

 

 

Tikimybė laimėti čempionatą: 29%

 

"KK Riešė" yra taurės lyderė ir, kartu su "Fėja SuperStars", yra vienintelės komandos neturinčios pralaimėjimų savo sąskaitoje. "KK Riešės" komanda dar vis pirmauja keliose statistikos skiltyse: pagal naudingumą (144,29), pelnomus taškus (105tšk.), dvitaškių taiklumą (57,55%) bei rezultatyvius perdavimus (25,29). Tiesa šiai galingai atrodančiai komandai ketvirtfinalyje lengva nebuvo, vos keliai taškais buvo nugalėti "Lyderiai" (82:78). Visas "Riešės" startinis penketas vidutiniška pelno po daugiau nei 10 taškų,  komandos puošmena, bene geriausia lygoje priekinė linija: Martynas Rakauskas pelnantis po 18,9 tšk. ir atkovojantis po 14,6 kamuolių. (31,7 n.b.) bei Gediminas Juozapavičius  su 19,2 tšk. ir 9,7 a.k. (26,8 n.b.). Ne ką mažiau svarbus ir likęs komandos branduolys: taikliausias komandos snaiperis (tritaškių taiklumas 45,1%) Rokas Rolis (22 tšk.), Robertas Vainickas (13,1 tšk), kuris taikliausiai komandoje meta dvitaškius  (68,6%), bei atlieka daugiausiai rezultatyvių perdavimų (6,4)  ir žinoma komandos senbuvis Vytautas Cicėnas su 19,3 taškų vidurkiu. Nereikėtų nurašyti ir Džiugo Vaitkaus, Aurimo Juchnevičiaus, Tautvydo Pečiulio ir Vlado Tamašausko, nors jų nėra tarp komandos lyderių bet jie yra naudingi komandai ir bet kada gali svariai prisidėti prie sėkmingo komandos žaidimo. Na o be žaidėjų komandoje yra ir dar viena svarbi dalis, tai komandos vadovas ir treneris Ervinas Stankevič, kuris subūrė solidų kolektyvą ir dabar sėkmingai styguoja patį žaidimą. Panašu, kad "KK Riešė" turi viską, ko reikia, norint laimėti VKL Vasaros taurę, ar jiems pavyks tą padaryti sužinosime jau ateinančią savaitę.

 


         

 

Ervinas Stankevič ("KK Riešė")

"Nuotaikos geros prieš finalinį ketvertą, nes mes eidami i VKL vasaros taurės lyga, išsikėlėm minimalų tikslą  - tai finalinis ketvertas. Aišku eidamas i kažkokią tai lyga, keli dažniausiai sau maksimalius tikslus laimėt aukso medalį, taip ir mes keliam sau aukščiausius tikslus, ir dabar jau patekę i finalinį ketvertą, bandysim laimėt VKL Vasaros lyga. Komandoj nuotaikos geros, laukiam pusfinalio prieš galingą "2GEN" komandą, su "2GEN" dar turim nesuvestų sąskaitų nuo pavasario čempionato. Čempionatas labai geras, susirinko gerų komandų, tik kiek netikėtai iškrito "Kirviai". Jei atvirai, prieš čempionatą mačiau tokį finalinį ketvertą: "KK Riešė", Kirviai", "2GEN" ir "Fėja SuperStars''. Bet matyt "Taurus"' komanda parodė didesnį norą laimėti. Ačiū VKL čempionatui už tokią vasaros lygą, viskas puiku. Na o mes ką, laukiam antradienio ir bandysim žengt į finalą. Norėčiau pakviesti visus sirgalius i MRU salę, pažiūrėti krepšinio, ir palaikyt mus."

 

Žilvinas Milaknis (VKL)

"KK Riešė", mano nuomone, tai stipriausia komanda šiame turnyre. Jie turi gerus krepšininkus visose pozicijose. Koją gali pakišti tik tai, kad yra trumpas atsarginių žaidėjų suolelis ir varžovų neįvertinimas. Visgi visą vasaros lygos sezoną komanda zengia be pralaimėjimų ir jie yra užtikrinti, kad čempionai taps jie patys. Pasitikėjimas savo jėgomis yra tikrai gerai."

 

"KK Riešė" turi geras galimybes pasipildyt savo trofėjų kolekciją.

"Fėja SuperStars" 

Tikimybė laimėti čempionatą: 30%

 
"Fėja SuperStars" kolektyvas VKL bendruomenei geriau žinomas kaip "Fėjaskalbėja.lt" be kluptelėjimų atkeliavo iki finalinio ketverto. Ketvirtfinalyje užtikrintai įveikę "Dagos vasaroja" su Andriumi Gaidžiu priešaky, pusfinalyje susitiks su Vasaros taurės išsišokėliais "Taurus ir Draugai" komanda. "Fėja SuperStars" sudėtyje yra vos vienas vidurio puolėjas - Egidijus Mažeika, bet jam sezonas jau baigtas, tad po krepšiu tenka grumtis žemesniems žaidėjams. Komandos lyderis - Kęstas Bagdanavičius renkantis vidutiniškai po 23 taškus, atkovojantis po 11 kamuolių , kuris visoje VKL Vasaros taurėje yra antras pagal pelnomus taškus, naudingumą (33 naudingumo balai), tritaškių taiklumą (69,2%) ir metimų iš žaidimo taiklumą (60,87%). Po krepšiu Kęstui sėkmingai talkina Linas Stripinis (9,8 tšk., 10,8 a.k.), bei Mindaugas Zalatoris (15,3 tšk., 8,1 a.k.). Gerai savo darbą atlieka ir komandos įžaidėjai: nuo darbo laukuose, krepšinio aikštelėje besiilsintis Rokas Burnys pirmauja lygoje pagal rezultatyvius perdavimus - 9,5 r.p. per rungtynes, o niekaip senti nenorintis Denisas Oliferis - yra trečias su 6,71. Verta paminėti ir talentingą jaunuolį Margirį Normantą, kuris per dvejas žaistas rungtynes vidutiniškai metė po 22,5 taškus ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus, dėja per finalinį ketvertą jis bus išvykęs. Tad komandoje lieka tik aštuoni žmonės, jei dar ir šie nevisi susirinks, komanda gali turėti problemų, tiesa su panašia bėda susiduria daugelis Vasaros taurės dalyvių.

 

 Genadijus Kuliominas ("Fėja SuperStars")

"Iš tikro vasaros lygoje neplanavome dalyvauti, bet paskutiniu metu sugalvojome vis dėl to sudalyvauti. O jeigu dalyvauti, tai turėti tik aukščiausius tikslus. Per trumpą laiką pavyko suburti konkurencingą komandą. Gaila, kad čempionato metu iškrito 5 žaidėjai dėl įvairių priežasčių. Bet mūsų tikslai nepakito. Minimalūs siekiai buvo finalinis  ketvertas. Ta jau pasiekėm, bet sustoti, aišku, neketiname. Manau mūsų stiprybė yra komandinis žaidimas puolime. Gaila gynyboje kolkas dažniausiai žaidžiame kaip individai. Tikiuosi svarbiausiose varžybose tapsim kaip vienas kumštis ir vienas kitam padėsime. Turime tikrai neblogus šansus išeiti į finalą, o ten jau 1 varžybos ir gali būti visko. Aš įsitikinęs, kad mano žaidėjai atiduos visą širdį už pergalę ir bus viskas gerai."

 

Žilvinas Milaknis (VKL)

"Fėja SuperStars" - ši komanda yra praretinta traumų ir netekčių, kai žaidėjai nebegali žaisti, nes nesužaidė atitinkamo kiekio rungtynių. Vis dėl to, šią komandą galima laikyti realia pretendente į čempionų titulą, kadangi žaidėjai puikiai supranta vienas kitą ir yra susižaidę."

 

Linas Stripinis (su kamuoliu) yra vienas naudingiausiu žaidėjų "Fėja SuperStars" komandoje ir patikimas ramstis po krepšiu.

 

 

"2Gen - Kaefer"

Tikimybė laimėti čempionatą: 28%

"2Gen - Kaefer" pateisino vienos iš Vasaros taurės favoričių statusą ir pateko į finalinį ketvertą. "Dugenams" kelias nebuvo rožėmis klotas, jie vieninteliai iš reitinguotų komandų patyrė pralaimėjimą - grupės rungtynėse buvo nusileistą "Kirviams". Tiesa, dėl šio pralaimėjimo kalta pati "2Gen - Kaefer" komanda, nes į svarbią kovą susirinko vos šešiese.  Ketvirtfinalyje "2Gen - Kaefer" daugiau nei užtikrintai nugalėjo patyrusį "BC Versus"kolektyvą, tiesa jau pusfinalyje laukia visiškai kitokie varžovai - jauna ir ambicinga "KK Riešės" komanda. "2Gen - Kaefer" komandoje pirmais smuikais griežia didysis ketvertas: Kristijonas Simsonas (17tšk.), Kristupas Surgėlas (17,5 tšk., 19,5 a.k.), Mantvydas Staniulis (20,5 tšk, 6,7 r.p., 6,5 a.k.) ir Rimantas Daunys (23,7 tšk., 14,3 a.k.). Tiesa pastarojo finaliniame ketverte neišvysime. Tad reikės ir kitų žaidėjų indelio, o savotiškais X faktoriais galėtų tapti Edvinas Slapšys, Gedminas Latvys ir Valentinas Giveliušas, šį trijulė vidutiniškai pelno po daugiau nei 10 taškų ir jų nurašyti negalima. Jei "2Gen - Kaefer" susirinks pilnos sudėties, gali įveikti tiek "KK Riešę", tiek "Fėja Superstars", bet jei ne tai teks gerai paprakaituoti dėl bronzos.

 

Kristupas Surgėlas ("2Gen - Kaefer")

"Čempionato tikslas buvo finalinis ketvertas, bet aišku kada jį pasiekėm norisi daugiau, visi likę varžovai yra tikrai stiprus ir ne išimtis mūsų pusfinalio varžovas -  "KK Riešė". Tikrai gerai subalansuota komanda turinti tiek gerą priekinę liniją, tiek gynėjų grandį, taip pat nuo suolo kylantys žaidėjai irgi pajėgus sužaisti gerai, bet aišku mes norime laimėti kuo daugiau ir tikrai nepasiduosime be kovos. Pats čempionatas palieka gera įspūdį, tikrai buvo ne viena pajėgi komanda jame, taip pat teisėjų darbas viso čempionato metu tikrai džiugina, todėl galiu tik palinkėti, kad šis vasaros turnyras būtų nepaskutinis."

 

Mindaugas Pukelevičius (VKL)

"2Gen - Kaefer" komanda, jeigu susirinks ne penkiese, o pilnos sudėties, bus tikrai jei ne pagrindiniai ,tai vieni iš pretendentų laimėt jau 3 čempionatą šiemet. Komandos pagrindinė bėda yra lankomumas, su kuriuo tikrai komanda susiduria labai dažnai, bet manau, jog jeigu Rokas Mažeika sugebės surinkti visą komandą, bus labai įdomus pusfinalis tarp jų ir "KK Riešės".

 

Kristupas Surgėlas (juodi marškinėliai) yra ne tik geriausias lygos kovotojas dėl atšokusių kamuolių, bet ir naudingiausias pirmenybių žaidėjas.

 

"Taurus ir Draugai"

Tikimybė laimėti čempionatą: 13%

"Taurus ir Draugai" patekimas į finalinį ketvertą yra kol kas didžiausia VKL Vasaros taurės staigmena. Savo vienybe, pavyko nusverti "Kirvių" talentą ir taip nustebinti patiems save. Ir vietoj planuotų atostogų laukia dar dvi rungtynės. Žinoma, apetitas auga be valgant ir "Taurus ir Draugai" kuria strategijas kaip pateikti dar viena staigmeną. Bet likusių trijų komandų meistriškumas yra akivaizdžiai aukštesnis ir bent viena pergalė jau būtų dar didesnė staigmena nei pergalė ketvirtfinalyje. Bet "Taurus" neturi ko prarasti, jų neslėgs favoritų naštą, kaip vargšės "KK Riešės" ir jei nugalėti "Kirviai", tai gali būti mestas iššūkis bet kam. Aiškus komandos lyderis - Mantas Beniušis, renka po 21,8 taško ir atkovoja vidutiniškai po 10,5 kamuolio, ties šiuo 196 cm.  lengvuoju kraštu ir turėtų koncentruotis varžovu gynyba. Po jo komandos rezultatyviausiu  sąraše rikiuojasi Ramūnas Beliūnas (12,7 tšk.) ir Robertas Bujanauskas (11,4 tšk.). Verta paminėti, kad komandoje, iš galinčių žaisti atkrintamosiose, vos vienas žaidėjas surenka mažiau nei 5 taškus arba naudingumo balus, tad išauti gali bet kas.

 

Mantas Bielinskas ("Taurus ir Draugai")

"Situacija dėl dalyvavimo VKL Vasaros lygoje susiklostė labai įdomiai. "Taurus" nebuvo patenkinti savo pasirodymu ir rezultatais VKL C lygoje, todėl nusprendėme dalyvauti VKL Pavasario čempionate, kur taip pat pritrūkome sėkmės - ir štai mes čia - VKL Vasaros lygoje, kur vis dar bandome numalšinti savo ambicijas. Aišku nemaža dalis "Taurus" komandos narių nuleido rankas, todėl teko ieškoti pastiprinimo bičiulių tarpe ir, kaip matome, pavyko suburti visai pajėgų kolektyvą. Pagrindinis tikslas VKL Vasaros čempionate buvo ir lieka - smagiai praleisti laiką geroje kompanijoje, tai buvo pagrindinė priežastis čempionato pradžioje, tačiau esamoje situacijoje prioritetas nukeliavo į antrą planą. Kai pavyko "palikti su ragais" (panašus ir Taurus šūkis (šypsosi) ) vienus čempionato favoritų - tikrai labai gerai sukomplektuotą ir pajėgią komandą - "Kirvius", apetitas išaugo. Visi norime pabandyt pakovot dėl kuo aukštesnės vietos. Sezoną pradėjome pralaimėjimu, nors komanda sukomplektuota gerai, tačiau labai ilgai grupės varžybose ieškojome savo žaidimo. Žaidimas ir rezultatai buvo labai banguoti. Tačiau komandoje visi supranta krepšinį, skiriasi tik realizacija, siūlymai kaip žaisti, laikui bėgant tą pavyko suvienodinti, todėl Playoff etape atrodom labiau stabilūs. Smagu, kad žaidimo kreivė nuo pat pradžių kilo į viršų. Sunku pasakyt ar jau pasiekėme savo galimybių ribas - finalinis ketvertas parodys. Finaliniame ketverte taip pat įdomi situacija - "2Gen - Kaefer" ir "Riešė" yra jaunos komandos, o "Fėja SuperStars" ir "Taurus" amžiaus vidurkis didesnis, taip pat skiriasi ir komandų žaidimo stilius, todėl jau dabar galime žinoti, kad finaluose turėsime abiejų pusių atstovus. Visų keturių komandų šansai yra labai panašūs, matėme, kad ketvirtfinalyje "Riešė" turėjo problemų prieš "Lyderius", "2Gen - Kaefer" turi problemų susirinkti į varžybas, "Fėja SuperStars" neteko poros svarbių žaidėjų, o "Taurus''' žaidžia banguotai, be to bus žaidžiamos tik po vienas varžybas, todėl didelę reikšmę turės ir sėkmės faktorius."

 

Mindaugas Pukelevičius (VKL)

"Taurus ir Draugai" jau pasiekė daugiau, negu iš jų kas nors tikėjosi, įveikdami "Kirvius" ketvirtfinaly, ir pateikė didžiausią sensaciją. Komanda ne pirmus metus kartu žaidžia, yra susižaidus, tačiau jiems šansų duočiau mažiausiai."

 

 "Taurus ir Draugai" pateikė staigmeną, o dabar tikisi sukurti sensaciją.

 

"Vasaros lygos" finalinio ketverto apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009